18 tips til at forhindre overspisning

Overspisning er et vanedannende lidelse, og det er helt sikkert en udfordring at overvinde. For at stoppe overspisning, skal du først bliver klar over, hvorfor du gør det, samt ændre din tilgang til mad og justere dine spisevaner.

18 tips til at forhindre overspisning

Selv om det ikke er let, det er bestemt ikke umuligt. Der er mange skridt du kan tage og mange tricks du kan bruge, som vil hjælpe dig med at kontrollere din appetit og sætte en stopper for denne destruktive afhængighed gang for alle.

1.. Stop slankekure - kost kan gøre din overspisning vaner meget værre

Efter en streng diæt og nægte dig selv mad, når du er sulten kan føre til farlige trang, hvilket kan medføre, at du til at overspise i fødevarer.

Kostvaner, der lover hurtigt vægttab, samt ubalance ernæringsmæssige valg vil ikke lave din overspisning vaner. Den vigtigste nøgle til at forhindre overspisning er at forbruge moderate dele af sund mad hele dagen.

2.. Blev klar over, hvorfor du er overspisning

Forstå årsagen til din overspisning er det første skridt mod et sundere liv.

Er du under stress? Føler du dig ulykkelig over dit liv? Er du går gennem en særlig vanskelig tid i øjeblikket?

Stress kan depression, ensomhed, angst, sorg, vrede og andre negative psykologiske forhold kan føre til følelsesmæssige spise, som nemt kan blive til mad afhængighed.

Du skal derfor være meget opmærksom på, hvad der foregår inde i dig, når du hører for maden. Afhængige mad til at fylde den indre tomhed og undertrykke negative følelser vil kun give dig midlertidig tilfredsstillelse. For virkelig at stoppe overspisning, skal du forstå årsagen til dine problemer og lære at håndtere dine følelser uden at bruge mad.

Yoga, mægling, dyb vejrtrækning og andre afspændingsteknikker kan reducere mængden af ​​stress i dit daglige liv, samt hjælpe dig med at få kontrol over din følelsesmæssige og fysiske sundhed.

Hvis du til gengæld tror, ​​at du ikke kan håndtere dine problemer alene, bør du overveje at tale med en professionel.

3.. Undgå at spise, når du keder

Spise, når du keder er en dårlig vane. Hvis det er konstant, bør du bekæmpe det ved at gøre dit liv rigere, mere meningsfyldt og mere interessant.

I stedet for at spise, når du ikke ved, hvad jeg ellers skal gøre i øjeblikket, distrahere dig selv. Ringe til en ven, gå ud en tur, lave nogle øvelser, eller holde dig travlt med noget andet, som du gerne gør. Efter et stykke tid, vil du sandsynligvis finde ud af, at du ikke var faktisk sulten overhovedet.

4.. Spis kun når du er virkelig sultne og stoppe med at spise, når du føler dig fuld

Lær at lytte til din krop. At være i stand til at skelne mellem følelsesmæssige og fysiske sult er en af ​​nøglerne til at undgå overspisning. Forbruge fødevarer, når din krop ikke har brug for det vil kun gøre dig tage på i vægt. Altid give din følelsesmæssige trang lidt tid til at passere og spiser kun, når du føler virkelig sulten.

Du bør også lære at stoppe med at spise, når du begynder at føle fuld og tilfreds. Husk, at når du er færdig spise, tager det cirka 20 minutter til din mave til at sende et signal til din hjerne, at du er helt fuld. Så før du tager en anden del, giv dig selv lidt tid til at fordøje.

5.. Spis langsomt og tygge maden mere

Tygge maden mere vil bremse din kost og tillade dig at optage flere næringsstoffer fra maden.

Spise langsomt vil give din mave tid til at fortælle din hjerne, at det har fået nok mad. Dette vil hjælpe dig med at undgå overspisning og giver dig chancen for virkelig at værdsætte og smage dit måltid.

