6 trin til at grave dig ud af kreditkort gæld

Er du begravet så dybt i kreditkort gæld, som du tvivler på du nogensinde vil finde din vej ud? Drømmer du om et liv, hvor du ikke har nogen kreditkort regninger i din postkasse og alle de penge, du gør, er faktisk din egen?

6 trin til at grave dig ud af kreditkort gæld

Selvfølgelig er kreditkort gæld forfærdeligt for dig økonomisk. De opkræve så meget i rente, at selvom du kan betale en heftig beløb månedligt, er det kun en lille del af det faktisk reducere din saldo. Det betyder ofte, at du ender betale næsten det dobbelte af hvad du opkrævet, hvis ikke mere.

Plus, kan alt for mange kreditkort regninger kommer din vej skade dig fysisk også. Den stress kan begynde at bygge, som du forsøger at regne ud, hvordan du kommer til at grave dig ud fra under det bjerg af gæld. Snart, du begynder at opleve smerter i brystet, hovedpine og sygdomme, du normalt ville have været i stand til at kæmpe off men kunne ikke, fordi du tilbringer størstedelen af ​​din tid anspændt og ængstelig.

Tilføje, at mental træthed, du får fra at forsøge at finde en løsning på dit kreditkort problemer, og du er i uslebne figur hele vejen rundt. Du begynder at undre sig over hvorfor du stå op og gå på arbejde hver dag bare for at betale kreditorerne næsten hele din indkomst. Det kan være frustrerende, nedslående og bryde hvert bit af ånd, du har.

Men sådan behøver det ikke at. Du kan arbejde din vej ud af kreditkort gæld. Indrømmet, det er ikke den letteste ting at gøre, men når du kan se lyset for enden af tunnelen, et liv, hvor du er gældfri, og din lønseddel er faktisk din, er det det værd.

Her er hvordan at gøre denne drøm blive til virkelighed:

Trin 1: Lav en liste over alle dine kreditkort

For at komme op med en plan, skal du først nødt til at vide, hvor du står lige dette øjeblik. Så lave en liste over alle dine kreditkort, der har balancer. Skriv ned navnet på kortene, de beløb, du skylder, og din mindste betalinger.

Alt dem op, så du har dit udgangspunkt og ved præcis, det absolutte minimum du nødt til at betale per måned på alle kortene som helhed. Det kan ligne en masse og føler overvældende, men holde gå fremad, og en dag at antallet vil være nul. Det lover jeg.

[Læs: 7 store fordele ved at samle et "bucket list ' ]

Trin 2: Lav en liste over alle dine regninger

Når du ved, hvor meget du nødt til at sende ud på netop dine kreditkort, komme op med en omfattende liste, der indeholder alle de ekstra regninger, du har. Selvom det er nemt at huske at tilføje husleje, forsyningsselskaber og ting som til listen, så glem ikke andre monetære forpligtelser såsom gas i bilen og ugentlige dagligvarer.

Tænk på alle de ting, du normalt køber i en måneds tid, og tildele dem et gennemsnitligt beløb i dollar. Jo mere realistiske du er, så hellere prøve at være så nøjagtige som du overhovedet kan med disse tal.

Trin 3: sammenligne din gæld til din indkomst

Nu har du et komplet billede af den mindste mængde penge du har til at sende hver måned. Sammenlign det med din indkomst, og hvad får du?

Hvis du laver mere end det minimum, der er fantastisk. Med blot et par enkle tweaks, vil du være gældfri på ingen tid. Men hvis du laver mindre end påkrævet, er det tid til at brainstorme (og gå videre til trin nummer fire).

[Læs: Skulle du forlade dit job og starte din egen virksomhed? ]

Trin 4: øge din indkomst

Hvis du laver flere penge end nødvendigt for de regninger, godt for dig. Du kan sandsynligvis springe dette trin og gå videre til den næste. (Eller gør det alligevel og få dig ud af gælden hurtigere.) Men hvis du ikke gør nok til at dække dine månedlige regninger, er det tid til at ændre det. Heldigvis er der et par muligheder for dig, der kan hjælpe med at gøre netop det.

