Alt hvad du behøver at vide om at starte en rå vegansk diæt

Efter en rå vegansk kost kan have mange sundhedsmæssige fordele, samt en særdeles positiv indvirkning på miljøet. Den grundlæggende forudsætning for at denne sunde og etisk bevidste livsstil er at spise en varieret kost, som indeholder alle typer af vitaminer, mineraler og proteiner, at vores krop kræver. Hvis du har besluttet at starte en rå vegansk kost, men ikke ved noget om det, og heller ikke har nogen idé om hvor man skal begynde, vil dette indlæg hjælpe dig med nogle grundlæggende oplysninger og et par madlavning og kost tips.

Alt hvad du behøver at vide om at starte en rå vegansk diæt

Hvad er en rå vegansk kost, og hvorfor er det godt

En rå vegansk kost består af at spise uforarbejdede, rå vegetabilske fødevarer, der ikke er blevet opvarmet ved en temperatur højere end 104-118 grader Fahrenheit (40 til 48 grader Celsius). Det udelukker alle animalske fødevarer som kød, fjerkræ, fisk, æg og mejeriprodukter, samt fødevarer, der indeholder spor af disse produkter.

Tilberedning af mad kan mindske dens næringsværdi

Foods kogt ved høje temperaturer kan miste mange nyttige mikronæringsstoffer og enzymer, essentielle for vores velbefindende.

Mikronæringsstoffer er vitaminer, mineraler og organiske syrer, som den menneskelige krop ikke selv kan producere, men som vores organisme absolut kræver i meget små mængder for at fungere korrekt. Fordøjelsesenzymer er indeholdt i rå fødevarer er i stedet nødvendigt for korrekt optagelse af disse næringsstoffer og en god fordøjelse af fødevarer.

Alle disse enzymer, samt mange vitaminer og mineraler, der menes at blive ødelagt af varme.

Madlavning bidrager også til dannelsen af ​​giftige forbindelser forårsaget af høje temperaturer, såsom avancerede glykering slutprodukter og heterocycliske aminer.

Sundhedsmæssige fordele af rå vegansk kost

Folk, der følger en rå vegansk kost hævder, at det har mange sundhedsmæssige fordele, og at det positivt påvirker deres energi niveauer. Det forbedrer hudens tilstand, hjælper med vægttab programmer og reducerer risikoen for mange sygdomme.

Rå veganske fødevarer indeholder mindre mættet og trans fedtsyrer og mindre sukker og salt, som hjælper med at holde kolesterol og blodtryk på et normalt niveau, og minimerer risikoen for mange hjerte-kar-sygdomme.

En rå vegansk kost er også høj i vitaminer, mineraler og antioxidanter og lav i syredannende forbindelser. Det fremmer en sund pH balance i kroppen, som er nødvendig for at holde sygdomme væk.

Rå vegansk kost og madlavning tips

En sund og afbalanceret rå vegansk kost indeholder frugt, grøntsager, højt fedtindhold planter, bladgrøntsager, bælgfrugter, nødder, frø, spirede frø og kerner, tang, og urter. Ved at spise rå er det bedst at forbruge økologiske fødevarer og undgå produkter, der indeholder pesticider, konserveringsmidler og tilsætningsstoffer.

For at opretholde din krop sund, er det vigtigt at medtage alle de ovennævnte fødevarer i din kost. Udelukke visse fødevarer, såsom kød og mejeriprodukter, kræver erstatte dem med højere mængder af andre fødevarer, der indeholder de samme næringsstoffer.

En rå fødevarer kost består af forbrugende mindst 75 procent af rå mad om dagen. Hvis du medtager sojamælk, soja yoghurt og tofu i dine måltider, tage dem i små mængder og gøre dem en del af din 25 percentcooked mad dagpengene.

Kosten tips:

 • Hvis du vil erstatte proteiner, der findes i kød og æg du skal medtage flere af følgende fødevarer i din kost: spirede bønner og bælgfrugter, nødder, sojamælk, tofu, frø, jorden jordnøddesmør, untoasted hvedekim, broccoli, grønkål og andre.
 • Calcium findes i mørkegrønne grøntsager (collards, majroer, rosenkål, broccoli, spinat og grønkål), frisk appelsinsaft, citrusfrugter, tofu lavet med calciumsulfat, nødder, frø og fuldkorn.
 • Dagbog produkter erstatninger omfatter sojamælk, soja yoghurt, tofu og ris mælk.