6.. Drik masser af vand

Drikke masser af vand hele dagen, og især før måltider, vil bremse din sult og gør du føler fyldigere.

Mange mennesker også fejl dehydrering med sult. Når de er tørstige, de tror, ​​de er sultne, og de forsøger at slukke deres tørst med mad. For at undgå dette, drikker mindst 8 glas vand om dagen.

7.. Brug mindre plader og arrangere din mad pænt

Hvis du bruger en mindre plade, kan du fylde det op. Det vil se mere visuelt tilfredsstillende end en større, halvt fyldt plade. Dette vil narre din hjerne til at tro, at den mad delen er stor nok til at tilfredsstille din sult.

Du bør også være opmærksom på, hvordan du præsenterer dit måltid. Hvis du arrangere det pænt, vil du nyde det mere og spise mindre.

8.. Smag de første bid og tygge dem langsomt

Det er blevet bevist, at efter de første par bid vores smagsløg begynder at miste deres følsomhed over for stoffer, der giver mad sin smag.

Ved nyder og spise langsomt de første bidder af dit måltid, vil du tilfredsstille din trang til smag og undgå at spise for meget.

9.. Må ikke nægte dig selv fødevarer, som du tørster

Hvis du gør det, vil du kun vil have dem mere. Dette vil gøre dig ned og overspise i disse fødevarer senere.

Hvert nu og da, tillad dig selv en godbid og nyde en lille portion af dine foretrukne pizza.

10.. Må ikke bringe hele puljen til bordet

Forbered din tallerken i køkkenet og ikke bringe hele puljen til bordet. Du vil således undgå fristelsen til løbende genopfylde din plade. Det er en god måde at undgå overspisning.

11.. Stoppe med at spise foran fjernsynet

Spise, mens du ser tv, arbejder ved computeren eller læse avisen kan være katastrofale. Når du er distraheret, behøver du ikke klar over, hvor meget mad du indtage, og du har tendens til at spise for meget.

Du bør fokusere på dit måltid og altid spise ved dit spisebord. Hvis du er opmærksom på hvad du spiser, er du mere tilbøjelige til at stoppe, når du begynder at føle fuld.

12.. Lær at værdsætte og nyde din mad

Bortset fra tilfredsstillende sult, spiser formodes at være en fornøjelig oplevelse. Du skal lære at nyde hver eneste bid af dit måltid og give det din fulde opmærksomhed. Jo mere du fokuserer på de aroma og smag af din mad, jo mindre du vil spise.

13.. Ryd din køkken fødevarer, der vil få dig til at spise for meget

Finde ud af, hvilke fødevarer gør du spise for meget og ikke købe dem mere. Hvis du er afhængig af snacks eller hjælpemidler, befri dit køleskab og skabe af disse fødevarer og erstatte dem med sundere alternativer. Du er meget mere tilbøjelige til at overspise, når dit køkken er fuld af fristende fødevarer.

Når du går dagligvarer, fylde din kurv med sunde og nærende produkter og undgå junk food. Og husk at aldrig gå til en købmand på tom mave, da dette vil gøre dig købe en masse unødvendige fødevarer.

14.. Vælg tilfredsstillende fødevarer, mætte din sult

Tilfredsstillende fødevarer er dem, der har evnen til at give næring og tilfredsstille sult med færre kalorier. De kan gøre du føler dig fuld hurtigere og for en længere periode.

Vælg fødevarer med højt vandindhold, såvel som dem rige på fibre og protein, og undgå fødevarer som nødder, kiks, chips, chokolade, slik, slik barer, og hvidt brød. Med andre ord, fjerne fedt, sukker og raffinerede kulhydrater. Disse fødevarer vil forlade dig utilfreds og tvinge dig til at spise mere senere på dagen.

1.. High-vandindhold fødevarer såsom bladgrøntsager, meloner og tomater kan hjælpe med at undertrykke sult og give dig en længerevarende følelse af mæthed. De er lav i kalorier, men høj i volumen og de kan fylde din mave meget hurtigt.

