Det grundlæggende i rå mad: Den gode, den onde og den (u) sultne

Du har helt sikkert hørt om Raw Food bevægelsen. Du ved, at en masse celebs har hoppede på denne mega sunde vognen og se og føle bedre end nogensinde. Din nysgerrighed er toppet, men du er bare ikke helt overbevist om, at dette er noget værd at grave ind. Vi præsenterer dig med det grundlæggende om Raw Food: Den gode, den onde og den (u) Hungry.

Det grundlæggende i rå mad: Den gode, den onde og den (u) sultne

Hvad er rå fødevarer, helt præcist?

Simpelthen sat, rå foodists spiser frugt, grøntsager, nødder og frø, spirer, rodfrugter og squash, friske urter og krydderier.

Da den forbrugte maden skal være ubehandlede og uforarbejdede, afhængigt af ens livsstil og tilhørsforhold, kan den rå fødevarer kost også rå fisk (op for nogle Sashimi?), råt kød ( Carpaccio, anyone?) og ikke-homogeniseret og ikke- pasteuriserede mejeriprodukter, som omfatter rå mælk, rå ost og rå mælk yoghurt.

Nu, fødevarer skal være rå, men det vigtigste aspekt af denne diæt er varmen. Eller mangel på samme, for at være mere præcis.

Opvarmningen af ​​rå fødevarer må ikke overstige 40 C (104 F).

Når kogte over denne temperatur, fødevarer, mister den langt overvejende del af dens næringsværdi, hvilket gør det mindre sunde, selv potentielt skadelige for kroppen.

Det forarbejdede, over kogte fødevarer mister hovedparten af deres livskraft, herunder de gavnlige enzymer, næringsværdi og energi, bliver stort set 'døde'.

Resultatet?

Tja, betyder det ikke tage et geni til at lægge to og to sammen her, men lad os bare sige, at rå foodists sidestille indtagelsen af ​​'døde' fødevarer med en direkte infusion af dødt energi ind i vores kroppe, samt at bidrage til sygdom.

Hvordan til at gøre den rå ting lige?

Dette er meget individuelt, og du bør helt sikkert konsultere en læge, selvom du blot tænker på at skifte til nogen form for en rå fødevarer kost, uanset om det er en vegetar rute du overvejer, eller den mest udbredte løsning, en rå vegansk diæt.

Langt de fleste, der allerede er der har valgt en høj rå procentdel eller en bestemt procentdel af rå fødevarer i deres kost. Et eksempel på dette ville være en '75 procent rå kost «med en kombination af nogle nøje udvalgte ikke-rå elementer.

Hvorfor (gør folk) beslutter at gå rå?

Listen over årsager er endeløs, men de har alle en fællesnævner: lysten og har brug for at være sund.

Et stort antal rå foodists er blevet så som et resultat af at søge lindring under eller efter en alvorlig sygdom. Den alternative medicinske rute vil ofte føre dem i denne retning, når den erkendelse, at den bedste måde at håndtere sygdommen er at fjerne den egentlige årsag, snarere end at undertrykke symptomerne.

Nogle af de største fordele ved at gå rå nævnes:

- En nær-automatisk vægttab og vedligeholdelse uden følelser af sult og afsavn

- Bedre fordøjelse

- En reduktion i total kolesterol samt LDL-kolesterol, kendt som "dårlige" kolesterol

- En mulig reduktion i sværhedsgraden af ​​kronisk inflammation i forhold, såsom rheumatoid arthritis

- Støtte til at stabilisere ens blodtryk

- Et betydeligt højere indtag af vitamin A, C og E, folat, og mineralerne kalium og kobber

- Relief for symptomer anlagt den af ​​former for angst og depression

- En ungdommelig, strålende udseende, præget af glinsende hud

- Øget energi, som følge af den livskraft direkte indført i dit system

Hvem er for celebs-gået-raw scene?

Intet skaber en buzz eller spikes popularitet som en stabil celeb efterfølgende.
Vægttab, øget skønhed og boostet energi har lokket i mange en celeb, hvilket gør nogle af dem de perfekte plakat kikker til denne bevægelsens synlige fordele.

De aldersbetingede trodser optrædener af Demi Moore, Sting, Cher og Susan Sarandon er blevet stort set tilskrives deres tiltrækning til råhed.

Skuespilleren Jeremy Piven og berømt designer Donna Karan har kastet betydelige pounds ved hjælp af denne mad tendens, der er helt sikkert picking up mere og mere damp undervejs, forlader fad status i støvet.

Aktuelle artikler