Sandheden om kulhydrater afsløret

Ønsker du at tabe sig, men er ikke sikker på, om du skal gå low-carb, no-carb eller ikke bekymre dig om dem overhovedet? Er hele emnet så forvirrende for dig, har du ingen idé om, hvad de skal spise for at nå dit vægttab mål?

Sandheden om kulhydrater afsløret

Før du kan træffe beslutning om, hvordan man håndterer kulhydrater i din kost, skal du først nødt til at forstå, hvad de er, og hvordan de virker. Kulhydrater kan opdeles i to hovedkategorier: simple og komplekse. Lad os se på hver nøje.

Simple kulhydrater - alias 'dårlige' kulhydrater

Simple kulhydrater er de kulhydrater, der er i den simpleste form og let for din krop til at bryde ned. Og fordi de er i stand til at blive brudt ned, så hurtigt, kan din krop ikke absorbere alle de næringsstoffer og reagerer ved at tilsætte dit blodsukker. Resultatet? En høj med et brag, der er sikker på at følge.

Eksempler på disse enkle kulhydrater omfatter:

 • Kager
 • Småkager
 • Slik
 • Chips og kiks
 • Sodavand
 • Franskbrød
 • Hvide ris
 • Hvidt mel

Komplekse kulhydrater - alias 'gode kulhydrater

Komplekse kulhydrater består af tre eller flere kæder og dermed sværere for kroppen at nedbryde og kaldes de 'gode' kulhydrater. De skaber ikke blod-sukker spike, at simple kulhydrater gør, og de er som regel højere i fiber.

Eksempler på disse komplekse kulhydrater omfatter:

 • Frugt
 • Grøntsager
 • Brune ris
 • Hvedebrød
 • Hele korn korn
 • Hvedemel
 • Bønner

Nu, at du forstår de to forskellige typer af kulhydrater, hvordan kan du bestemme, hvor meget du har brug for at nå dit vægttab og sundhed fitness mål? Er en low-carb diæt rigtige for dig?

Før du beslutter dig, tjek hvad begge sider har at sige:

Argumentet for low-carb diæter

Low-carb, eller begrænset Carb kostvaner, fokus på begrænset forbrug af kulhydrater i den række komplekse og normalt fjerne de simple kulhydrater helt. Fortalere for low-carb diæter hævder, at low-carb diæter øge din energi og forbedre dit humør. De har også lært, at det nedsætter din cravings og gør det lettere at tabe sig. Dit ønske om at spise af følelsesmæssige årsager mindsker, hvis det ikke efterlader helt.

Sundhed-kloge, tilhængere hævder også, at en low-carb diæt forbedrer ledsmerter, reducerer forekomster af hovedpine og forbedrer præmenstruelt syndrom (PMS) samt fordøjelses problemer. Det er også foreslået at sænke kolesterolindholdet i blodet.

Low-carb eller begrænset Carb kostvaner er vokset i popularitet, fordi de hævder, at kost af denne type skifte dit stofskifte fra en af ​​kulhydrat metabolisme til fedtforbrændingen. Resultatet? Hurtigere og mere effektiv vægttab.

Argumentet mod low-carb diæter

De, der er imod low-carb diæter enige om, at komplekse kulhydrater er at foretrække over simple kulhydrater, men advarer om, at sådanne drastiske begrænsninger af kulhydrater som helhed er farligt, fordi du ikke giver din krop den glukose den har brug for til at fungere effektivt. Det er tabet af denne nøgle stof, der fører din krop til at skille sig af vand, hovedsagelig dehydrere selv. Det er derfor, du har tendens til at miste enorme mængder af vægten inden for de første par uger af at starte en low-carb diæt plan.

Endvidere tilhængere af denne position, at low-carb diæter resultere i muskel tab. Fordi du ikke fodre din krop kulhydrater, behøver musklerne ikke får tilstrækkelig muskel glykogen. Derfor, de kontrakt mindre, forårsager nedbrydning. Og når kulhydrater er taget fra din kost, din krop behandler protein i stedet. Dette øger fordelingen effekten dramatisk.

Endelig carb entusiaster uenig med den påstand, at low-carb diæter lavere kolesterol. Når du begrænser kulhydrater, er du nødt til at erstatte de kalorier andetsteds. Det betyder normalt en kost, der er højere i fedt, hvilket bringer på et helt nyt sæt af problemer. Nu øger du din risiko for hjerteanfald, slagtilfælde, galdeblære og nyrer spørgsmål og meget mere.

Hvem vinder?

Der er ikke noget endeligt svar på, hvilken side der vinder. Begge parter har undersøgelser, der understøtter deres sag og sikkerhedskopiere deres påstand om bedre sundhed og lavere vægt. Det gør hver forførende på deres egen måde, hvilket efterlader dig i en tug-of-krig, når det kommer til hvilken ideologi at følge.

Så hvor vil du hen herfra? Mens du stadig kan argumentere enten måde, måske den sikreste væddemål er at gå med den ene problem, at begge parter kan tilslutte sig, og det er, at simple kulhydrater, eller 'dårlige' kulhydrater, skal være enten begrænset eller fjernet helt fra din kost.

Ud over at? Gør hvad der føles rigtigt for din krop. Når du spiser kulhydrater, eller noget andet for den sags skyld, se hvordan du føler. Føler du dig bedre eller værre? Tilfredse eller syg?

Måske du føler dig okay, efter at have spist et måltid, der har en servering af komplekse kulhydrater, men to gør du føler sløv. Eller måske dit blodsukker forbliver nogenlunde stabilt, når du har spist to portioner frugt om dagen, men ikke mere end, der sætter dig på en trang rutschebane, der gør gode valg næsten umuligt.

Alles krop er unik. To mennesker kunne spise den samme nøjagtige kost, med identiske carb indtag, og har ekstremt forskellige resultater. Man kunne vinde vægt og man kan miste det. Man kunne få sundhedsmæssige fordele, og den anden kunne se en tilbagegang.

At vide med sikkerhed, hvad der er rigtigt for dig, kan du ønsker at rådføre sig med en læge og / eller diætist til at bestemme, hvad dine specifikke krop har brug for at fungere på sit maksimale kapacitet. De kan køre tests for at finde ud af, hvor din krop er, og oprette en plan for at få det, hvor du ønsker at være.

Aktuelle artikler