5 sundhedsmæssige fordele af sauerkraut

Sauerkraut betyder "sur kål" på tysk. Det er fermenteret kål, der indeholder masser af probiotiske bakterier og store mængder af C-vitamin, samt vitamin K, B6, folinsyre, og mineraler, såsom calcium, kalium, jern, fosfor, natrium og magnesium.

5 sundhedsmæssige fordele af sauerkraut

Som vi alle ved, sauerkraut er det en stor akkompagnement til hotdogs, pølser og andre kød og en lækker ingrediens i mange store og side retter.

Men ud over at være så velsmagende, er der også mange sundhedsmæssige fordele af sauerkraut, der er absolut værd at nævne! Nogle af de vigtigste er listet nedenfor:

1.. Digestive fordele

Sauerkraut forbedrer fordøjelsen, fremmer væksten af ​​sunde tarmflora, lindrer forstoppelse, reducerer irritabel tyktarm og beskytter fordøjelseskanalen mod mange potentielle sygdomme.

Sauerkraut er en fermenteret fødevare, der har et stort udvalg af mælkesyre stammer af probiotika, der hjælper genoprette gavnlige bakterier niveauer i fordøjelseskanalen. Det er en af ​​de få fødevarer, der indeholder Mælkesyrebakterier plantarum, der har evnen til at opretholde sundheden af ​​mavetarmkanalen, styrke immunsystemet funktioner, og give anti-inflammatoriske fordele til fordøjelsessystemet.

Den mælkesyre der findes i sauerkraut hjælper med at nedbryde maden lettere og dermed fungerer som en glimrende fordøjelsesfremmende støtte.

2.. Immunsystemet booster

En af de store sundhedsmæssige fordele af surkål ligger i dens evne til at styrke immunforsvaret. Det er fyldt med C-vitamin og andre gavnlige vitaminer og mineraler, samt vigtige fytokemikalier oprettet under gæringsprocessen. Alle disse forbindelser hjælper med at holde sygdomme i skak, og samtidig reducere mange sundhedsproblemer, såsom hudlidelser, røgrør og forkølelse, vægtøgning og plettet blod.

Sauerkraut immun styrke egenskaber er også på grund af sin evne til at hjælpe gavnlige bakterier koloniserer tarmfloraen. En sund tarmflora kan forebygge mange sygdomme og sygdomme, mens den over-befolkning uvenlige bakterier kan føre til alvorlige sundhedsmæssige betingelser.

3.. Forebyggelse af kræft

Kål indeholder potente antioxidanter såkaldte glucosinolater, som giver kål sin bidende og stærk smag og lugt. Under gæringen af ​​sauerkraut, konvertere disse antioxidant phytochemicalas ind isothiocynates, som er forbindelser, der har store anticancer effekter.

Disse forbindelser kan forebygge og hæmme kræft cellevækst, fjerne kræftfremkaldende og mindske risikoen for hormon-følsomme kræftformer, såsom lever, tyktarm, lunge-og brystcancer.

4.. Høje C-vitamin indhold

En anden stor sundhedsmæssig fordel af surkål ligger i dens høje C-vitamin indhold. Forbrugende sauerkraut på en regelmæssig basis, kan bidrage til at øge immunforsvaret og forebygge mange sygdomme. C-vitamin er en potent antioxidant, der spiller en vigtig rolle i mange fysiske funktioner.

Det genaktiverer andre antioxidanter (såsom vitamin E), og er afgørende for dannelsen af ​​kollagen, som er vigtigt for vækst og reparation af kroppens-vævsceller. C-vitamin hjælper med at opretholde sundt tandkød, muskler, blodkar, knogler og tænder, og fremmer god hjernefunktion.

C-vitamin hjælper også omdanne kolesterol til galdesyrer, og beskytter kroppen mod frie radikaler.

5.. Heart sundhed

Sauerkraut indeholder fytokemikalier kendt som flavonoider, som har kapacitet til at sænke kolesterol i blodet, og derved reducere risikoen for mange hjertesygdomme.

Ernæring fakta

  • 1 kop sauerkraut indeholder 32 kalorier, 4 gram fibre, og ingen kolesterol og ingen fedt.
  • Det er en god kilde til vitaminer såsom vitamin C, vitamin K, vitamin B6 og folat.
  • Det indeholder vigtige mineraler som calcium, magnesium jern, kalium, kobber og mangan.

Hvis du er en sauerkraut elsker, du efterlade en kommentar nedenfor og lad os vide, hvis vi har savnet noget, som du anser for vigtige. Del dine tips med os!

Aktuelle artikler