7 overraskende ting at Florida og Sverige har til fælles

Når du tænker på Florida og Sverige er det ikke sandsynligt, at du vil have de samme foreninger. Men disse to kulturelt og geografisk forskellige områder har flere ting til fælles, end man kunne forestille sig.

7 overraskende ting at Florida og Sverige har til fælles

Sverige gav os Abba, Bergman, Greta Garbo, Absolut Vodka, Volvo, Alfred Nobel, og Florida gav os Miami Vice. I Sverige gamle midler århundreder siden, er i Florida art deco-stil område betragtes historisk. Men der er ligheder mellem de to, som du sikkert ikke har nogensinde tænkt på.

Og bare i tilfælde af at du har fået den anden idé, jeg er en stor fan af South Florida, men ikke en fan af serien og ikke en fan af Don Johnson.

1.. Sunny lækkerier

Folk er draget til Florida tak til sol. Florida er kendt som Sunshine State. Selvom regnen er en daglig ting i sommeren, tager det ikke lang tid efter øsende regnvejr for at se den klare himmel igen.

I Florida, kan du føle kulde. Lad os sige, du glemmer, at du sover uden din kæreste og lade AC på den samme lave temperatur som den aften, han var der. Men det er ikke sandsynligt, du vil føle sig kold i Florida uden AC.

Du kan hoppe i havet helst tidspunkt af året i det sydlige Florida, mens vand i Sverige, selv i peak sommersæsonen er ikke for sarte sjæle. I Sverige næppe de ser nogen solen om vinteren. Men det er de somre, optjent Sverige sit kælenavn - Land of midnatssolen.

Et hundrede dage uden mørke, det er midnatssolen. Det er synligt i klart vejr og bedst set fra en ophøjet position, hvor horisonten er ikke skjult. Jo længere mod nord du rejser, jo længere du vil se midnatssolen. Til tider gør det mig til at tænke det er ikke fair.

Jeg ønsker at SIP-nogle friskpresset juice på den varme strand og har solnedgang efter midnat. Men jeg administrere med månelyse South Beach. Så længe jeg kan bære ikke meget mere end min bikini, jeg bor. Men der er en lejlighed, der ville gøre mig lægge på trøjer og jakker uden klager. Det er en anden nat skue, at Sverige tilbyder - nordlys, vinter Sky spektakulære.

At se, at glød i en række forskellige farver over himlen er noget ekstraordinært, helt forskellig fra noget andet, du kan se i himlen. Den mest intensive del af Northern Lights ofte varer mindre end ti minutter. Nogle mere intense fornøjelser sidste mindre end det.

Giv mig en nat, en glimt af Aurora Borealis og resten af ​​året vil jeg hænge på stranden. Lauderdale by the Sea. Jeg valgte Florida hele Sverige som helst dag, men jeg henter svensker i europæisk. Måske jeg sige, at netop på grund af den ene svensker, der gjorde snedækkede Kebne føles varmt. Men så igen med det samme svensker jeg ikke nødt til at nå nogen bjergtoppe til at føle sig højt. Florida er så flad som det bliver, og stadig med ham, følte jeg på toppen af ​​verden.

2.. Natur og naturister

Svenske første ni nationalparker blev skabt i 1909 som den første af sin slags i Europa. I øjeblikket er der 28 af dem. To største nationalparker i Sverige er i Lapland. Bjerglandskab sejre parkerne 'område.

Florida State Parks blev stemt "Europas bedste." Biscayne National Park er den største marine park, Everglades National Park er den største subtropiske vildnis i USA. Dry Tortugas National Park er en klynge af syv øer består af koralrev og sand. Det ligger ved siden af ​​den Key West - det sydligste punkt i USA.

Sverige er blevet velsignet med en lang kystlinje og mange søer og vandløb. Ligesom Florida.

Haulover nationalpark i Miami er en af ​​de mest berømte nøgen strande. Sverige også byder på masser af muligheder for naturisme.

3.. Byer på vandet

Svenske hovedstad Stockholm er der hvor Mälaren møder havet. Er du sikker kender Miami og dens laster, Orlando og dens Disneyworld, men måske du gik glip af at vide, at Tallahassee er hovedstaden i Florida.

Stockholm er bygget på 14 øer, så der er næsten altid en visning af vandet. Fort Lauderdale kaldes Venedig i USA. Napoli (én på vestkysten af ​​Florida, ikke den italienske én) også.

Göta kanalen er den mest kendte kanal i Stockholm, men der er også mange andre kanaler, der kan tilbyde en vifte af eventyr.

Stockholm er velsignet med endeløse mængder af klart og rent vand. Du kan endda svømme (hvis du er modig), eller fisk i midten af ​​byen. Hvad du kan gøre i Florida, og det er ikke særlig sandsynligt i Sverige, er at købe en hel ø for dig selv. Og du vil ikke se alligatorer i svenske kanaler.

