5 sundhedsmæssige fordele af solskin

Direkte sollys kan være meget farligt og ødelæggende, men hvis de tages i moderate mængder, kan solen også beskytte mod mange sygdomme. Sun, i virkeligheden, giver os energi, at alle levende ting har brug for at leve og vokse, og det fremmer også vores D-vitamin produktion, øger humør, og forbedrer søvn.

5 sundhedsmæssige fordele af solskin

Men lad os tage et kig på nogle af de vigtigste sundhedsmæssige fordele af solskin.

1.. Korrekt solen

Før vi begynder at tale om de gavnlige virkninger af solen, må vi først understrege vigtigheden af ​​ordentlig solen.

Hvis du ønsker at nyde alle de sundhedsmæssige fordele af solskin uden skadelige eftervirkninger, bør du absolut undgå at overeksponere dig selv til solen fra 10:00 til 16:00 Det er den tid på dagen, når solen er på sit højeste punkt på himlen, og i denne periode solens stråler er de stærkeste og mest farlige.

Men middagssolen er den bedste kilde til UVB stråler, som til gengæld er den primære og mest magtfulde kilder til D-vitamin Kun 10 til 15 minutter af direkte sollys (uden solcreme) kan være nok til at generere tilstrækkeligt D-vitamin mængder!

UVA-stråler (morgen og eftermiddag) ikke fremmer D-vitamin produktion, men de har andre store sundhedsmæssige fordele, og er også mindre tilbøjelige til at forårsage solforbrændinger.

2.. Solskin og D-vitamin

Som vi lige har nævnt, sollys er vores primære kilde til D-vitamin, også kendt som solskin vitamin.

Sunshine, D-vitamin og knogler

D-vitamin er nødvendig for at opretholde normale blodets indhold af calcium og fosfor.

D-vitamin hjælper kroppen absorbere calcium, og er dermed ansvarlig for at opbygge stærkere knogler. Det fremmer knoglemineralisering og vækst, og dens mangel kan faktisk forårsage tynde, bløde, sprøde, misshaped og svage knogler, der er modtagelige for brud.

Sunshine, D-vitamin og kræft

Undersøgelser har vist, at få nok solskin, betyder tilstrækkelige mængder af D-vitamin, kan reducere risikoen for kræft med mindst 60%.

Være en potent cellevækst regulator, kan D-vitamin forhindrer skabelse, vækst og udvikling af kræftceller og tumorer.

Andre solskin og vitamin D sundhedsmæssige fordele

Vitamin D er et fedtopløseligt vitamin, der findes i visse fødevarer og produceres i kroppen efter udsættelse for ultraviolette stråler fra solen.

D-vitamin er vigtigt for vores sundhed og for den korrekte funktion af forskellige systemer i vores krop. D-vitaminmangel kan føre til mange sygdomme såsom kræft, diabetes, hjertesygdomme, hypertension, miopathy, multipel sklerose osteoporoses, psoriasis, rakitis, og mange andre sygdomme.

 • Sunshine kan også aktivere en form for kolesterol findes i huden, kendt som 7-dehydrocholesterol, og omdanne det til D-vitamin På denne måde solskin sænker kolesteroltallet.
 • Solen er meget vigtigt for gravide kvinder som godt. Det hjælper med at beskytte mod præeklampsi, en graviditet komplikation karakteriseret ved stigende blodtryk og hævelse af hænder og fødder. Præeklampsi kan forårsage for tidlig fødsel og moderens og fosterets sygdom, og er også en anden årsag til mødres og fosterdød.

D-vitamin-mangel er en almindelig årsag til præeklampsi.

3.. Solskin og immunsystemet

En anden stor sundhedsmæssig fordel af solskin ligger i dens magt for at forbedre dit immunforsvar, ved at øge antallet af hvide blodlegemer og fremme produktionen af ​​gammaglobulin. Dette er afgørende for din krops naturlige forsvarssystem, da det bidrager til at bekæmpe bakterier, skimmelsvampe og vira, og afværge infektioner og sygdomme. Det hjælper også at øge ilttransportevne røde blodlegemer.

4.. Solskin og hud fordele

Det er velkendt, at solskin giver din hud en sund glød og en glat og strålende udseende. Men det er ikke alle!

 • Solskin stimulerer huden til at producere mere brunt pigment, kaldet melanin, hvilket er hvad gør man ser garvet. Jo mere melanin i huden producerer, jo mere det er beskyttet mod skadelige solens-stråler. I virkeligheden, hvis du får regelmæssig udsættelse for sollys, vil du udvikle en naturlig modstand mod ultraviolette stråler.
 • Solens stråler forårsager det øverste lag af huden til at blive tykkere, hvilket gør det mindre modtageligt for skader. Moderat hud fortykkelse kan være meget nyttige i at beskytte huden mod ældning og andre miljømæssige skadevirkninger.
 • UV-stråler har også evnen til at bekæmpe og dræbe bakterier, vira, gær, skimmelsvampe, svampe og mider, der kan vises på din hud.
 • Sunshine kan også hjælpe med at reducere eller helt fjerne forskellige hudlidelser såsom acne, bylder, ble udslæt, psoriasis, eksem, fodsvamp, etc.

5.. Sunshine forbedrer humør og fremmer bedre søvn

Solskin og bedre humør

En af de største sundhedsmæssige fordele af solskin lægger i sin evne til at berolige vores nerver og forbedre vores humør. Det kan have en positiv indvirkning på vores sind og opløfte vores spiritus, mens de kæmper depression og fremme ro. Alt i alt kan solskin cheer os!

Sunshine, i virkeligheden, kaldet helbreder en type depression Seasonal Affective Disorder (SAD), forårsaget af nedsat sollys i vintermånederne.

Sunshine er kendt for at øge serotonin-niveauet i hjernen. Nedsat vinter sollys kan i stedet føre til depression, for det gør vores krop producerer dobbelt så mindre serotonin i forhold til sommer sollys. Sollys terapi har derfor vist sig at være den eneste effektive behandling for mennesker ramt af SAD.

Solskin og bedre søvn

At få nok sollys vil hjælpe din serotonin niveauer fortsat højt i løbet af dagen, og øge melatonin produktionen i natten.

Faktisk hæmmer naturligt sollys frigivelsen af ​​melatonin, og dens output er derfor stærkt forøget om natten, hvilket bidrager til at opretholde en normal døgnrytme og samtidig fremme bedre søvn.

Andre sundhedsmæssige fordele af solskin

 • solskin fremmer sund cirkulation
 • forebygger hjertesygdomme ved at styrke det kardiovaskulære system
 • stabiliserer blodsukker og blodtryk
 • forbedrer fordøjelsen
 • hjælper med at balancere hormonerne
 • solens stråler er effektive til behandling af gulsot
 • forbedrer lever-og nyrefunktion

Nu tilføje nogle solskin til dit liv, og lad os vide, hvis du har nydt at læse dette indlæg. Bare efterlade en kommentar nedenfor.

Aktuelle artikler