Vigtigheden af ​​at opbygge en nødfond

Oprettelse af en nødfond bør være en nødvendig del af din økonomiske liv. Dens formål er at holde dig forberedt på det uventede og yde betryggende økonomisk støtte og sikkerhed i tilfælde af uventede eller livsændrende begivenheder.

Vigtigheden af ​​at opbygge en nødfond

Læs nedenfor for at opdage nogle nyttige budgettering og spareråd og lære mere om vigtigheden af ​​at opbygge en nødfond.

Hvad er de primære formål med en nødfond?

Der er en række af livets situationer, der kan kræve, at du bruge nødfond. Have penge afsat og ikke bliver tvunget til at bruge dit kreditkort, eller låne penge i form af højt forrentede lån i tilfælde af uventede livsbegivenheder, ikke kun vil forhindre dig i at komme ind i for meget gæld, men vil også holde dit sind roligt og fredelig.

En nødfond skal primært hjælpe dig dække dine leveomkostninger i tilfælde af pludselige arbejdsløshed, men det kan også være nyttigt i tilfælde af andre uforudsete nødsituationer, der ikke er omfattet eller ikke fuldt ud er dækket af din forsikring. Et par af disse eksempler er anført nedenfor:

 • fritstille eller tab af job
 • bilulykke reparation eller andre større auto reparationer
 • uventede sundhed og dental udgifter, som ikke er dækket af forsikringen
 • store hjem reparationer uden for rammerne af normal obligatorisk forsikring
 • større end forventet skatteopgørelse
 • akut kæledyr pleje
 • uventede begravelse omkostninger
 • uventede og uplanlagte rejse

Hvor meget skal du gemme i din nødfond?

De fleste eksperter anbefaler, at du skulle spare penge nok til at dække 3 til 6 måneders leveomkostninger.

At fastslå, hvor meget du skal spare, skal du først lave en liste over dine månedlige faste udgifter. Disse udgifter kan omfatte:

 • husleje eller prioritetslån betalinger
 • forsyningsselskaber og andre must-betale regninger
 • forsikring (sundhed / life / home / auto)
 • kabel, high-speed internet service, hjem telefon service og mobiltelefon service
 • dagligvarer
 • gæld afdrag
 • bil udgifter
 • transportomkostninger

Hvis du ønsker, kan du også vælge at spare nogle penge for diskretionære udgifter.

Når du har beregnet dine samlede månedlige udgifter, bør du ganger det resulterende tal med 3 eller 6, dvs med det antal måneder, du har besluttet at spare op til.

Start små, finde måder at skære ned, og sætte dine penge væk hele tiden

Hvis du ikke har mange penge at lægge, eller du har svært ved at begynde at spare, betyder det ikke noget - bare starte små. Læg væk 5 til 10 dollars om ugen, eller blot tage ændringen ud af din pung i slutningen af ​​dagen og sætte det i en krukke. Over tid, vil du ikke engang mærke til, at disse penge mangler og du vil begynde at afsætte mere. Din opsparing vil langsomt men sikkert vokse, og det vil tvinge dig til at spare endnu mere.

Hvis du ikke har nok penge tilovers til at afsætte og dit budget ikke giver nogen ekstra penge til at lægge væk, bør du begynde at skære ned på væsentlige, samt fokus på at reducere dine udgifter ved at blive mere sparsommelige. Her er nogle tips om, hvordan du gør det:

1.. Stop med at bruge dit kreditkort, eller konsolidere det på det lavest mulige rente.

2.. Etablere et beløb af kontanter du kan bruge hver måned.

3.. Køb en billigere bil.

4.. Stop madsted så meget som du gjorde før.

5.. Tage mindre og kortere ferier.

6.. Sælg nogle emner, som du ikke længere har brug for eller ønsker.

7.. Grøft dårlige vaner (rygning, alkohol, overdreven shopping).

8.. Køb brugt tøj, møbler og alle de andre ting, som du måske har brug for.

9.. Sæt din fritid ændring i en krukke.

10.. Overvej en ekstra job.

11.. Reducere eller skære ned på unødvendige udgifter såsom abonnementer, tidsskrifter, kabel-tv, unødvendige gadgets, luksusvarer, dyre fødevarer mv

Andre nødfond tips

1.. Den bedste måde at komme i gang er at åbne en ny opsparingskonto forbeholdt sande nødsituationer, og begynde at gøre regelmæssige og konstante indskud til denne konto.

2.. Et godt trick er at behandle din nødfond som en regning - bare føje den til din ugentlige eller månedlige liste over regninger og betale det sammen med dem.

3.. Du kan også oprette automatisk fradrag hver lønningsdag, og få en del af din lønseddel overføres direkte og indsat på din nødsituation opsparingskonto.

Disse er blot nogle få væsentlige skridt til at bygge en nødfond. Hvis du har andre gode forslag og råd, kan du efterlade en kommentar og lad os det vide.

Aktuelle artikler