Hvordan kommer man til Sipadan

Har du hørt om Sipadan? Det er den eneste oceaniske ø i Malaysia, som ligger i Celebes Hav. Den blev stemt en af ​​top 5 dykker steder i hele verden, så det absolut et sted værd at se. Dog kan komme til Sipadan være lidt tricky, det ville være en god idé at få så mange oplysninger som muligt, før du starter din rejse. Så her er de ting, du behøver at vide.

Hvordan kommer man til Sipadan

1.. Der er ingen bolig på øen

Øen Sipadan er blevet erklæret et fuglereservat og på grund af miljøbeskyttelse, er alle resorts blevet lukket i 2004. Det betyder, at du ikke kan finde noget sted at bo på øen. Der er heller ingen butikker eller restauranter, så sørg for at bringe mad og vand med dig.

Søge bolig på en af ​​de nærliggende øer. To nærmeste øer er Kapalai og Mabul, 15 og 20 minutter fra Sipadan hhv. Længere væk er Mataking og Pom Pom øer, 1,5 time og 2 timer væk fra Sipadan hhv. Alle øer tilbyder en bred vifte af overnatningsmuligheder, men jeg vil helt sikkert anbefale opholder sig i en vand villa, som er dybest set en bungalow over vandet. Du kan finde detaljerede oplysninger om indkvartering nær Sipadan på dette link.

2.. Kom der


Hvis du allerede er placeret i et af de nævnte øer, kan du nemt komme til Sipadan ved dykke båd eller speedbåd. Dykke afgår hver 20-30 minutter fra øerne Kapalai og Mabul, og hver 1 - 2 timer fra øerne Mataking og Pom Pom. Alle speedbåde afgår fra byen Semporna på malaysisk Borneo. Turen fra Semporna til Kapalai eller Mabul varer cirka 30 minutter, når der kan du fange en dykke båd til Sipadan.

Husk på, at hver person har behov for at have en tilladelse til at besøge Sipadan, uanset om du er en dykker eller ej. Tilladelsen koster 40 RM per person per dag, hvilket er omkring 135€, og kan fås gennem din dykning operatøren eller den udvej du bor i. Kun licenseret dykning operatører får lov til at dykke på øen.

På den anden side, hvis du ikke er villig til at bo på en af ​​øerne nær ved der er flere andre måder at komme til Sipadan.

Med fly

Malaysia Airlines flyver til Kota Kinabalu hver tirsdag, torsdag og lørdag. Derfra kan du fange en daglig tilsluttende flyforbindelse til Tuwau. Husk på, at fly fra Singapore normalt kommer til Kota Kinabalu sent på aftenen, så du vil have lidt tid til at dræbe før flyvningen til Tuwau. Det er bedre at overnatte i Kota Kinabalu, fordi boligen er bedre end i Tuwau og derefter fange en formiddag flyvning til Tuwau. Air Asia flyver dagligt direkte fra Kuala Lumpur til Tuwau.

Med bus

Det er muligt at tage en bus fra Tuwau til Semporna, det afviger fra stationen nær markedspladsen i Tuwau. Dog være forberedt på nogle venter, bussen er normalt sent. Du kan også vende tilbage fra Semporna til Tuwau med bus.

Ved Taxi

Hvis du har lyst til at rejse på egen hånd, og du ikke kan lide overfyldte busser, kan du tage en taxa fra Tuwau lufthavn til Semporna. Det vil koste dig omkring 80 RM, hvilket er omkring 265€, men du kan forsøge at forhandle en lavere pris med taxachaufføren.

Sipadan er virkelig et smukt sted, og du bør besøge det mindst én gang i dit liv. Nu, at du har alle de nødvendige oplysninger, kan du planlægge din rejse og nyde alle de skønheder i Sipadan.

Hvis du allerede har været til Sipadan, er du velkommen til at dele dine erfaringer.

Aktuelle artikler