2.. Fiber rige fødevarer vil også gøre du føler dig fuld hurtigere og i længere tid. De absorberer vand og svulmer op i maven, hvilket sinker fordøjelsesprocessen giver en mere holdbar følelse af mæthed. Tilføjelse fiber til din kost vil derfor hjælpe dig med at tabe sig og undgå overspisning.

3.. Hvis du ønsker at undgå overspisning, bør du også optage mere high-protein fødevarer i din kost. Protein absorberes langsomt af kroppen og det forbliver længere i din mave. Dette kan gøre du føler dig mindre sulten og holde din mad cravings i skak.

15.. Få nok søvn

Mangel på søvn kan sænke niveauet af leptin, et hormon, der fortæller os, når vi er fulde. Når leptin er lavt, kan du ikke indse, når du har spist nok.

Utilstrækkelig søvn vil også øge ghrelin, et hormon, der stimulerer appetitten og gør du spiser større mængder af mad.

Prøv at få mindst 8 timers søvn hver nat, og du vil spise mindre.

16.. Spis en sund og overdådig morgenmad hver morgen

Mennesker, der spiser en overdådig morgenmad er mindre tilbøjelige til at overspise på deres næste måltid.

Herunder nogle sunde fedtstoffer, protein, fibre og komplekse kulhydrater i din morgen måltid vil tillade dig at føle fyldigere og mere tilfredse i en længere periode og holde energi hele dagen.

Springe morgenmad vil sætte dig op til ekstrem sult og mad cravings senere på dagen.

Hele korn korn, frugt, hørfrø, æg, jordnøddesmør, avocado og yoghurt er nogle gode morgenmad muligheder for at starte din dag på en sund måde. Målet for mindst 300 kalorier, som mindre end dette vil gøre du spise til frokost.

17.. Spis 5 små måltider om dagen

Dette betyder at spise hver 3 timer. Hyppig spise vil bremse din sult og holde dit blodsukker og energi på et stabilt niveau. Dette vil holde din krop fra at gå ind i sult-tilstand og forhindre dig i overspisning i mellem måltiderne.

18.. Lad ikke tilbageslag og skyld afskrække dig

Overspisning er en tricky spil. Jo mere du spiser, jo mere du ønsker. Jo flere cookies du spiser, jo mere du tørster dem. Når du er ankommet til 10 cookies, du tænker: "Hvad er meningen med at stoppe nu skaden er allerede gjort Hvorfor ikke gå ud og købe nogle mere lækker mad i supermarkedet.?" Det er, hvordan det går. Er det ikke?

Den følelse af skyld, der følger overspisning vil formentlig afskrække dig og gøre dig opgive at forsøge at stoppe denne destruktive afhængighed. Nå, lad ikke skyld slå dig ned og forhindre dig i at leve et lykkeligt og sundt liv!

Hvis du har forspist dag, ikke gør det i morgen. Planlæg i stedet at gå kører, rask gang eller cykling. Hvis du har rodet op, betyder det ikke, det er verdens ende. Bare holde sig til din plan i morgen, og du vil reparere de skader, du har gjort.

Men du skal udfordre dig selv til at blive en stærkere person. Du er nødt til at styrke din vilje og lære at skubbe væk mad hver gang du er fristet til at overspise. Det er ikke let, og det tager tid, men du kan helt sikkert gøre det.

Hvis du tror, ​​at du ikke er i stand til at håndtere dine følelsesmæssige tilstande ved dig selv, bør du overveje at gøre nogle afspændingsteknikker eller tale med en professionel. Dette vil hjælpe dig med at overvinde følelser af skyld, modløshed og håbløshed, og give dig styrke til at gå på. Du kan ikke være perfekt, men hvis du er fast besluttet nok og villige til at ændre sig, vil du nå dine mål.

Hvis du kan lide dette indlæg, så tøv ikke glemme at dele det med andre mennesker, der har brug for hjælp og forslag om, hvordan man stopper overspisning. Thanks!

Aktuelle artikler