10 typer af prævention

Brug for en ny bil? Du vil sandsynligvis tilbringe timer på at søge efter "den ene". Leder du efter et nyt hjem? Du vil sandsynligvis tilbringe dage nægter bud indtil du hvisker - perfekt. Men der er et aspekt af vores liv har vi en tendens til at føre tilsyn med, og det er prævention. Det er en vigtig sag, som vi skal være forsigtige med. Så, kære, det er de 10 metoder, der kan hjælpe dig med at styre prævention.

10 typer af prævention

1.. Mand kondom

Ja, de mest almindelige gennemsnit af prævention. Selv mænd kan klage over den manglende fornemmelse eller "ubehagelig følelse", mens der bærer det, det er den eneste form for prævention, der beskytter dig både mod uønsket graviditet og seksuelt overførte sygdomme.

2.. Kvindelige kondom

Jeg husker at læse om dette år siden, tænker: hvad i verden?! En kvindelig kondom?! Men ja, det er ægte, og endnu vigtigere - det virker.

Hvordan? Det er indsat i vagina, så det dækker livmoderhalsen og skeden, forhindrer sæd fra nå sit bestemmelsessted. Selvom det er langt mindre populær end sin mandlige modstykke, den deler sin effektivitet.

3.. Membran

Svarende til den kvindelige kondom, en membran er en kuppel, fremstillet af gummi, anbringes over en elastisk ring. Selve kuplen er fyldt med kemikalier foretaget dræbe sperm, kaldet sæddræbende. Det skal indsættes lige Bellow livmoderhalsen, senest tre timer før sex.

4.. Sæddræbende

Som forklaret ovenfor, sæddræbende er kemikalier, lavet til at ødelægge sæd. De kan findes i flere former, ligesom skum, gelé, selv skummende tabletter. Sæddræbende også anvendes som supplement til flere andre typer af prævention. (Membran, livmoderhalskræft caps).

5.. P-piller

En af de mest almindelige metoder til svangerskabsforebyggelse kommer i form af piller. Disse piller indeholder hormoner, at hvis tages dagligt, stoppe ægløsning og dermed forhindre den blotte chance for graviditet.

De er også til gavn for behandling af acne og regulere menstruationscyklus, så det kan også blive ordineret til seksuelt inaktive unge kvinder.

6.. Lunelle

Lunelle er en injektion, givet af en sundhedspleje arbejdstager i månedlige intervaller. Det er næsten et hundrede procent effektiv, og er kendt for at forebygge graviditet i op til 33 dage. Nogle gange er det kaldes Cyclo-Provera, tilkendegiver sin månedlige distribution.

7.. Depo-Provera

Svarende til Lunelle, Depo-Provera er en injektion, erhvervet af recept. Det gives hver 11-13 uger og har mindre end én procent fejlrate. Det er reversibel, selv din menstruationscyklus kan tage flere måneder til et år at vende tilbage til normal.

8.. Vaginal ring

En vaginal ring, står for en kombination af hardware og software, så at sige. Det kombinerer de metoder for en kvindelig kondom og en membran ved hjælp af en blød stykke plast indeholdende hormoner (ikke sæddræbende som i tidligere tilfælde), der forhindrer ægløsning.

9.. Orthro EVRA-plaster

Orthro Evra Patch er også kendt som en Prævention Patch. Den adskiller sig fra andre typer af prævention, da det er placeret på huden, oftest på hoften. Patchen indeholder hormoner, og er slidt i tre uger, med den fjerde uge er patch fri til at tillade menstruationscyklus.

10.. Tilbagetrækning

Dette er langt den ældste og mindst pålidelig form for prævention. Den eneste underrettede måde at bruge det er som et supplement til en af ​​de tidligere former for beskyttelse.

Aktuelle artikler