5 effektive kinesiske urter og deres anvendelse

Traditionel kinesisk medicin (TCM) er kendt for sine alternativ medicin behandlinger såsom akupunktur, massage, zoneterapi og urte-behandlinger. Mange retsmidler mod kulde, højt blodtryk, hovedpine osv. er lavet af en kombination af forskellige kinesiske urter.

5 effektive kinesiske urter og deres anvendelse

Betydningen af ​​at vælge den rigtige løsning til en specifik sundhedsproblem kan ikke understreges nok. Mange kinesiske urter er ofte annonceres som harmløse, mirakuløse løsninger på alle sundhedsmæssige problemer, herunder kræft, forhøjet blodtryk, hovedpine osv. og endnu mere kan købes i håndkøb.

Still, før du tager nogen af ​​dem, en læge eller en farmaceut, bør høres, selv om producenten hævder, at der ikke er nogen bivirkninger, kan hver urt interagere med medicin, du bruger (både ordineret og dem over the counter).

For at få de bedste resultater, og vælge den rigtige formel for din specifikke tilstand, en liste over 5 mest almindelige kinesiske urter, og deres anvendelse, er skabt. Deres latinske og kinesiske navne er også anført i parentes.

1.. Europæiske ginseng (radix panacis quinquefolii xi yang shen)

Denne søde og let bitter urt, der dyrkes i USA, Kina, Canada og Frankrig. Rost for sine gode virkninger på hjerte, lunger og nyrer, europæisk ginseng fornyer kroppens vitale energi (Qi) og hjælper med produktionen af ​​kropsvæsker.

Kombination af ginseng, er rehmannia rod og Dendrobium anvendes til behandling af feber, irritabilitet og træthed, mens åndedrætsbesvær helbredes med en kombination af ginseng og Anemarr-hena rhizom. Ginseng er ofte brugt som krydderi i hverdagen madlavning, for sine terapeutiske virkninger er ganske mild.

2.. Wolfberry / goji (fructus Lycii, Gou qi zi)

Wolfberry eller Goji, er faktisk en sød, moden frugt i Lycium barbarum. Dets terapeutiske beføjelser ses oftest ved behandling af sygdomme forbundet med lever og nyrer. Wolfberry siges at fodre leveren og at puste nyt liv nyrerne.

Den sædvanlige manifestation af lever og nyrer problemer er seksuel dysfunktion, lumbal ømhed, svimmelhed og grå stær og diabetisk symptomer (det sidste er normalt behandlet med en kombination af Wolfberry, Rehmannia rod, dværg lilje-turftuber og snakegourd root). Goji kan ofte findes i kosttilskud, som stimulerer kroppen fungerer, eller forberedt alene som et lægemiddel vin eller sirup. Terapeutiske virkninger er milde, så det kan bruges i daglige madlavning.

3.. Rosenrod (Rhodiola, hong jing tian)

Artic rod eller Golden Root, da det også kan kaldes, er en slags busk, der hører til familien af ​​Crassulaceae. Dens rod, rhizom eller endda hele urt bruges af kinesere i århundreder, især i Tibet.

Tonic lavet af denne urt bruges til behandling af lungebetændelse, blødning, brystsmerter osv. Den aktiverer desuden blodcirkulationen, unblocks blodkar og sender lunge-systemet, mens det nærer hjertet systemet.

4.. Tyrkiet hale (Coriolus versicolor eller Trametes versicolor, yun zhi)

Tyrkiet hale eller Cloud Mushroom er en sød plante hovedsageligt bruges til at puste nyt liv i milt og at fjerne problemer vedrørende milt, lever og lunger sygdomme. Symptomerne omfatter generel svaghed, dårlig appetit, hepatitis, rheumatoidarthritis. Det findes ofte i immun-stimulerende midler for kræftpatienter, da den reducerer de skadelige virkninger af kemoterapi eller strålebehandling.

5.. Honeysuckle blomster (flos lonicerae, jin yin hua)

Søde Honeysuckle blomster, der vokser over hele Kina bruges i TCM til at fjerne giftige stoffer, helbrede pharingitism, forkølelse og influenza og akut infektionssygdom. Honeysuckle blomster kan bruges alene eller kombineret med urter som kinesisk Honeyloctus spibe, mælkebøtte, vilde krysantemum blomster osv., afhængigt af patientens tilstand. Takket være sin søde smag, er det ofte fremstilles som te, eller med destilleret vand, som er specielt forfriskende under de varme sommerdage.

Kinesiske urter, som en del af en helbredende program, giver de bedste resultater, hvis de efterfølges af en livsstilsændring, og hvis de kombineres med akupunktur eller kinesisk zoneterapi teknikker.

Aktuelle artikler