Surefire måder at blive klogere

Føle sig som din hjerne er langsommere end den burde være? Glemmer ting, du skal ikke? Ingen bekymringer. Her er nogle surefire måder at blive klogere ved at opretholde og øge din hjerne magt!

Surefire måder at blive klogere

Mange videnskabelige undersøgelser har vist, at der talrige og meget effektive måder at vække vores hjerne og blive klogere. De har også vist, at de mest basale menneskelige aktiviteter - såsom at have et normalt socialt liv, motion, spise rigtigt, læse og spille musik - er dem, der mest effektivt aktivere vores sind. Men vores hjerne kræver også tilstrækkelig ernæring og skal løbende udøves ligesom alle andre muskler i vores krop. Følgende er nogle videnskabeligt baserede tips til hvordan du forbedre din intelligens og blive klogere.

1.. Forbedre din hjernefunktion gennem enkle daglige aktiviteter

Vær nysgerrig og udtrykke dine meninger

Spørg dig selv spørgsmål og udøve din hjerne ved at forsøge at finde svar og løsninger på forskellige måder.

Lær at tale et fremmedsprog

Det er en god mental øvelse, som påvirker den præfrontale cortex funktion, som er ansvarlig for beslutningstagning og kontrol.

Bliv en ekspert på noget, du kan lide

Specialisere sig i et felt, og lære alt om et bestemt emne, kan det være havearbejde, computere eller madlavning. Det vil skærpe dine kognitive evner, og din hjerne vil begynde at være mere effektive i at lære andre ting også.

Gør fysiske øvelser eller tage dansetimer

At lære at koordinere bevægelser vil forbedre din hjerne evner, mens øvelserne vil øge ilt til din hjerne og forbedre din mentale årvågenhed.

2.. Sove, drikke vand og blive klogere

En god nats søvn (7-8 timer) eller en lur i løbet af dagen i høj grad forbedrer vores hukommelse. Under søvnen vores hjerne fortsætter med at udarbejde erindringer og oplevelser af dagen, som hjælper os med at huske tingene bedre, når vi vågner. Faktisk giver mange store virksomheder, Google blandt dem, nap værelser til deres ansatte!

Vand er også afgørende for vores hjerne så meget som for vores krop. Hvis vi ikke drikker nok, vil vores hjerneceller ikke fungere korrekt. Det er vigtigt at holde vores hjerne hydreret for at blive mere koncentreret, tænke hurtigere og forbedre den mentale klarhed.

3.. Feed din hjerne - det forbruger 20% af dine daglige kalorier

Din hjerne er dit operativsystem center. Den styrer din intelligens, hukommelse og humør, og samtidig sender, modtager og fortolker massage. For at gøre dette, er det nødvendigt at spise. Bliv klogere bare ved at lære som er hjernens livretter, og give din hjerne med disse næringsstoffer.

Bliv klogere med vitaminer

B-gruppen vitaminer, og især vitamin B1, B6, B12 og folinsyre (integreret korn, kartofler, ost, mælk, fisk, linser og ris) reducerer nervøsitet og irritabilitet, forbedre koncentration og øge intellektuel ydeevne. C-vitamin (broccoli, citrusfrugter, tomater og skovbær) bekæmper frie radikaler, mens E-vitamin (solsikkeolie, nødder og hasselnød) beskytter hjerneceller mod skader forårsaget af frie radikaler.

Ilte dine små grå celler og øge hukommelsen

Vores hjerne skal iltes for at arbejde, således at forbruget af kalium og svovl er afgørende for dets sundhed. Fødevarer, der indeholder kalium, er citrusfrugter, bananer, meloner, æbler, kartofler, solsikkefrø og mynteblade. Svovl findes i fedtfri kød, fisk, salat, kål, æg, tørrede bønner, løg og hvidløg.

Magnesium forbedrer indlæring og hukommelse, og er indeholdt i integrerede korn, græskar, spinat, broccoli, helleflynder, sorte bønner og andre.

Kickstart din hjerne med tyrosin og chokolade

Til at fungere ordentligt vores hjerne har brug for aminosyrer og især tyrosin. Fødevarer rige på tyrosin er hvide æg, jordnødder, tang, ost, fisk og kød (ikke svinekød).

Serotonin regulerer vores humør, følelser, søvn evner og muskelsammentrækning. Mere serotonin vores hjerne producerer bedre vi føler. Så gå vildt for chokolade!

Fikse og lysne dit sind med Omega-3 fedtsyrer

Omega-3 fedtsyrer er næringsstoffer, som hjælper med at beskytte hjernecellerne og er afgørende for dets sundhed. Desværre kan de ikke produceres af det menneskelige legeme, og derfor er det meget vigtigt at forbruge dem gennem fødevarer eller kosttilskud. Mad, der indeholder store mængder af omega-3 fedtsyrer er fisk (laks, makrel, torsk).

Det er den simple opskrift på at blive klogere: træne din brian ved at udfordre det med aktiviteter som Sudoku, spise den rigtige mad og har nok hvile. Ja, det er så simpelt.

Aktuelle artikler