Hvordan man undgår dårlig ånde om morgenen

Mange mennesker oplever dårlig ånde eller dårlig ånde om morgenen og er nødt til at beskæftige sig med dette ubehagelige mund lugt hver dag. Der er ikke noget værre end at forsøge at kysse din partner, når du vågner op og se ham vende rundt næsten terroriserede! Men du behøver ikke bekymre dig. Dårlig ånde er et problem, der kan behandles og holdes under kontrol, uden nogensinde at få dig ind i pinlige situationer igen. Læs tips nedenfor og lære at undgå dårlig ånde om morgenen i 3 enkle trin.

Hvordan man undgår dårlig ånde om morgenen

Rens tungen regelmæssigt

Dårlig ånde er forårsaget af bakterier, der vokser i vores mund og pels vores tænder, gummer og tunge. Svovlforbindelserne produceret af disse bakterier er dem, der forårsager dårlig ånde.

Den ru overflade af tungen giver et perfekt miljø for disse anaerobe bakterier til at vokse og race, som dermed resulterer i en hvid belagt tunge og dårlig ånde. Derfor er det ekstremt vigtigt at rense vores tungen regelmæssigt og på daglig basis.

Find en god tunge scrapper og medtage den i din almindelige mundhygiejne rutine. Bortset fra fjerne anaerobe bakterier, vil det også fjerne madrester og slim, som er ideelle næringsstoffer for mikroorganismer, der forårsager dårlig ånde.

Brug ikke en tandbørste til at rense din tunge, for det vil kun hjælpe bakterierne gå dybere under tungen overflade. Vælg el-rengøringsmidler, vibrerende enheder eller bare normale tunge skrabere.

Vær forsigtig med, hvad du spiser

Undgå fødevarer, der forårsager dårlig ånde. De mest almindelige, som alle er klar over, er løg, hvidløg, kål og visse krydderier. Men der er andre, mindre kendte næringsstoffer, der kan også forårsage dårlig ånde om morgenen, hvis de indtages aftenen før eller på regelmæssig basis.

Læs nedenfor for at lære om fødevarer, som du bør fjerne fra din kost og andre, som du bør privilegium, for at undgå den pinlige morgen ånde.

 • Absolut undgå alkohol. Det vil tørre ud af din mund og giver et ideelt miljø for væksten af ​​anaerobe bakterier.
 • Drik mindst 8 glas vand om dagen for at holde munden fugtig og stimulere produktionen af ​​spyt. Xerostomi, eller tør mund, er en af ​​de vigtigste årsager til dårlig ånde.
 • Reducere eller eliminere raffineret sukker, fordi bakterierne lever af det.
 • Undgå at spise fødevarer med højt proteiner. Kød, fisk, mælkeprodukter og æg kan forårsage dårlig ånde, på grund af tilstedeværelsen af ​​proteiner.
 • Low-carb diæter kan føre til en sundheds-tilstand kendt som ketose, en tilstand, hvor din krop er tvunget til at forbrænde fedt i stedet for sukker. Ketose forårsager dårlig ånde, og det anbefales derfor at medtage mere high-carb fødevarer i din daglige måltider, for at undgå dårlig ånde.
 • Der er visse fødevarer, der i høj grad kan forbedre tilstanden af ​​din mund og hjælpe dig med at undgå dårlig ånde. De bedste af dem er frugter rige på C-vitamin, som bekæmper bakterier og forhindre deres tilgroning.
  Sprøde frugter og grøntsager, såsom gulerødder, selleri og æbler er fulde af fibre, og de kan være en effektiv hjælp til at fjerne madrester fra munden. De vil også øge frigivelsen af ​​spyt, som er kendt for at være en effektiv antibakteriel.

Naturlægemidler tips til at undgå dårlig ånde om morgenen

 • Persille, basilikum, koriander og mynte kan medvirke til at reducere dårlig ånde, for de indeholder klorofyl, det grønne farvestof af planter, som neutraliserer dårlig lugt og fungerer som et åndedrag freshener. Når de tygges og kværnet, vil disse urter også frigive æteriske olier, der vil midlertidigt maskere dårlig ånde.
  Du kan også finde klorofyl i kapsel form eller som sublinguale dråber.
 • Brug pebermynte æterisk olie for at opnå en dejlig frisk ånde. Hæld 1 dråbe på tungen eller bland 2 dråber med din tandpasta og børste dine tænder med det.
 • Gør regelmæssig brug af antibakterielle æteriske olier til at slå bakterier, der forårsager dårlig ånde. Bland dem med din mundskyl (der ikke indeholder alkohol), tilføje dem til din tandpasta eller hæld dem i et glas vand til brug som en antibakteriel mund gurgle. Altid omhyggeligt følge dosisanbefalinger og etiketten retninger.
  Her er en kort liste over gode antibakterielle æteriske olier, der kan hjælpe i behandlingen af ​​munden, tænder og tandkødssygdomme og problemer:
  Tea tree æterisk olie (læs også Tea Tree olie ydelser)
  Pebermynte æterisk olie (læs også Fordele ved Peppermint Oil)
  Myrra æterisk olie
  Sage æterisk olie
  Timian æterisk olie
  Fed æterisk olie
  Kanel æterisk olie
  Husk, at disse olier kun bør bruges til at skylle munden og aldrig sluges!
 • Sip 3 kopper grøn te om dagen.
  Fordele ved grøn te inden for oral sundhed er almindeligt kendt og meget værdsat. Det indeholder antibakterielle stoffer, der bekæmper skadelige mund mikroorganismer og hjælpe din ånde forblive frisk og ren.

Aktuelle artikler