Sådan bruger lavendel plante

Du elsker at samle dem op og få dem rundt, men du aldrig rigtig vidste, hvordan man bruger lavendel plante blomster og bevare deres smukke duft i olier, duftende vand og poser? Læs følgende tips og opdage 3 nemme måder at bruge lavendel plante blomster og skabe duftende blandinger til at bruge hver dag.

Sådan bruger lavendel plante

Lav en afslappende, duftende olie til at berolige din krop og sind

Lavendel olie er perfekt til en afslappende kropsmassage: Det sooths stramme muskler og giver lindring fra fysisk udmattelse, stress og spændinger.

Det hjælper også lindre hovedpine og har antiseptiske og anti-svampe egenskaber, der er gavnlige for forskellige hudsygdomme. Lad os se, hvordan man laver denne fantastiske olie.

Ingredienserne er meget enkel:

  • 500 ml mandelolie (meget nærende) eller enhver anden olie efter eget valg (sesamolie er lys og lugtfri, mens kokosolie let absorberes af huden).
  • 150 g friskplukkede lavendel plante blomster
  • 1 stor konserves krukke

Sæt dine friskplukkede blomster i en stor konserves krukke, fylde det næsten op fælgen. Hæld olien i krukken, og sørg for at helt at dække blomsterne. Close, sted i en solrig og varm plads, og hver gang i et stykke tid ryste krukken.

Efter 30 dage belaste olien ved hjælp af en si eller en fin klud og dekanter ind i et mørkt flaske. Opbevares på et køligt, mørkt sted.

Se videoen nedenfor, giver hun en rigtig god forklaring på at gøre lavendel olie, behøver vores opskrifter matcher ikke 100%, men hendes er lige gode.

Det rigtige tidspunkt at gå til feltet og høste lavendel planter er i sommer (fra juni til september), da deres blomster er i fuldt flor, og rigeligt med duft.

Du kan også dyrke dine egne planter, hvis du har en have eller holde det i en stor container, hvis du har en solrig terrasse.

Opdater dine sanser med lavendel vand

Opret beroligende, smukt duftende vand ved hjælp af lavendel plante blomster. Det vil berolige og refresh skin overeksponeret for kulde, vind og sol, og være en perfekt let duft til at bære hele året.

Ingredienser:

  • 200 lavendel blomster
  • 1 liter 32% ethylalkohol
  • 1 stor, mørk glaskrukke med hermetisk låg

Pluk friske blomster fra deres stilke, forsigtigt bryde dem op med fingrene i små stykker og sætte dem ind i krukken. Fyld krukken op til toppen med ethanol, fastgøre låget og lad opblødes i et køligt, mørkt sted i 2 til 3 uger.

Husk at agitere krukken i nogle få sekunder hver dag.

Når løsningen er færdig udblødning, fortsætte med filtrering: tage en si, dække det med et par lag af bomuldsgaze og stamme opløsningen gennem det, og sørg for at trykke ud al væsken fra blomsterne.

Hæld væsken i små mørke flasker og opbevares i et mørkt og køligt sted. Anvendelse indenfor 2 år, for efter denne periode vil det begynde at miste sin duft.

Tørre lavendelblomster dig selv og gøre te og duftposer

Pick lavendel plante stængler med blomster, der ikke er helt åben endnu. Hang stængler med blomster nedad, og sørg for, at der er nok plads mellem hver af dem, således at luften kan cirkulere og forhindre blomster løsner og falder ned.

Opbevar dem i et tørt og godt ventileret område, væk fra direkte sollys. Når tør, fint fjerne blomsterne fra stilke og placere dem i et mørkt, godt lukket krukke.

Brug tørre lavendel plante blomster til at forberede afslappende tisanes eller gøre infusioner du kan anvende på dit ansigt.

Hvis du vil oprette duftposer, pick lavendel blomster, når de er i fuldt flor og duft og placere dem på et stort bord i et skyggefuldt rum at lade dem tørre.

Når tørret, smuldre blomster i små stykker, pak dem ind i et stykke naturfiber stof eller linned klud og binde op med en dejlig bånd! Det var det!

For at forbedre brevene 'duft, hæld et par dråber lavendel æterisk olie inde og placere disse dejlige tasker i dine skabe og skuffer at imprægnere dit tøj med en smuk, naturlig duft.

Har dette indlæg inspireret dig til at lave dine egne fantastiske olier og dufte? Hvis ja, og hvis du er en lavendel elsker, bedes du fortælle os om nogle flere måder at bruge denne storslåede blomst. Del dine ideer i kommentarerne nedenfor.

Aktuelle artikler