Sådan laver du en cosmo

The Cosmopolitan cocktail er en af ​​de berømte Sex and the City cocktails, elsket for sin girly lyserøde farve, frugtagtig, forfriskende smag og det faktum, at det er utrolig let at lave.

Sådan laver du en cosmo

Selv om vi kender til en kendsgerning, at Cosmos gøres i mere end 40 år nu, dens oprindelse er diskutabel. Det er muligt, at et par bartendere kom op med denne særlige blanding separat i 70'erne.

Omkring 1987 indførte John Caine, en europæisk bartender og en cocktail ekspert en af ​​de første versioner af cocktail til barer i San Francisco. Men den virkelige Cosmo blev oprettet i 1985 af en Florida bartender ved navn Cheryl Cook. Kog oprettet en anden version af denne drik, langt mere ligner den, vi kender i dag.

I et interview gav hun et par år siden, Cook forklarede, hvordan ideen om Cosmo kom til hende. Hun sagde, at hun var overrasket over antallet af mennesker, bestilling Martinis bare for at blive set med en Martini glas, så hun skabte en drink, at alle kunne gane og tjente det samme, super populære Martini glas.

Hvordan nogensinde, var det ikke indtil 1987, at den internationalt anerkendte version af Cosmopolitan blev foretaget. Vi skylder sin skabelse til et velkendt bartender ved navn Toby Cecchini. Denne cocktail må have præget hans liv - Cecchini opkaldt sin selvbiografi ingen andre end - Cosmopolitan!

Cosmo vundet popularitet i 90'erne. Det var den foretrukne drik i Carrie Bradshaw og hendes klike, bestilt i næsten hver episode af den daværende populære tv-show Sex and the City. Pigerne nævnte cocktail i 2008 Sex and the City filmen såvel: når Miranda begynder at undre sig over hvorfor de stoppede drikke Cosmo, Carrie svarer det er fordi alle andre i gang.

Du vil få brug for

  • 4cl citrus vodka
  • 1.5cl Cointreau
  • 1.5cl limesaft
  • 3cl tranebærsaft
  • en cocktail shaker

Forberedelse

Bland alle ingredienser med is og ryst godt i en cocktail shaker. Den cocktail bør ideelt set være en lys rosa farve - lidt lysere end den af ​​tranebærsaft. Serveres i en stammede martini glas, lige op med ingen is. Du kan pryde din cocktail med en kalk eller en citron twist.

Hvis du er en erfaren Cosmo drikker og er på udkig efter noget at gøre tingene nyt, kan du prøve en af ​​de variationer af den oprindelige opskrift. A Blue Cosmopolitan er lavet af hvidt tranebærsaft i stedet for den røde og blå Curaçao i stedet for Cointreau.

En Cosmocello kan gøres ved hjælp limoncello i stedet for limesaft. En anden variation af cocktail er Peach Cosmopolitan, lavet ved hjælp af fersken saft i stedet for tranebær og fersken snaps stedet Cointreau.

Se videoen nedenfor, at han giver en rigtig god forklaring på at gøre en Cosmo, behøver vores opskrifter matcher ikke 100%, men hans er lige gode.

Bottoms up!

Aktuelle artikler