5 typer af kærlighed, og hvordan til at genkende dem

Kærlighed er sådan et mysterium, og et minefelt. At forstå og acceptere, hvordan du føler er lettere, når du indser, at der er forskellige typer af kærlighed at værdsætte og nyde.

5 typer af kærlighed, og hvordan til at genkende dem

Vi lever i en verden, der har så mange modstridende ideer om, hvad kærlighed er, hvordan det skal føles, og hvordan mennesker, der er i kærlighed, bør opføre sig. Hvad vi lærer om romantisk kærlighed i litteraturen er forstærket af Hollywood kærlighed på den store skærm, men så det hele modsiges i det virkelige liv, når vi sammenligner, hvad vi tror, ​​vi kender til de relationer, vi ser i det virkelige liv, og "kærlighed" vi oplever os selv.

Så kan vi læse selvhjælpsbøger for at forsøge at forstå kærlighed fra perspektiver af forskellige køn... alt dette falder sammen med vores hormoner forårsager ravage i vores kærlighed bor selvfølgelig! Ikke underligt ingen har et fingerpeg.

Hvad hvis vi alle ser på kærligheden som en særegen uforanderlig ting, når vi virkelig skal se det som en sjælden perle, der har forskellige facetter? Se om du kan genkende disse 5 typer af kærlighed i dit liv. Måske kærlighed er noget, der har meget mere at tilbyde os. Måske kærlighed er en samling af lektioner, der starter, når vi bliver født, designet til at udvikle os som mennesker, og styre os i retning af en lykkelig fremtid, til at videregive de erfaringer til den næste generation.

1.. Ubetinget kærlighed

Vores forældre velsigne os med den reneste form for kærlighed, der eksisterer, når vi er på vores reneste tidspunkt i livet - uskyld barndommen. Den kærlighed, vi modtager i denne afgørende fase er så vigtigt i udformningen, hvem vi er. Måske er det derfor rejsen af ​​kærlighed er så vigtig, fordi vi har en masse at lære, før vi er rustet til at yde denne form for kærlighed til sådan en sårbar menneske selv.

Ubetinget kærlighed er uselvisk, og ikke-dømmende. Det er tilgivende, men fornuftigt. Det er både rationel og irrationel på samme tid. Du ville gøre noget for en, du elsker betingelsesløst, selv noget så rationelt som at give et barn op til en bedre familie, fordi du ikke kunne passe den.

Det er den mest magtfulde form for kærlighed der er. Ubetinget kærlighed er ikke bange for opofrelse, afvisning eller smerte.

[Læs: 5 tips om hvordan man laver et godt forhold til din mor ]

2.. Platoniske kærlighed

Obligationerne vi bygger med venner, familie og arbejdskolleger tilbyde os masser af muligheder for at lære om os selv og de måder, hvorpå vi interagerer med forskellige mennesker. Disse relationer er ikke-seksuel og tillade os at skelne mellem passende adfærd - vi lærer at redigere og styre vores følelser.

Vi er styret af lærere og forældre og forskellige situationer i livet, forhåbentlig som alle er forberedelse for os at begynde at håndtere de meget mere intense følelser, vi vil opleve i puberteten, med vores hormoner skaber kaos på vores personlige relationer.

Platoniske venskaber fortsætter gennem hele vores liv, og hjælpe os til at balancere os selv. De giver en platform for støtte, og giver et konstant niveau af rationel sammenligning. Uden støtte og balance i platoniske venskaber, ville følelsesmæssige og romantisk "kærlighed" drive os til vanvid.

[Læs: Hvordan at omgive dig med gode mennesker ]

3.. Ulykkelig kærlighed

Sommetider kærlighed mellem venner eller kolleger er ikke så lige så afbalanceret, som vi gerne vil tro, især når hormoner og kønsforskelle bliver påvirker faktorer. Når nogen holder vi lidt for dyrt tæt på vores hjerter ikke gengælde vores følelser det gør ondt.

