Let at lave ungarsk gullasch opskrift

Gullasch, en lækker og opvarmning oksekød gryderet, er måske den bedst kendte fad i ungarske køkken. Her er hvordan man gør det!

Let at lave ungarsk gullasch opskrift

For at gøre gullasch er god kvalitet oksekød kogt længe og langsom med hvidløg, løg, gulerødder, peberfrugter, kartofler og ungarsk paprika til at gøre en nærende måltid med en dejlig smag. Det er relativt let at lave, og bruger billige ingredienser, som er nemme at købe og lave mad.

Hvis du har en simpel gullasch opskrift i dit repertoire, vil du aldrig blive hængende efter en nem og velsmagende måltid til at gøre for dine venner og familie, selv med kort varsel. Ungarsk gullasch har en meget karakteristisk smag på grund af den ungarske paprika i opskriften, men det er ikke for stærk eller for krydret, hvilket gør det til et ideelt parabol til at tjene til store grupper af mennesker. Hvis du fører en travl livsstil, er det en fantastisk opskrift til at gøre i et stort parti, og derefter fryse i de enkelte portionsstørrelser, så du altid kan have et varmt måltid klar inden for få minutter.

[Læs: Lækre sidste minut opskrifter ]

Den grundlæggende opskrift

Som med enhver traditionel ret, er der en vis påstand om, hvad der udgør reelle gullasch. Den følgende opskrift forbliver tro mod traditionen, men bruger kun ingredienser, der er let at finde, og tilberedningsmetoder, som alle kan håndtere. Nogle opskrifter foreslår madlavning din gullasch i en gryde over åben ild, men chancerne er, at de fleste moderne kokke ville foretrække at bruge en tung gryde, eller endda en langsom komfur. Oksekød er den vigtigste del af skålen, så sørg for at få nogle gode kvalitet kød. Det bedste valg af cut vil være skinnebenet eller skulder.

De ingredienser, du vil bruge til gullasch opskrift er:

 • 500g kubik oksekød
 • 2 gulerødder
 • 2 sticks af selleri
 • 2 hakkede fed hvidløg
 • 2 løg
 • 3 kartofler
 • 2 flåede tomater
 • 2 grøn peber
 • 1 laurbærblad
 • 1 spsk Hungarian paprika
 • 1 tsk kommen
 • salt og peber efter smag

Til at begynde, Hak grøntsager - medium skiver er bedst, således at hver servering af gullasch har en dejlig mængde kød og grøntsager. I en stor gryde, varme op lidt olie eller svinefedt mere autentisk smag. Blødgør de hakkede løg og hakket hvidløg, indtil de giver off en lækker aroma. Toss oksekød kuber i en lille mængde af krydret mel, og derefter tilføje dem i gryden. Når oksekødet begynder at blive brun, tilsættes i jorden kommen frø og en knivspids salt og peber.

Dæk kød og løg med vand, tilsæt en laurbærblad og indstillet på en lav varme til at simre i ca to timer. Efter denne tid, tilføjer de hakkede grønsager, og kog i yderligere 30 minutter.

Hvis du gerne vil bruge en langsom komfur at lave gullasch, koge løg, hvidløg og kød i gryden, derefter overføre til den langsomme komfur. Tilsæt vand og sat på laveste indstilling for et par timer. Derefter tilsættes grøntsagerne, tjek om gullasch brug for mere vand, og lad for en anden time. Tilsæt tomater og peberfrugter, og kog i 30 minutter. Hvis kødet stadig er hård, drej den langsomme komfur på dens højeste indstilling og kog i lidt længere tid.

Det er ganske svært at gå galt med ungarsk gullasch - så længe kød og grøntsager er både kogte og saucen har en dejlig tyk konsistens, vil det højst sandsynligt smage godt. Hvis du ikke kan få saucen til den rigtige konsistens, kan du ønsker at blive tykkere den med lidt maizena, eller løsne det med nogle mere vand.

[Læs: Madlavning "hemmeligheder" fra top kokke ]

Hvordan til at tjene Ungarsk gullasch

Nu, at du kender de grundlæggende gullasch opskrift, kan du tænke over, hvad du ønsker at tjene med det. For et let måltid, er det muligt at tjene det alene, da kød og kartofler i skålen gør det påfyldning. Det er ofte serveret med sprøde brød, meget gerne en suppe.

For en mere autentisk oplevelse, kan du overveje betjener din gullasch med dumplings. Brødboller er en fantastisk måde at bruge op alle rester brød du måtte have i huset. For de bedste resultater bruge en crusty hvid brød. For at gøre brød dumplings, alt hvad du behøver, er gammelt brød, mel, vand og æg. Teknikken med at gøre dem kan synes alarmerende, men det er ganske nemt, når du får hænge af det, og smager lækkert.

