Hvordan laver pandekager fra bunden

Der er ikke en Morgenmad måltid mere populære end pandekager. De fleste af os bruger en boxed pandekage mix tro, at dette vil spare os tid, men gør hjemmelavede pandekager er meget nemmere end det ser ud.

Hvordan laver pandekager fra bunden

Her er en præcis vejledning om, hvordan at gøre lækre pandekager danner bunden med et par tips og råd til at gøre processen kører problemfrit.

Ingredienser:

 • 2 kopper mel
 • 2 store æg
 • 1 ½ kop mælk
 • ½ kop danskvand eller 2 spsk bagepulver
 • 2 spsk sukker eller vaniljesukker
 • en knivspids salt
 • 3 spsk smeltet usaltet smør eller vegetabilsk olie
 • vand
 • olie til stegning

 1. Pisk æggene i en mellemstor skål og derefter tilføje sukker, en knivspids salt, mel, mælk og smeltet smør. Rør en lille smule, og derefter tilføje ½ kop club soda. Bland let. Hvis dejen virker for tyk bare tilføje en lille smule vand (mindre end ¼ af kop). Placer blandingen i køleskabet og lad i 15 - 30 minutter. Du kan også forberede det på forhånd (f.eks en aften før), dække den og lade den stå i køleskabet (så det kan "hvile"). Fra min erfaring, er de pandekager lavet med sodavand meget luftige derefter dem lavet med bagepulver. Det samme gælder for fremstilling af dej tidligere.
 2. Tag skålen ud af køleskabet. Opvarm en lille mængde af madolie i panden. Hvis du ønsker at bruge smør, læg den nu, så det ville ikke brænde.
 3. Rør en dej med en ske og tilsæt en lille smule vand, hvis det er for tykt.
 4. Ved hjælp af en ske, hæld dejen i den varme pande, og selv det ud en lille smule. Steg pandekager, indtil de begynder at boble i toppen (ca. 2 minutter) og derefter ved hjælp af en spatel, omhyggeligt vende dem over. Steg den anden side i 1-2 minutter (eller mindre, hvis øvre side er for stegt)
 5. Når pandekager er brune, tage dem ud af gryden, sted i en allerede opvarmet (i mikroovn eller ovn) fad og dæk med alufolie. For at holde pandekagerne varme kan du placere pladen i forvejen er opvarmet ovn ved ca 150 grader.
 6. Alt du skal gøre nu er at tilføje din favorit topping og nyde.

Se videoen nedenfor, at han giver en rigtig god forklaring på at gøre pandekager fra bunden, behøver vores opskrifter matcher ikke 100%, men hans er lige gode.

Det tager længere tid at skrive ned opskriften end at lave pandekager fra bunden. Desuden kan du tilføje varianter til din smag, vanille ekstrakt, kanel, revet appelsinskal (være omhyggelig med ikke at rives den hvide del af sværen, det er bitter), vælge dit valg. Når du begynder at lave hjemmelavede pandekager, jeg vil vædde på du vil aldrig gå tilbage til dem fra supermarkedet.

Aktuelle artikler