6 almindelige ukrudt du skal prøve

Har du nogensinde stoppe, og tror, ​​at nogle af disse ukrudt du ser vokser i den lokale park eller i skoven i nærheden, kunne være noget mere end bare planter, du træde på? Tja, de kunne. En masse af dem er faktisk spiselige. Her er en liste over almindelige ukrudt, du skal prøve.

6 almindelige ukrudt du skal prøve

Husk på, at nogle af disse ser meget gerne nogle andre ukrudt, som ikke bør spises. Må ikke vælge noget, medmindre du er helt sikker på at det er spiseligt.

1.. Mælkebøtte

Denne fælles ukrudt med smukke gule blomster gør en stor salat. Det er ikke de blomster, du ønsker men det er bladene.

Pick mælkebøtteblade så snart mælkebøtte sæsonen starter. Unge blade er meget bedre end de gamle. Gamle er spiselige også, men de kunne være ganske bitter.

Vask bladene og læg dem i nogen form for salat, du ønsker. De er måske ikke den bedst spises alene, men hvis du kan lide smagen - hvorfor ikke? Krydr med lidt salt og peber, og din helt nye og usædvanlige salat er færdig.

2.. Brændenælde

Brændenælde (via preparednessadvice.com)

De fleste af os gøre vores bedste for at undgå brændenælder. De brod og de forlader dig med kløe vabler, men de er også meget godt at spise.

Brændenælder smager temmelig meget gerne spinat, og kan bruges på samme måde spinat er. Pick kun lederne af unge planter. De har ikke rigtig stikke, men har handsker på, mens du gør det er en god idé. Soak bladene i vand, for at fjerne de stikkende kemikalier og derefter, brændenælder er sikre at spise.

Brændenælder er rig på vitamin A og C, samt i kalium, mangan, jern og calcium. Du kan lave brændenælde suppe eller brændenælde og ost quiche for eksempel. Tørret brændenælde kan bruges til at lave te.

Hvis du vil beholde din brændenælde i længere tid, enten tørre det eller blanche og fryse det. Det skal rehydreres før brug, hvis tørret, og det kunne forblive godt for måneder både frosne og tørrede.

3.. Lammets kvartal

Lam Quarter (via www.veggiegardeningtips.com)

En anden ukrudtsplante, der er spiselige og kan bruges som erstatning for spinat hedder Lammets Quarter, også kendt som gåsefod. De spiselige dele af planterne er blade, og du kan sikkert finde denne ene vokser i din baghave.

Blade af lam kvarter har en meget flot, lidt nøddeagtig smag. De er meget rig på vitamin A, samt i proteiner. De er perfekte i vegetabilske salater og krydret med vinaigrette. Bladene kan også koges og anvendes i enhver anden måde, ville spinat anvendes. Min personlige favorit er kartoffelmos eller kartoffelsalat med blancheret lammets kvartal.

4.. Amaranth

Dette helt flot plante kommer fra samme familie som quinoa gør. Det har været kendt som spiseligt ukrudt i århundreder, takket være inkaerne, der anses for amaranth deres basisfødevarer.

Amaranth frø kan koges og forberedt, som du ville forberede quinoa. Men de er endnu bedre end quinoa, fordi de ikke indeholder gluten, hvilket gør dem sikre for mennesker med gluten allergi.

Bladene er også spiselige hvis kogt, og de er meget rig på vitamin A, K, B6, jern og calcium. Den modne roden af ​​dette ukrudt er også godt at spise. Det har en mælkeagtig smag, hvid farve og er normalt kogt med tomater og tamarind sauce.

5.. Portulak

Portulak (via serenityinthegarden.blogspot.com)

Fundet vokser i alle 50 stater, portulak er en almindelig ukrudtsplante, bør du helt sikkert prøve. Stænglerne, bladene og blomsterne er alle spiselige og smager temmelig meget som spinat.

Portulak kan spises friske eller kogte. Den har en let syrlig og salt smag, og det er godt, selv for at gøre supper og gryderetter. Det er meget rig på vitaminer og mineraler, og det er også en stor kilde til antioxidanter. Tro det eller ej, dette ukrudt indeholder også omega 3-fedtsyrer, så hvis du er ikke rigtig en fan af fisk - spiser en frisk portulak salat.

Portulak er også en ukrudtsplante kendt traditionel medicin, men det er kontraindiceret under graviditet, og for folk med svage fordøjelse. Det anvendes som behandling til oral lichen planus, samt topisk til behandling af insektstik og endda slangebid, bylder og sår.

6.. Fuglegræs

Også kendt som starwort, grundet den stjerneklare former af dens blomster, fuglegræs er en anden almindelig ukrudtsplante du kunne spise. Det er meget rig på C-vitamin og har en dejlig, delikat og temmelig god smag.

Fuglegræs har traditionelt været givet til folk, der er syge eller svage, fordi man mente, at det ville gøre dem stærkere. De blade, blomster og stængler er alle spiselige og kan spises enten friske - i salater - eller kogte eller stegt - i supper og retter. De toppe kunne prøvet og kogte, ind i en te, som hjælper med beroligende blæren samt med bronkial irritation og ulcera.

Fuglegræs kunne overleve i op til to uger i dit køleskab. Den behøver kun at være tør - ikke tørret, kan du holde det friske, men du bør ikke sætte det i køleskabet våd, fordi det vil gå dårligt - og sat i en plasticpose.

Så har du allerede prøvet nogen af ​​disse eller måske nogle andre ukrudt? Hvordan har du det og ville du anbefale det for resten af ​​os til at prøve?

Aktuelle artikler