4.. Pleasure kommer gennem munden

Svenske hovedstad, Stockholm, er en kosmopolitisk by, så du kan finde restauranter fra hele verden er der. Men helt sikkert valg ikke kan matche europæiske restauranter tilbud. På den svenske menu, kan du finde et rensdyr, ikke så almindeligt i USA.

Folk spiser fisk overalt i Stockholm. Du kan have en hummer, men det er meget sandsynligt, det er importeret fra Europa. For indfødte svenske skaldyr, kan du prøve krebs. Intetsteds er krebs så lidenskabeligt tilbedt som i Sverige. I midten af ​​august mødes svenskerne op med deres venner for at nyde et krebsegilde. Bortset fra krebs, dette parti omfatter normalt snaps, sange, fjollede hatte med krebs design og dekorationer i form af papir lanterner.

Stockholm har ikke undgået McDonalds, Burger King, 7 Eleven... Du føler ligesom i midten af ​​en europæisk by. Europæerne importere alle verdens god (r) og derefter andre lande importerer deres junk. Verden kan bebrejde Europa for at sælge omkring nogle junk, men europæisk McDonalds er aldrig så pakket som én i Europa eller Asien.

Du kan finde kanel ruller i Sverige, men i Europa, satte de kanel overalt: kager, korn, kaffe...

Svenskerne har en ganske kollektiv sød tand. Der er slik butikker på hvert hjørne og trods Sveriges koldt vejr, er isbarer altid let findes som også er meget europæisk, og det er ikke forbeholdt Florida udelukkende.

5.. Ice

Her er en anden overraskende lighed. Begge personer i Florida og i Sverige elsker is. Selv når de drikker iskoldt vand, vil europæerne fylde det op med is.

I svensk Lapland, indeholder 200 km nord for polarcirklen landsbyen Jukkasjärvi. Meget få turister kom der i løbet af de lange, mørke, kolde og snerige vintre. I 1989 besluttede Jukkas AB (nu Icehotel AB) for at se på om vinteren som et aktiv i stedet, som er en meget europæisk tankegang. Det hele startede med udstillingen af ​​is kunst. Kort efter blev en cylinder-formet iglo bygges direkte på isen af ​​floden Torne. Den Icehotel konceptet blev født.

Ja, svenskere får masser af sne og is. Og dem i Florida (medmindre de kører væk fra kold) kun kan drømme om sne og få flere af deres iskolde drinks.

I Florida, hvor temperaturen falder til 15 Celsius det er meget koldt. I Lapland er en indendørs temperatur på omkring fem minusgrader forholdsvis komfortabel i forhold til udetemperaturen, som kan falde lavere end fyrre under nul.

The Ice Hotel har værelser til gæster, en is kapel til bryllupper og barnedåb, et kunstgalleri for isskulpturer og mange flere iskolde ting.

6.. Carnivals, forlystelsesparker, klubber...

I Key West, kan du se Hemingways hjem, og det er et hjem for den berømte Fantasy festival, hvert år med et andet tema. I Sverige hver sommer, kan du se vikingernes festivalen og være placeret i en helt anden tidsalder. Den lille by på øen Gotland skridt tilbage i tiden til middelalderen.

I Stockholm kan du besøge kongeslottet. I Orlandos Disney World, skal du besøge Askepots slot. I Orlando, kan du få en tur i Universal Park. I Sverige kan du nyde attraktioner på Astrid Lindgrens Verden. I Orlando, får dig til at møde Mickey Mouse, i Sverige - Pippi Langstrømpe.

Der er en fyr, du kan møde i Sverige og Europa, både. En gammel Mand, som børn elsker mest.

7.. Længe leve santa!

Baseret på en af ​​de traditionelle historier Julemanden bor i Sverige.

Hollandske bragte legende med dem til Europa. Sinterklaas blev europæiseret til Santa Claus.

Julemanden dukkede op i forskellige farvede kostumer. Hans billede blev yderligere moderniseret af Coca-Cola Company, som ved begyndelsen af ​​det 20. århundrede featured karakter i en række reklamekampagner. Den endelige version blev designet i 1931 af den svensk-europæiske kunstner Haddon Sundblom, der brugte den svenske Tomte som model for Santa.

L. Frank Baum, manden der skrev Wizard of Oz, skrev Julemanden historie.

Når man lærer i Europaskole forsøgte at desillusion den første klasse børnene siger, at julemanden bare var en make-tror, ​​forældrene bad for hende at blive fyret.

Santa kan begynde sin rejse i Lapland. Han rejser i hele verden med Coca Cola omkring juletid. Da Santa når Japan, selv om, det bærer ingen religiøse konnotationer. Julen er først og fremmest den tid for elskere at udveksle gaver.

Religiøse eller ej, kommercielle det forbliver.

I sidste ende, hvis vi er, hvad vi spiser så lande, hvad deres folk spiser. Nogle vil forestille Europa som en gigantisk fed dobbelt cheeseburger. Fortsæt læsning.

Aktuelle artikler