Madlavning tips:

 • Forbruge masser af frisk juice og smoothies. Tjek de Sund Smoothie kost opskrifter og bare erstatte dagbog yoghurt med soja yoghurt eller kokos vand.
 • Brug kokos vand til at forberede dine smoothies og smag andre retter (se: fordele ved at drikke kokos vand Everyday).
 • Marinere dine foretrukne grøntsager i en blanding af ekstra jomfru olivenolie, økologisk eddike, friske urter og krydderier.
 • Brug din fantasi med grøntsager, urter og forberede alle mulige forskellige salater.
 • Lave lækre soja yoghurt forbindinger til sæson dine grøntsager og bruge avocado til at forberede udsøgte dips.
 • Gør veggie ruller med vegetabilske blade og fylde dem med avocado og mosede grøntsager forbindinger. Brug små mængder af tofu, hvis du vil.
 • Blend tomater og andre grøntsager og bønner i en foodprocessor, tilsæt urter og krydderier, og du vil få utroligt velsmagende Gazpachos og rå cremede supper.
 • Brug sunde koldpressede, ekstra jomfru vegetabilske olier.
 • Eksperimenter så meget som du vil med frugtsalater og rå frugt cremer. Flavor dem med rå chokolade, nødder, frø og fuldkorn, forsøde dem med rå honning, stevia, agave nektar, dato sukker, kokos nektar og yacon.

Rå vegansk kost superfoods

Superfoods er næringsrige fødevarer, der kan give mange elementer mangler i din kost. De indeholder meget store mængder af mineraler, vitaminer, antioxidanter, essentielle fedtsyrer, aminosyrer, enzymer, polysaccharider, glykol-næringsstoffer, samt mange andre forbindelser.

Herunder flere af disse fødevarer i din almindelige rå vegansk kost kan forbedre din sundhed, styrke dit immunforsvar, hjælpe med at fjerne giftstoffer fra kroppen og holde sygdomme væk. De er også fri for pesticider, kemikalier og tilsætningsstoffer.

Nedenfor er blot nogle få eksempler på næringsrige fødevarer, som du skal forbruge, mens efter en rå vegansk kost.

Men der er også mange andre ekstraordinære superfoods, som indeholder ekstremt høje doser af næringsstoffer, og de fleste af dem er tilgængelige i helsekost butikker.

Maca

Maca er en peruviansk radise lide frugt, rig på næringsstoffer, der har mange sundhedsmæssige fordele. Raw Maca pulver er en rig kilde af proteiner, kulhydrater, fuld fedtsyrer, phytonutrients, vitaminer og mineralske spor. Det fremmer sundheden, øger energi niveau og forbedrer libido.

Hamp og hør frø

Hamp og flex frø er meget gode kilder til Omega 6 fedtsyrer og alfa-linolensyre (ALA), som er den største omega-3 fedtsyrer findes i planter. Dette gør hamp og hørfrø magtfulde næringsindhold, essentielle for vores sundhed.

Rå Protein Pulver

En rå vegansk kost til tider brug for et ekstra tilsætning af proteiner, som er byggestenene i vores krop. Hvis du tror, ​​du ikke får nok proteiner, så prøv at tage det rå protein pulver, der indeholder forskellige former for spirede bønner. Bland det med din mad eller tilføje det til dine drikkevarer.

Bee pollen

Bee pollen er en af ​​de mest nærende fødevarer nogensinde er opdaget, som indeholder alle de væsentlige komponenter, der er nødvendige for at leve. Det har mere end 96 forskellige næringsstoffer og benytter utrolige sundhedsmæssige fordele. Nogle ernæringseksperter mener endda, at bi pollen alene kunne være tilstrækkelig til at opretholde menneskeliv. Tilføj den til din kost!

Aktuelle artikler