Fordele af grøn te

Lær mere om de mange fordele af grøn te, og hvordan man gør det ordentligt.

Fordele af grøn te

Grøn te er fremstillet af blade fra en plante kaldet Camellia sinensis, hvis forbrug har rødder i Kina og Japan, af mere end 3000 år siden. Gamle kinesiske medicin mænd skrev om fordelene ved denne plante tidligt i det 2. århundrede ac, mens den portugisiske opdagelsesrejsende, der har nået Japan i det 16. århundrede, sagde, at de har brugt denne te til at helbrede hovedpine, mavepine, feber og ledsmerter. Men for mange århundreder ingen anden kultur, bortset fra dem i Mellemøsten, har givet meget vægt på denne drik.

Det var bare nogle år siden, da forskellige medicinske research har videnskabeligt bevist alle dens fordele. Nu er det dyrket og produceret på verdensplan og udover vand, er det den mest udbredte drikke på planeten. Det er også et af de mest komplekse urter anvendes i den farmaceutiske industri.

Stoffer, der findes i grøn te kaldet catechiner er stærke og effektive antioxidanter, der er mange gange stærkere end vitamin E og vitamin C. Grøn te indeholder også koffein, theobromin (en excitant) og L-theanine (en unik aminosyre i grøn te kendt for sin afslapningsvirkningen).

Grøn te og kræft

Et af de mest interessante aspekter af grøn te ligger i dens anti-cancer egenskaber. Forbruget af grøn te i Japan, meget større end i alle andre lande, har betydeligt reduceret kræfttilfælde hos både mænd og kvinder. Særligt lave synes også at være antallet af lungekræfttilfælde i Japan. Imidlertid er det blevet videnskabeligt bevist, at grøn te har en beskyttende virkning mod cancerogenesis, hvis de indtages fra starten.

Grøn te og dens anti-aging effekt


Anti-aging effekt af grøn te skyldes dens høje indhold af flavonoider, som er meget stærke i at beskytte hjertet og i bekæmpelse af frie radikaler, som er ansvarlige for hudens ældning. Det styrker immunforsvaret og bremser aldringsprocessen. Forskere arbejder nu på en bestemt catechin grøn te, kaldet EGCG (epigallocatechingallat). Det lader til, at EGCG har meget stærke antioxidant evner og at det hjælper reaktivere døende hudceller.

Grøn te og kost

Grøn te regulerer dit stofskifte, forbedrer tarmfloraen (det er en meget kraftfuld antibakteriel), og hjælper med at tabe sig. Det reducerer sukker absorption, mens dens polyphenoler gøre din krop producerer varme, som brænder fedt.

Andre fordele

Fordelene ved grøn te er mangfoldige, og det er svært at nævne dem alle på én gang. Det er blevet bevist, at det sikrer god lever funktion, sænker blodtrykket, lindrer hovedpine og beskytter mod fordøjelsessystemet og luftvejsinfektioner. Det er også indiceret til behandling af osteoporose, og det accelererer alle helbredende processer. En ny forskning tyder på, at det kan være nyttige i at reducere paradentose og bevare tænder.

Hvordan laver grøn te korrekt

For at opretholde og ikke ødelægge de aktive ingredienser af grøn te, er du nødt til at koge vandet, og derefter lade det køle ned til 80 ° C (som er lige Bellow kogning), hæld det over tebladene, dække og trække i 3 minutter.

Glem ikke, at grøn te indeholder en moderat mængde af koffein, og kan forårsage nervøsitet og angst. Den anbefalede mængde af grøn te er to til tre kopper om dagen.

Har du fundet ud af alt, hvad du ønskede at vide om fordelene ved grøn te? Lad os vide i kommentarerne.

Aktuelle artikler