3 selvværd boostere

Forestil dig at du sidder i et venteværelse klar til at blive interviewet til et job. Dit CV er god, og du føler, at du er den rette person til det. Alligevel er håndfladerne sveder, du er nervøs og kan ikke hjælpe, men at sammenligne dig selv med andre kandidater. Og når du hører dem øge om deres tidligere succeser, du begynder at tænke på dig selv: "Jeg kommer aldrig gøre det, de er tilsyneladende bedre." Her er 3 selvværd boostere, der vil hjælpe dig til at blive bevidst om dine kvaliteter.

3 selvværd boostere

Booster # 1

Først, er du sikker på at du har det rigtige billede af dig selv? Er du tilbøjelig til at overdrive dine fejl og underminere dine dyder? Tænk over det et sekund. Mennesker med lavt selvværd er mestre i at se ned på sig selv. Intet men perfektion i alt, hvad de gør, kan få dem til at føle sig godt om sig selv.

Hvis en ven lovpriser din madlavning færdigheder du svare, at det er let, og at alle kan gøre det. Måske er du bare ydmyg, men der er en forskel mellem at være beskedne og undervurderer dig selv. Folk sjældent giver komplimenter, og hvis du er behandlet med en, tro det. Ikke underminerer dine kvaliteter ved at sammenligne dig selv med nogen, der er bedre i et bestemt område.

Der vil altid være nogen bedre i noget. Lykønske dig selv, fordi du har formået at gøre en fejlfri lasagne. Ja, ville Jamie Olivers sikkert være bedre, men ingen forventer, at du til at lave mad som en professionel, men dig selv. Din nabo kan være en bedre husmor, din søster mere flydende fransk og din chef mere dygtige i computerfærdigheder, men en omstændighed, at du har alle disse kvaliteter (og mange andre) i dig, er en grund nok til at tro på dig selv.

Så får ikke nervøs, fordi en person, der sidder ved siden af ​​dig i et venteværelse fortæller om de jobs, han sørgede for hans tidligere selskab. Måske har han gode forbindelser, men husk, at du er overbevisende og en god forhandler. Fokus på dine aktiver! Vide, hvad du er god til. Der må være noget! Hvis ikke, få god til noget nyttigt. Blive de bedste til noget. Dette vil gøre store ting til dit selvværd i det lange løb.

Booster # 2

Er du alt for fokuseret på, hvad du ikke har opnået? Har høje forventninger på alle områder, svigt i blot ét segment gør du begynde at se dig selv som ikke god nok til noget. For eksempel har du formået at afslutte et projekt på arbejde, gjorde et kostume til din datters betragtning, tog din søn til svømning. Men du har glemt, at dine venner kommer over til middag, så du ikke finde tid til at lave mad.

Og nu du tænker på de kvinder, der er i stand til at gøre alt. Nå, kan ingen være Lynette Scavo og Bree Van de Kamp på samme tid. Giv dig selv nogle slæk. Lær at værdsætte, hvad du har opnået. Skift dit synspunkt, koncentrere sig om hvad du har gjort, og du vil sandsynligvis indse, at du ikke er så slemt som du tror.

Mens vi venter på din arbejdsgiver at ringe til dig, så tænk dine tidligere karriere resultater.

Booster # 3

Må ikke falde i den fælde andre folks tillid. Hver dag kan du lytte til din kollega øge om hendes smukke børn, perfekt mand og professionel succes osv. Mens du lytter, kan du sammenligne dit liv og resultater med hendes og begynde at føle sig som en komplet fiasko.

Men har du nogensinde stoppe op og spørge dig selv, hvis alt, hvad du har hørt, er virkelig sandt? Folk, der roser sig selv og synes for selvsikker, har som regel nogle uløste problemer i deres private liv. Eller endnu mere sandsynligt, at være opmærksom på deres mangler, de overdriver deres succeser indtil de overbeviser sig selv, at de faktisk er specielle. Og din usikkerhed feeds deres ego perfekt.

Tage et stykke tid og tænke over personer, som du føler værdiløs. Når du forstår deres motiver, ikke tillader dig selv at lade sig narre af det billede, de skaber for sig selv.

Så, mens du sidder i ovennævnte venteværelse bør du ikke være opmærksom på din konkurrent styrke. Der er ingen måde at vide, at det de siger er sandt.

Stop sammenligne dig selv med andre. Det er kontraproduktive. Sammenlign dig selv til dig selv, ikke andre mennesker. Blive den bedste dig, at du kan være. Er du bedre i dag end sidste måned, sidste år? Opret mål. Gøre fremskridt lidt efter lidt, vil dette brændstof dit selvværd, når du foretager et skridt fremad. Lær at motivere dig selv.

Livet er fuld af forskellige "venterum", og du vil blive "interviewet" mange gange. Tænk på de selvværd boostere, du lige har læst om. Det er ikke nemt at opbygge selvtillid. Men det billede skabt af dig selv afhænger af troen, du har i dig selv.

Husk, hvis du er tilfreds med dig selv, er du klar til ansigt med forskellige "arbejdsgivere". Tro det, og du vil opnå det.

Sørg også for at tjekke disse 5 bedste selvtillid øvelser, og lære hvordan man kan øge din selvtillid.

Aktuelle artikler