Hvordan at gøre dit barn lytter til dig - konsistens

I en af ​​de tidligere artikler jeg forsøgte at forklare, hvor vigtigt det er at have myndighed, når du vil have dit barn til at lytte. Lad os nu beskæftige sig med en anden vigtig faktor i forældre-barn kommunikation - konsistens.

Hvordan at gøre dit barn lytter til dig - konsistens

Consisteny er ekstremt vigtigt, når det kommer til oprettelse og holde din myndighed, især når vi taler om to integrerede dele af børns opvækst: straf og belønninger.

Forbud er en del af forældrerollen, der går forud for straf.

Noget er forbudt, fordi det er farligt og kan true barnets helbred, sikkerhed eller endda liv og dit barn er ikke gammel nok til at forstå, hvordan noget sjovt kan være skadelige. Du forbyde dit barn til at sætte fingrene i en stikkontakt, dine fem-årige til at krydse gaden på sin egen og din teenagedatter at bo ud sent. Hvis dine børn vender det døve øre til, hvad du har strengt forbudt, er du nødt til at straffe dem.

Straf er så upopulær blandt forældre, da det er blandt børn.

Det er ikke let at straffe dine elskede børn, selv når du ved, at du gør det for deres eget bedste. Forældre truer deres børn med straf, således at de ville blive taget alvorligt, men det sker ofte, at de ikke følger op på, hvad de har sagt. Hvis et barn viser et spor af anger eller grådkvalt lover at "aldrig gøre det igen", en følelse af skyld kryber op, og du begynder at sætte spørgsmålstegn ved din beslutning, og at undre sig, hvis du er for strenge.

Du nedsætte straffen og begrunde det ved at fortælle dig selv, at det er "kun denne ene gang," men du gør en alvorlig fejltagelse. Men det normalt ikke virker på den måde. Styret af frygt for, at du ikke vil blive elsket, Næste gang dine børn ulydige - du gør det samme.

Som et resultat, efterhånden børnene stoppe med at lytte til, hvad du siger, fordi de ikke tager dig alvorligt. Også de bliver klar over, hvor nemt manipuleres du er.

Hvordan kan du undgå et sådant scenario? Først og fremmest undgå at pålægge en bøde, mens du er vred. Tag et par minutter til at falde til ro og tænke tingene igennem. Det er bedre at være milde og holde fast i din beslutning, end at være hårdt og ikke er i stand til at sætte dine ord til handling.

For eksempel: Din datter gik til en fest, og du enige om, at hun skulle være tilbage ved 11 pm. Men hun ankommer efter 12:00. Du beslutter at straffe hende. Det er bedre at pålægge en lempelig straf og ikke tillade hende at gå ud til næste to uger, end at være mere streng (f.eks ikke lade hende gå ud i fire uger), og derefter give efter, fordi du føler dig skyldig, og hun påberåber en god tilfælde.

Situationen er den samme, når det kommer til belønninger. Hvis du vil have dine børn til at lytte, lover ikke noget, du ikke kan holde. Ikke blot vil dine børn blive skuffet, men du vil miste deres tillid og dermed autoritet.

Når du har lovet at købe et nyt par sneakers, hvis dit barn har lige et er, købe dem uanset hvor dyrt de måtte være.

Hold dit løfte, du ellers ikke forvente dine børn at tage dig alvorligt. Om ikke andet, vil du lære at være forsigtig, når du foretager løfter. Glem ikke, at børn ser op til dig, og at du er deres forbillede.

Husk, at du ikke kan forvente dine børn at respektere en aftale, hvis du ikke gør det.

Mange eksempler viser, hvor vigtigt det er at være konsekvent, hvis du vil have dine børn til at lytte og respektere, hvad du siger. At have autoritet, er du nødt til at blive respekteret, og at blive respekteret, skal du være konsekvent.

Aktuelle artikler