Top 5 Alfred Hitchcock film, du skal se

Pioneren af ​​suspense teknikker, verdens største fan af "iskolde blondiner", kongen af ​​den psykologiske thriller genren, berømt for sine gæsteoptrædener i sine egne film, legenden om twist afslutninger og spændende plots, også kendt som Hitch eller The Master of Suspense - alt dette og mere er, hvordan vi beskriver vores alle tid foretrukne filmskaber, Mr. Alfred Hitchcock.

Top 5 Alfred Hitchcock film, du skal se

Du skal have set nogle af hans film allerede, da de har haft en forbløffende effekt på hele filmbranchen og det er nogle gange svært at forstå kreationer af moderne Hollywood-instruktører uden at have en vis indsigt i, hvad Hitchcock plejede at gøre tilbage i sin dag. Selv i det usandsynlige tilfælde, at du ikke har, er dette absolut en af ​​de ting, du bare skal gøre, før du dør.

I tilfælde af du beslutter ikke at se alle sine vidunderlige kreationer, her er vores liste af forslag af Hitchcock-film du absolut skal se:

1.. Psycho (1960)

Psycho (via colmeia.biz)

Hvis det ikke for noget andet, skal du se denne film for den berømte bruser scene (se billedet nedenfor).

Historien er baseret på romanen af ​​samme navn skrevet af Robert Bloch, stjernespækket Anthony Perkins, Vera Miles, Janet Leigh og John Gavin. Filmen skildrer mødet mellem en sekretær, der gik til en motel efter tilranet sig penge fra sin arbejdsgiver, spillet af Leigh, og den motel forstyrret ejer, spillet af Perkins.

Dette anses for at være en af ​​Hitchcocks største værker og det havde udestående box office afkast, og fire Oscar-nomineringer. Bortset fra sin dybe og komplekse historie, blev denne film betragtes som meget kontroversiel tilbage i dag. På det tidspunkt var scener af et ugift par i seng sammen eller skylning toilette ikke er i overensstemmelse med den amerikanske mainstream film-og tv-standarder. Sex og vold scener afbildet i denne film var helt anderledes fra alt tidligere set i en mainstream film.

2.. Rebecca (1940)

Rebekka (via hitchcockandme.wordpress.com)

Dette er en gotisk fortælling om dvælende hukommelse Rebecca, Maxim de Winters (spillet af Laurence Olivier) døde første kone, som påvirker hans nye kone (hovedrollen Joan Fontaine) og hans husholderske (hovedrollen Judith Anderson). Denne film vandt 2 Academy Awards hvoraf den ene var Best Picture, og den fik i alt 11 nomineringer.

3.. Fugle (1963)

The Birds (via www.fanpop.com)

Medvirkende Tippi Hedren, denne klassiker er afgjort en af ​​de film, der markerede både Hitchcocks karriere og hele filmindustrien. Dette er en historie om en by, der hedder Bodega Bay i Californien, som var uventet og uforklarlig grund genstand for talrige voldelige fugl angreb.

Filmen er også kendt for sine soundtrack og lydeffekter samt for de særlige effekter udfærdiget i Walt Disney Studios af den berømte europæiske Oscar-vindende animator / tegneren Ub Iwerks.

4.. Marnie (1964)

Marnie (via morenoirposters.com)

En anden fantastisk psykologisk thriller starring Tippi Hedren og Sean Connery.

Marnie er en urolig ung kvinde, der er bange for tordenvejr og farven rød og som har en usædvanlig mistillid til mænd. Sean Connery karakter er en velhavende enkemand, der vil hjælpe hende med at finde oprindelsen af ​​hendes frygt og hjælpe hende i forbindelse med hendes indre kampe.

Det er interessant, at nedskydningen af ​​denne film var berammet til at begynde tre dage efter John F. Kennedy blev myrdet, og det var derfor udsat.

5.. Vertigo (1958)

Vertigo (via www.philly.com)

Filmen starter James Stewart og Kim Novak, og det skildrer historien om en tidlig pensioneret kriminalbetjent, der lider af svimmelhed og er diagnosticeret med klinisk depression. Han blev hyret til at følge en ejendommelig ung dame ved navn Madeleine Elster. Denne søgen vil føre ham til nogle helt uventede opdagelser.

Denne særlige film er på vores top 5 liste, fordi det indeholder alle de væsentlige elementer i Hitchcocks kreative proces: Den dolly zoom teknik, der skaber desorientering, den spændende plot, det uventede twist, det psykologiske aspekt og gorgeous "iskolde" blond.

Aktuelle artikler