Sådan at få mere energi naturligt

Det sker for os alle på et tidspunkt i vores liv til at opleve en mangel på energi og føler sig mere træg, træt og udmattet. De fleste af de gange, det har intet at gøre med vores super travle arbejdsplan, men i stedet i høj grad knyttet til vores dårlige spisevaner, usund livsstil og langvarig følelsesmæssig stress. Lær at få mere energi naturligt med tips nedenfor beskrevne, uden at skulle ty til brugen af ​​koffein eller kemiske piller og drikkevarer.

Sådan at få mere energi naturligt

Hvis du ønsker at opleve mere, så tjek også 5 enkle måder at få mere energi og læse om et par ekstra skridt for at øge din energi niveauer naturligt.

Kontrollere stress og lette din belastning

Følelsesmæssige reaktioner på stress kan forbruge utrolige mængder af energi og føre til søvnløse nætter, samt fysiske lidelser og sygdomme. Når vores immunsystem er svækket på grund af stress, vores krop og sind også reagere på hverdagens problemer og pligter med mindre energi og entusiasme.

For at få mere energi naturligt og uden forbrugende kemiske stoffer, skal du absolut lære at styre overskydende stress niveauer i din hverdag.

Kronisk stress kan føre til adrenal udbrændthed

Kronisk stress og vedholdende nervøse spændinger kan føre adrenal udbrændthed og gøre din krop ned. Når vi er under konstant stress vores binyrerne (placeret over vores nyrer) slipper "kamp på flugt" stress hormon kaldet cortisol, med henblik på at håndtere stressede situationer.

Men når store mængder af kortisol bliver udgivet i en længere periode, kan det føre til adrenal udbrændthed. Med andre ord, vil vores binyrerne ankommer til et punkt, hvor de ikke vil være i stand til at producere nok cortisol mere, og vores krop vil pludselig gå ned.

Udpræget små mængder af cortisol vil ikke hjælpe os enten at håndtere stress, og derfor er det meget vigtigt at indstille den rette balance mellem handling og følelsesmæssig udmattelse og afslapning. Genvinde stabilitet og psykologiske ligevægt er en væsentlig forudsætning for et sundt og lykkeligt liv, samt til at opretholde høje energi niveau.

Overanstrengelse kan forårsage ekstrem træthed

At få mere energi naturligt, bør du også reducere overanstrengelse og lette din belastning. Ekstrem træthed kan dræne din energi og øge stress, samt forårsage mere fysisk og psykisk svaghed.

Prøv at indstille prioritering og udskyde mindre vigtige opgaver til en anden dag. Altid bede om hjælp, når du nødt til at håndtere store mængder af faglige, familiemæssige og sociale ansvar og absolut begynde at sige "nej" til overdrevne krav og forpligtelser.

Lær at håndtere hverdagens stress

Lær at håndtere hverdagens stress og forsøge at finde ud af den bedste måde at hjælpe dig selv, selvom det indebærer at bede om professionel hjælp. Afspændingsterapi og aktiviteter, såsom yoga, meditation, tai chi og andre kan være meget nyttige i at øge din energi naturligt og hjælpe dig med at opfylde dine daglige opgaver med succes.

Du kan også øge din energi niveauer med motion, dans eller svømning, eller gå ud med dine venner og deltage i afslappende og behagelig sociale arrangementer.

En gang imellem, så prøv helt glemmer dine pligter, ansvar og arbejde og lære at fokusere mere på at slappe af din krop og sind, ved at dedikere nogle ekstra tid bare til dig selv.

Spis sundt at få mere energi naturligt

Sørg for at medtage alle vigtige næringsstoffer i dine måltider, samt dem, der kan øge din energi niveauer og hjælpe dig med at holde højt. Helt undgå fødevarer fulde af sukker, som vil gøre dig ned igen før eller senere og definitivt udelukke alle ingredienser, der er for svære at fordøje.

Tag et kig på følgende tips og gøre dem til en del af din daglige kost. De vil hjælpe dig har mere energi naturligt og mindske træthed og søvnighed.

