5 måder at overvinde sceneskræk

Lysene er tændt, du er ved at træde frem og holde en tale. Du er nervøs, håndfladerne sveder, har du en frø i halsen, og du spekulerer på, om du vil være i stand til at ytre et eneste ord. Lyder det bekendt?

5 måder at overvinde sceneskræk

Du er ikke den eneste. Selv de bedste højttalere i verden, og de mest berømte sangere og skuespillere lider af en sceneskræk. Nervøsiteten kan have en positiv effekt, de skubbe os yderligere og gøre os give vores bedste. Men problemet opstår, når frygten for ydeevne blokerer en person helt, du glemmer dine linjer, start stammen eller sveden alt. Hvordan man kan overvinde en sceneskræk? Her er et par tips til at hjælpe dig med at få kontrol og blive en sikker og overbevisende taler.

1.. Forbered dig

Vejret du er ved at tage en mundtlig eksamen, deltage i et teaterstykke eller præsentere et projekt foran vigtige kunder, er det afgørende, at du er godt forberedt.

Sangere og skuespillere lærer deres linjer udenad, gode offentlige talere kender deres fag godt.

Ved at forberede dig til en præsentation eller en eksamen, tage noter, opdele din tale i sektioner, introduktion, linjefag, konklusion.

Før du er ved at træde foran publikum løbe gennem dine noter igen. Opbevar dem foran dig i løbet af din redegørelse om muligt, vil du blive mere selvsikker. Lav en plan og forberede godt. Den bedste måde at overvinde sceneskræk er at vide, hvad du taler om, og kender det godt.

2.. praksis

Øv dit indlæg eller ydeevne med dine venner og familie som et publikum. Når du er færdig, bede dem om at påpege dine fejl, så du kan arbejde på dem.

En praksis foran et spejl kan være nyttigt så godt. Sørg for at du koncentrere dig om de vigtige ting, tonen i din stemme, clearance af dine sætninger, og dine bevægelser.

Hvis du opdager, at du har tendens til f.eks snurre rundt dit hår eller violin med en pen, mens du taler, så prøv at opgive denne vane. Nervøse gestus gøre dig se usikker, overbevisende og uforberedt. Jo mere du træner, jo bedre du får. Huske nogle vigtige sætninger, som du vil bruge som en punch-line til at gøre et punkt.

3.. Visualiser

Visualisering, NLP og autogen træning er teknikker, der anvendes af topatleter, offentlige talere og politikere som en måde mental forberedelse til at tale eller optræde i offentligheden. Anvend dem selv.

Find 10-15 minutter om dagen, og sørg for, at ingen vil afbryde dig. Sid behageligt, luk øjnene og slappe af. Forestil situationen du forbereder dig selv for. Vær opmærksom på detaljer, din kropsholdning, udseende, scenen.

Gentag til dig selv: "Jeg er rolig, sikker, godt forberedt og ved at give den bedste ydeevne." Visualiser dig selv taler: din stemme er rolig, fast, du har en lys smil på dit ansigt. Hele udseende taler: "Jeg er en succesfuld kvinde."

Når (i dit sind), du bringer ydeevne til enden, forestille sig publikum klapper, kommer over dig tillykke. Husk, at følelsen af ​​selvtilfredshed og afslutte praksis.

Visualiser, når og så ofte du kan. Det afgørende er at fokusere på det positive. Tro på, at resultatet kan være andet end succes. I det øjeblik en negativ tanke opstår, ændre det med et positivt mantra: "Jeg er rolig, succes, min præstation er udsøgt." Jeg ved det lyder dumt, men hjernevask selv virker! Det har fungeret for titusinder af succesfulde mennesker rundt omkring i verden, og det vil arbejde for dig.

4.. Ansigt din frygt

Vores frygt er ofte uklare, men de er forankret i to ting: hvad andre mennesker tænker om os, og vi vil genere os. Frygt er bare: False beviser Der udkommer Real.

Spørg dig selv, hvad er det værste der kan ske? Når en populær sanger glemmer en linje, har publikum boo ham? Nej, de normalt klappe i støtte. Ligeledes vil en professor opfordre studerende til at overvinde frygten ved at stille underspørgsmål, vil en kollega tage deltagelse i præsentationen at hjælpe dig. Husk, det er ikke enden af ​​verden. Tingene er så vigtigt, som du lader dem være. Forberede sig godt, tro på dig selv, praksis - og du vil være fint.

5.. Bliv klar til d-dag

Før du forlader huset, sørg for at have det med dig:

  1. En flaske vand - en bivirkning af frygt er, at det forårsager vores mund til tørre. Spørg om et glas, før du starter ydeevne og tage et par slurke under talen.
  2. Candy bar - nervøsitet kan sænke niveauet af sukker i vores blodbanen, så har en bid før de går på scenen.
  3. En tynd jakke - Sørg for at bære klude fremstillet af naturlige fibre, der vil forhindre overdreven sveden. Sættes på en tynd jakke eller en cardigan til at dække eventuelle våde mærker. Ellers vil du bare føle sig mere selvstændige sikkerhedsbevidste. Desuden er det bedst at klæde let, angst og frygt hæver kroppens temperatur, så du kan være for varmt.
  4. Papirservietter - du altid starte nysen, når du mindst ønsker det.

Hvordan man kan overvinde en situation, hvor du blokerer helt? Koncentrer dig om din vejrtrækning, inhalerer og udånder langsomt, tage en slurk vand, smil, lave en joke, hvis det er hensigtsmæssigt og fortsætte.

Må ikke dvæle ved, hvad der er gået, fortsætter, hvor du har stoppet som om intet var sket, især hvis du havde rødmede.

Fuld kontrol over dine følelser og frygt er umuligt, men du kan holde hovedet klart og roligt.

Du kan lære at styre en sceneskræk og gøre det arbejde for dig. Efter alt, er en frygt et tegn på at du er en ansvarlig person, som altid forventer det meste af sig selv. For at citere den berømte coach Tom Landry: ". Gå gennem din frygt med tro Og du aldrig lade frygten for fiasko bliver årsag til fiasko."

Aktuelle artikler