Først, se om der er nogen regninger, du kan enten fjerne helt eller lavere. For eksempel, hvis du hører til en film leje program, der koster dig et månedligt beløb tabe det. Eller hvis du har en mobiltelefon plan, der er mere end du har brug for, skal du sænke den. Finde steder at skære hjørner. Selv om det er bare et par af dollars, vil det alle tilføje op i sidste ende.

En anden måde at få flere penge der kommer ind, er at sælge ting. Du kunne slippe af med de ting, der bare sidder i din garage ved at have et værft salg. Hvis du har nice stuff kunne du sælge det på eBay eller en anden site. Hvis du ikke bruger det eller ikke knyttet til det, gøre det til kontanter du kan bruge til at komme ud af gælden.

Selvfølgelig kan du altid enten arbejde mere på dit nuværende job eller få en anden én. Det kan være svært, hvis du allerede er på en tidsmæssig begrænsning, men husk, at det ikke kommer til at være for evigt. Det er bare noget, du skal gøre, før du får dig i en bedre situation økonomisk.

[Læs: Hvordan laver man en dårlig dag godt igen ]

Trin 5: betale din gæld ned

Nu, hvor du er i en position, hvor du sætter i mere end du har brug for at sende ud, er det tid til at nedbringe din gæld. Hvis du gør noget, der bringer i et engangsbeløb, som sælge noget eller få en selvangivelse, drop det hele på din gæld. Sure, kan det være rart at gå og blæse det på noget, du har haft lyst, men du har masser af tid til at gøre det senere. For nu, lysne dine månedlige forpligtelser ved at banke dem ud så hurtigt som du kan.

Hvis du ikke har noget at sælge og arbejder udelukkende på indkomst, beregne, hvor meget ekstra du har, der kommer i hver måned, og satte sig for at betale din laveste balance kreditkort først. For eksempel din saldi, hvis du skylder på tre kort, og er 600€ 1500€ og 3360€ derefter sigte på at afbetale 600€ kortet først. Bare betale mindstekrav saldi på resten i mellemtiden.

Du ønsker måske at betale en højere balance man først, hvis det er på en højere rente, men stav til det laveste balance. Du vil være i stand til at betale det ud hurtigere og at god følelse vil holde dig motiveret til at fortsætte med at arbejde på resten.

Når kortet med det laveste gælden er betalt ud, tage, hvad du ville have betalt på det, sammen med eventuelle yderligere midler du kan undvære, og afbetale kortet med den næsthøjeste gæld. Husk, at du stadig bare betale minimum balance på de andre kort og smide alle dine ekstra kontanter til det laveste gæld kort du har. Opbevar dette system, indtil du betaler din sidste kort. Ja, kan det tage et stykke tid, men med nogle hårde arbejde og engagement, får du der.

[Læs: 5 nemme måder at spare penge rundt omkring i huset ]

Trin 6: Fjern fristelse

Du må ikke begå den fejl at få dig ud af gæld og begynder at oplade emner igen. Fjern fristelsen til at gøre det ved at skære op de kort, du har. Hvis du vil gemme en for nødsituationer, det er fint, men ikke gemmer mere end det, eller de kan være for fristende at bruge.

Hvis der er noget, du virkelig ønsker, lære at spare op til det, og betale kontant. Det kan betyde, at du ikke får at tilfredsstille din trang til at købe det med det samme, men hvis du spare op og stadig ønsker det, i det mindste ved du, at det er det rigtige, og du er ikke at give efter for en impuls købe.

Følg disse seks trin, og du vil se, hvad det er ligesom at leve gældfri. Ja, det kommer til at tage nogle ofre fra din side, men hvis du ofrer nu, vil du ikke nødt til at gøre det senere, når du skal nyde livet.

[Læs: 21 måder at skrue op din økonomi ]

Aktuelle artikler