 • Har du ikke store måltider, men opdele dem i 4 til 6 mindre måltider at spise hele dagen. Din hjerne har brug for en konstant tilførsel af næringsstoffer og undgå store måltider i høj grad kan bidrage til at bevare afbalancerede energi niveauer og forebygge søvnighed forårsaget af fordøjelsen.
 • En energigivende morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, som hjælper dig med at holde et højt energi niveau i mange timer uden at overbelaste din krop eller forårsager søvnighed. Undgå sukkerholdige morgenmad og start din dag med komplekse kulhydrater, proteiner og vitaminer. Spise æg, hele korn, yoghurt og frugt.
 • Undgå overskydende sukker og raffinerede kulhydrater - de vil give dig en hurtig energi ryk, ved at få dit blodsukker til at spike kortvarigt, men så din energi niveau vil falde ned igen så hurtigt som det gik op. Dette kan efterlade dig træt, sulten og mere udmattet end før.
 • Spis fødevarer med lavt glykæmisk indeks, hvis kulhydrater optages gradvist. Denne måde vil du undgå hurtig energiudladninger og nedbrud forårsaget af raffineret sukker og vedligeholde energiske niveauer stabil.
  Gode ​​lavt glykæmisk fødevarer er havre, fuldkorn, fiberrige korn, fiberrige grøntsager, frugter (kirsebær, blommer, grapefrugt, ferskner, æbler og svesker), nødder, gule flækærter, dagbog produkter og sunde ekstra jomfruolie.
  High-kulhydrat fødevarer har meget højt glykæmisk indeks, mens proteiner og fedtstoffer næsten ingen.
 • Vores krop bruger proteiner som den sidste kilde til energi, når kulhydrater og fedt er blevet brudt ned. Hver celle i vores krop indeholder proteiner, som er absolut nødvendige for at reparere beskadigede væv og opbygge nye og sunde celler.
  Vores hjerne, muskler, væv og organer har derfor brug for protein til at fungere ordentligt, mens dens utilstrækkelighed kan medføre træthed, træghed og svaghed.
  Vælg altid magre proteiner, såsom fisk, kyllingebryst, hvidt kød kalkun, oksekød, æg, nødder og linser og reducere eller undgå proteiner fødevarer, der indeholder høje niveauer af fedt. De kan forårsage din energi til at falde ned og gøre dig søvnig.
 • Tilføj tilstrækkelige doser af C-vitamin til din kost. En mangel på C-vitamin kan forårsage søvnighed, træthed og udmattelse. Har mere energi naturligt ved blot at tilføje mere frugt og grønt til din kost plan. Frugt og grøntsager rige på C-vitamin er kiwi, papaya, appelsiner, jordbær, chili peber, peberfrugt, timian, persille, grønkål, sennep greens, karse, broccoli, blomkål og rosenkål.

Drik vand for at undgå træthed og dehydrering

Vand hjælper med at regulere vores kropstemperatur og transporterer næringsstoffer og ilt til alle vores celler i kroppen. Ikke drikker nok vand kan føre til dehydrering, som igen kan forårsage forskellige organer til at fungere forkert og langsomt, gør os føler træt, søvnig og nervøs. I mere ekstreme tilfælde kan det også fremkalde mundtørhed, svimmelhed, hovedpine og forstoppelse.

Dehydrering kan derfor have stor indflydelse vores energi niveauer, mens tilstrækkelige mængder af vand kan hjælpe med at opretholde vores system sundt og velfungerende og holde vores sind frisk, klar og skarp.

For at undgå dehydrering og svaghed, må du aldrig vente på at være helt tørstig. Du bør i stedet forsøge at holde din krop konstant hydreret, ved at drikke vand hele dagen. Det anbefales, at du drikker mindst 8 glas vand om dagen eller mere.

Dog kan varmt klima, fugtigt vejr, udmattende fysisk aktivitet og ekstremt hårdt arbejde kræve endnu større mængder af vand, for at hjælpe din krop fungerer normalt, og håndtere stress forårsaget af ydre faktorer.

Konklusionen er, at vand en væsentlig forudsætning for at få mere energi naturligt og vedligeholde vores krop sund og stærk.

Aktuelle artikler