Sundhedsmæssige fordele af ingefær

Ingefær (Zingiber officinalis) er en medicinsk plante, der hører til Zingiberaceae familien og stammer fra Sydøstasien. Hinduistiske og kinesiske kulturer har brugt ingefær i mere end 3000 år som en beroligende fordøjelsessystem. Araberne anså det for et elskovsmiddel, mens de gamle indianere brugte det i fysisk og åndelig renselse.

Sundhedsmæssige fordele af ingefær

I hundredvis af år arabiske købmænd kontrollerede handel af tørret ingefær i Europa, men i dag sin dyrkningen har spredt sig til mange varme lande som Afrika, Indonesien, Brasilien, Mexico, Peru, Venezuela og Jamajca.

Dens navn er siges at have været afledt af det indiske Zingibil eller som nogle etymologists vedligeholde, fra den arabiske ord Zind-schabil, som betyder rod.

Den del af planten oftest bruges i medicinske retsmidler og til madlavning er roden, kendt for sin varme og bidende smag. De mange fordele ved ingefær samt dens særegne smag tilskrives GINGEROL, den æteriske olie er indeholdt i dens rhizom.

Ingefær primært indeholder vand, men det er også sammensat af sukker, kulhydrater, proteiner og kostfibre. Det indeholder mineraler som kalcium, fosfor, natrium, kalium, magnesium, zink og kobber, samt vitamin C, B1, B2, B5, B6, E og J.

Forkølelse og influenza retsmidler

Takket være sin antivirale egenskaber ingefær forebygger og behandler forkølelse, influenza og hoste problemer. Det hjælper smelte slim og åbner bihuler og bronkier. Dens termogene effekt øger kropsvarme og kan være meget nyttig i tilfælde af feber og kulderystelser, samt brænde kropsfedt!

Fordøjelsessystemet problemer

Traditionelt brugt i århundreder til gavn og helbrede hele fordøjelsessystemet, ingefær hjælper også i tilfælde af luft i maven, meteorisme, tarmluft og oppustethed. Det lader til, at det stimulerer bugspytkirtlen til at producere et enzym, som begunstiger fordøjelsen, mens dens stærke antibakterielle egenskaber er nyttige i at genskabe sunde tarmflora. Det kan hjælpe med at lindre kvalme og opkastning forårsaget af forskellige årsager og faktorer, kemoterapi én blandt dem. Anti-inflammatoriske fordele af ingefær er gode til at lindre mavesår og gastritis problemer.

Smertelindring

Ingefær er nyttige i at lindre artikulær og muskelsmerter, forårsaget af overdreven motion, ledbetændelse, gigt og gigt.

Hud

Ingefær er meget nyttige i behandling hudirritationer, det favoriserer blodgennemstrømning, stimulerer cirkulationen og hjælper udvise toksiner. I Thailand, er dens olie, der anvendes i massagebehandlinger, med henblik på at dæmpe hud mangler, hævelse og inflammation. Ingefær er også en kraftig antioxidant og det bekæmper frie radikaler dannelse og fremmer mikrocirkulationen. Det revitaliserer og giver energi til huden og er også siges at behandle og reducere hypopigmentation.

Ingefær te

  • 4cm stykke frisk ingefær
  • brunt sukker eller honning
  • lime

Vask ingefær til at fjerne skidt og snavs. Skræl roden og skær den i små stykker. Hæld fire kopper vand i en gryde og bring i kog. Når det begynder at koge, tilsæt ingefær skiver, dække og fortsætter opvarmning fra 15 til 20 minutter på lav brand. Filter te ved hjælp af en tesi og forsøde den med brunt sukker eller honning og tilføje en limeskiven hvis du vil.

Jeg ønskede en stærkere te smag, rist lidt kalk gejst i vandet, når det koger.

Er du en ingefær fan, og er der noget, du gerne vil tilføje i kommentarerne? Du har sikkert allerede brugt ingefær på mange andre måder, som vi ikke har beskrevet ovenfor, så hvorfor ikke dele det med os?

Aktuelle artikler