Ulykkelig kærlighed er en smertefuld faktum, at mange mennesker har at bære. Nogle gange er det forårsaget af det faktum, at en person ikke har modet til at udtrykke, hvordan de virkelig føler frygt for afvisning. Andre gange er det fordi gengælde ikke er tilgængelig. Der er endda tidspunkter, hvor en person kan holde venskabet, de har med en anden person på sådan en piedestal, som de ikke ønsker at ødelægge det ved at erklære deres kærlighed, og de vil hellere lide i stilhed end risikere at ændre, hvad de allerede værner om.

Lære at elske og acceptere, at det ikke er returneret på samme måde kan være en vigtig lektie i at opdage den sande potentiale af kærlighed på din rejse. Hvis du oplever ulykkelig kærlighed til en person, uanset årsagen, ikke være bange for at omfavne den smerte og blive en bedre og mere vidende person på grund af det.

[Læs: Hvordan man lærer at elske dig selv ]

4.. Obsessional kærlighed

Dette er en farlig og egoistisk form for kærlighed. Mennesker, der lider obsessional kærlighed, og jeg siger 'lider', fordi det er en smertefuld og ødelæggende form for kærlighed, der kan tage dig over som en sygdom, er i sagens natur usikre om sig selv. De føler rastløs, når de er uden deres partner, fordi de ikke føler sig helt alene.

Dette fører dem til visning rethaverisk adfærd, såsom opkald og sms'er deres partnere til at holde styr på, hvad de laver, og krænke deres partners privatliv ved at gå gennem personlige ejendele. Obsessional kærlighed er invasiv. Det besidder den Lidende, som derefter igen ønsker at besidde deres partner.

Den sørgelige kendsgerning er, at fordi denne kærlighed er egoistisk elsker det kun ender skubbe personen længere og længere væk, jo tættere du forsøger at få. Det ændrer, hvem du er, og det gør dig dybt ulykkelig.

Hvis du opdager, at din partner er ved at blive din verden, være forsigtige, fordi obsessional kærlighed kunne få det greb om dig! Oplever obsessional kærlighed kan være en vigtig indlæringskurve selv, fordi når du mister en person ved at skubbe dem væk, er du nødt til at foretage et valg med den næste person, uanset om du kommer til at lære af dine fejl - og hvis du gør så i det mindste du ved, at alt, at lidelsen ikke var for ingenting, og at du er en stærkere person nu, fordi du engang var svag.

[Læs: Hvordan kan man vide, om han er den rette fyr for dig ]

5.. Seksuel kærlighed (eller begær)

Kærlighed, der er baseret i den fysiske, er faktisk en form for obsessional Love. Det har de samme følelser af lyst og trang til at være sammen med en person. Det er ligesom en magtfuld kraft, og mens det kan efterlade dig føle vidunderligt tilfreds, kan det aldrig holde dig tilfreds for meget længe.

Grunden til dette er, at Lust ikke er en afbalanceret form for kærlighed. Det eksisterer kun i fysisk form. Når du begær efter en person, du måske tror, ​​du har skabt en stærk mental forbindelse, men det er virkelig bare en fysisk tiltrækning er baseret på seksuel lyst og visuel nydelse - det er baseret på den måde du føler fysisk.

[Læs: 6 tegn på, at han er fantastisk i sengen - tage tippet ]

Det er således opfyldt kun af den fysiske handling at fusionere jeres kroppe, ikke jeres sind eller hjerter, og det er grunden til, at væsentlige begær vil ende med at forlade dig følelsen tomme, uopfyldte og ønsker mere i en langsigtet forhold.

Oplever et forhold baseret på begær, selvom kan åbne dig øjne for det faktum, at kærligheden består af en række vigtige komponenter, og at der er nogle ting, der er stærkere og vigtigere end fysisk tiltrækning, ligesom følelsesmæssig kompatibilitet og mental medfølelse, ikke at nævne praktiske spørgsmål og personlige værdier.

Bemærk: Jeg har ikke nævnt Romantisk kærlighed i min liste, fordi jeg tror, ​​at det er noget der består af alle de ovennævnte, og de ​​typer af kærlighed, som ikke er nævnt her. Romantisk kærlighed er en fin balance og en følelse af harmoni, måske endda for at finde en soul-mate... men du kan læse mere om soulmates her.

Aktuelle artikler