Selvaccept - kunsten at elske dig selv

En glad, tilfredsstillende liv er et mål, vi alle forsøger at nå. Listen over ting, der bør gøres for at gøre vores drømme til virkelighed har karriere resultater, finansielle succes, og en lykkelig familie pin på toppen. Hvordan kommer, at selv når vi kan med stolthed sige, at vi fattet alt, hvad vi ønskede, en følelse af noget mangler pine os? Når det kommer til at leve et komplet liv, hvad der er den vigtigste ingrediens?

Selvaccept - kunsten at elske dig selv

Års læsning populære selvhjælpsbog, der spænder fra fuldstændig vrøvl til et par, der rent faktisk har ændret mit liv for bedre, ligesom Vejen mindre rejste og 7 Gode Vaner effektive mennesker, efterfulgt med en lang række sessioner med atherapist viste, at krydderi, der gør en forskel, er selvaccept.

Kunsten at elske dig selv med alle dine fejl og strømme er en hjørnesten i et opfyldt, glad og tilfredsstillende liv.

Under vores barndom, understregede forældre eller værger betydningen af ​​beskedenhed, empati, give og omsorg for de andre. Et eller andet sted langs den proces, de har glemt at nævne, at den samme kærlighed og medfølelse, bør skænket os selv, også.

De fleste af os var forventet at være alt godhed, intelligens og perfektion for at blive elsket. Som et resultat, som voksne, vi bevidst og ubevidst anvender den samme model, vi har en tendens til at dømme os hårdt, forsøger at leve op til dybt rodfæstede høje forventninger, når der er over os. Derfor bliver vi tilbøjelige til at undervurdere vores resultater samtidig overvurdere fiaskoer. Klart, at dette medfører en konstant kamp med en mangel på selvværd, følelse af skyld andhostility mod os selv. Sådan indre konflikt kan undertiden endda føre til lidelser som depression, angst og forskellige psykosomatiske sygdomme.

Ovennævnte skyldfølelse tillader os ikke at acceptere og elske os selv, den måde, vi er. Mange tankevækkende mennesker overbevist om, at for at være en god person, skal de aldrig være let på sig selv.

Ikke desto mindre elske dig selv ikke, at du bliver narcissistisk, prætentiøs snob du frygter at tilbringe tid med. Tværtimod vil en dyb indre fred gennem indrømme dine fejl og lære af dem, gøre dig mere åben, empatisk og munter.

Det tog mig to års behandling for endelig at indse, at selvtillid ikke står for indbildskhed og at selvaccept og selvforsyning ikke har en lighedstegn mellem dem.

Hvis du vil gemme din tid (og penge) lad mig bare sige, at kunsten at elske dig selv bringer ned til 3 store ting:

1.. Der understreger de dyder

Introspektion er en glimrende måde at lære så meget som du kan om dig selv, og det giver de bedste resultater, hvis styret af en terapeut. Alligevel kan du gøre en masse af dig selv med en hjælp af folk, du stoler på. Skriv ned alle dine dyder. Fokus på dem minde dig selv ofte, at du er en usædvanlig person på mange måder, som fortjener alt, hvad hun har.

2.. Kvittering af fejlene

Ligesom du omfavnede dine dyder, bør du også knus dine fejl. Carl G. Jung hævdede, at hver og en af os har en "Skyggen" - en mørk side, der er irrationel, impulsiv, drevet af instinkter, som vi forsøger at undertrykke. At tale metaforisk, de "Shadow" er, hvad der forårsagede, at udbrud, når du mindst ønsker det, hvorefter du spurgt dig selv "Hvordan kunne jeg have sagt / gjort sådan noget? Det er ikke lide mig."

At leve et lykkeligt og autentiske liv, vi skal stræbe efter at acceptere vores mørke side for, hvad det er. På denne måde vil vi indarbejde det og afskedige dens dårlige indflydelse.

Hvordan? Hvis du er opmærksom på at f.eks du har en dårlig temperament og tendens til at råbe, når under stress, indrømme det til dig selv. Må ikke falde i at rationalisere og forklare, hvorfor, bare indrømme, at det er hvem du er.

For det andet, finde en måde at give slip det akkumulerede dårlig energi praksis afspændingsteknikker, NLP, involvere dig i en sport, tale med en ven. Prøv at forudsige næste situation, hvor du kan reagere i ikke-ønskelig måde og forestille dig selv at reagere anderledes.

Være menneske, men nogle gange vil du ikke være i stand til at undslippe den nævnte vrede udbrud.

Hvad gør man så? Tilgiv dig selv med det samme og fortsætte med at søge efter andre måder at udtrykke negative følelser.

Assimilere din skygge og dreje sine negative aspekter til positive er en lang, men uundgåelige opgave på din vej til et lykkeligt liv. Lær mere om det på Foreningen af analytisk psykologi og psykologi i dag.

3.. Tilgivelse

Når du forstår, at du ikke behøver at være perfekt for at fortjene lykke og kærlighed, er du nødt til at nærme dig selv med medfølelse og kærlighed. Du kan ikke bebrejde dig selv for medfødte natur, udseende, intelligens - alt hvad du kan gøre, er at forsøge dit bedste for at få mest ud af, hvad der er blevet givet.

Selvfølgelig betyder det ikke, at du ikke vil tage ansvar for dine handlinger (følgerne og lære af tidligere fejltagelser er uundgåelig), men ved ved, du har lært, at gode folk nogle gange kan gøre dårlige ting. Fortæl dig selv, at du gjorde det bedste du kan under de omstændigheder, tilgive dig selv og komme videre. For at citere min terapeut:.. "Du skal ikke bebrejde dig selv for hvad du gjorde i fortiden Nu ved du, hvad der kunne har været gjort anderledes, forberede dig til næste runde Snart nok, vil du have en sygeeksamen. "

Mestrer kunsten at elske dig selv, vil bringe lykke ikke kun til dig, men til alle, der er tæt på dig så godt. Hvor langt henne i processen er du?

Aktuelle artikler