Kombiner 225g mel, 250 ml vand, 3 æg og 125 g kubik uaktuelle brød. Dæk og lad den hvile i ca 30 minutter. Når du er klar til at koge dumplings, bringe en stor gryde med vand i kog og øse ud klumper af dejen ved hjælp af en is scoop, eller ved at trække off klumper af dejen og formning dem til kugler - det er op til dig, om du vil have dem til at se perfekt eller rustik. Slippe dem i vandet, og når de er steget op til overfladen, reducere varmen og småkoge for omkring 10 minutter. Fjern med en hulske og tjene ved siden af ​​gullasch.

En af de mest traditionelle måder at spise gullasch er med csipetke. At gøre disse, blandes sammen 50g mel med et æg, tilsæt derefter krydderier. Ælt dejen til den er glat, så lad i et varmt sted at hvile i ca ti minutter. Når dejen har hvilet, skal du blot knivspids off små stykker, form i dumplings, og tilføje dem i gryden af ​​gullasch omkring fem minutter, før det er klar til at tjene.

En god måde at præsentere små portioner af gullasch er at tjene dem i en brød bowl - der er en udhulet runde brød brødet.

Lav et måltid af det

Lav et måltid af det (via www.cookingforseven.com)

Du har sikkert ønsker at dele denne lækker mad med de særlige mennesker i dit liv, hvad enten det er din familie, en gruppe af dine venner eller din partner. For at gøre dette, kan du ønsker at oprette en fuld menu, der er centreret om gullasch som hovedret.

Som med mange andre østeuropæiske lande, elsker ungarere suppe. Derfor suppe er en meget almindelig måde at begynde et måltid. Du kan vælge en kål eller linser baseret suppe til at starte, så du virkelig kan nyde din kød-baseret main.

[Læs: kål suppe kost hemmeligheder ]

For noget lidt mere usædvanligt, tjene traditionelle ungarske smelteost kaldet kőrözött. Du vil måske være i stand til at finde dette på en specialist leverandør af fødevarer, eller du kan prøve at gøre det selv ved at kombinere 200g fåreost ostemassen med 30g creme fraiche, hakkede løg, og den ungarske paprika. Hvis du kæmper for at finde fåreost ostemassen, hytteost er en acceptabel substitution. Du skal tjene dette med frisk sprøde brød.

For en hovedret, vil gullasch være stjernen i showet. Hvis dine gæster er klar til mere lækre ungarske mad, kan du tjene dem en traditionel dessert såsom strudel eller Rákóczi turos, en kage lavet med hytteost og marengs. Typiske ungarske drinks omfatter øl og vin til at drikke under måltidet, og pálinka (frugt cognac) med dessert. For de mere eventyrlystne drinkers blandt du kan et skud af Unicum være en velkommen tilføjelse til måltidet.

Ungarsk gullasch med et twist

Selv autentiske traditionelle ungarske gullasch er en klassiker for en grund, der er mange måder, du kan gøre små ændringer for at tilføje et moderne twist, eller til dine egne specifikke smag. Selvfølgelig vil dette virke som helligbrøde at old-school gullasch purister, så sørg for at påpege, at dette er din egen specielle udgave af den gamle favorit. Det er let at erstatte ingredienser, afhængigt af, hvad er tilgængelig, hvad du kan lide at spise, eller hvad du har på hånden.

Gullasch behøver ikke at være et måltid, som du har brug for at planlægge og købe specielle ingredienser til, så hvis du ikke har en af ​​de ingredienser, lad den ud eller bruge noget andet. Nogle mennesker sværger ved at tilføje nogle røget pølse gullasch, og nogle vil endda foreslå blande sauerkraut i det færdige fad. Når du har lært den grundlæggende opskrift, er du velkommen til at eksperimentere og afprøve nye ting.

Lige fra kilden

Lige fra kilden (via www.contentrules.com)

Hvis lave ungarsk gullasch hjemme i dit eget køkken vil bare ikke klippe det, kan du tage en tur til Ungarn og tage en madlavning lektion, mens du er der. Ungarn er et land med en meget stærk national identitet, så du vil være sikker på at finde en kok, der er villig til at lære dig at lave traditionelle gullasch og måske endda andre vigtige retter i ungarske køkken. Hvis du ikke ønsker at gøre det, kan der være en madlavning klasse i dit område, der har specialiseret sig i udenlandske retter.

Eller, hvis du opdager, at du er særligt god til at lave gullasch, hvorfor ikke holde en madlavning demonstration for at vise dine venner og familie hvordan man kan gøre det også? Det er en fantastisk måde at få folk sammen til at gøre noget sjovt, mens du lærer en ny færdighed. Du kan bede hver person til at bringe én ingrediens, så ingen har til at bruge for mange penge.

Aktuelle artikler