7 måder at øge din hukommelse

Synes du, at du ofte glemmer, hvor du lægger ting? Eller er du den type person, at når introduceret til en ny person, du glemmer den anden persons navn, før du selv er færdig med din samtale med dem?

7 måder at øge din hukommelse

Hukommelse er en kraftfuld ting. Nogle mennesker kan huske de fulde navne på alle deres barndomsvenner og andre kan ikke huske, hvor de har parkeret deres bil fem minutter siden. Når du er på sidstnævnte side og synes at glemme oplysninger, som du mener bør være meget let at huske, det reducerer din selvtillid og kan gøre dig føle, at du mister dit sind.

Og hvis du har en særdeles vanskelig tid med din hukommelse, kan det være en ekstra stressfaktor, som du kan bekymre sig om at få Alzheimers sygdom eller demens. Mennesker ramt med disse typer af betingelser kæmper med at huske dagligdags ting, såsom hvordan man får klædt eller holde en gaffel.

Det bedste du kan gøre for dig selv for at undgå tilbagekaldelse spørgsmål er til stadighed arbejde dit sind og styrke din hukommelse, så den forbliver skarpe og funktionelle.

Her er syv måder at hjælpe dig at gøre netop det:

1.. Begræns dit alkoholforbrug

Alkohol har en måde at gøre du glemmer ting, som du har gjort. Nogle gange kan du huske med en lille smule spørge fra venner og andre gange, du har fuldstændig mørklagt og ikke kan huske noget trods videooptagelser dine venner så stolt vise dig den næste dag.

Ikke alene kan din hukommelse af denne særlige nat blive glemt eller forvrænget, dit sind er ofte fuzzy dagen efter en nat med stort alkoholforbrug. Din krop er træg fra alle de giftstoffer, du har lagt i det, og du kan have svært ved at koncentrere.

Af disse grunde er det bedst at begrænse mængden af ​​alkohol du indtager. Der er intet galt med et glas eller to her eller der, men noget mere end det kan berøve dig nogle meget dyrebare minder, du måtte ønske at du havde evnen til at huske.

2.. Håndtere stress

Når du er anspændt og ængstelig fra, hvad der sker i jeres verden, kan du opleve, at det er sværere at huske basale ting, såsom hvor du lægger dine bilnøgler, eller hvor du indstille din formiddag kop kaffe. Du sind er overalt, undtagen hvor du er på dette tidspunkt.

Når du føler edgy, tage tid til at gøre noget, der bringer dig fred. Gå en tur eller meditere. Ringe til en ven eller læse en opløftende bog. Når du lader stress ud af dit sind, du forlader mere plads til din hukommelse til at tage i, hvad der foregår omkring dig, og du er bedre i stand til at huske det senere, når du ønsker det. Her er 15 sjove måder, du kan slappe af og de-stress.

3.. Øvelse

Forskning har vist igen og igen, at der er en meget stærk sammenhæng mellem fysisk sundhed og mental sundhed. Jo stærkere din krop, jo stærkere dit sind. Det er derfor, det er så vigtigt at tage sig af dit sind såvel som din krop.

Forpligte sig til at arbejde dit hjerte og muskler på en regelmæssig basis. Sigt efter en slags motionsture mest hver dag og prøve at gøre nogle styrketræning 2-4 dage om ugen. Dette vil hjælpe dig ikke kun se og føle sig bedre, men det vil også øge din evne til at fokusere og forbedre din hukommelse tilbagekaldelse.

4.. Brug foreninger

Dit sind er bombarderet med så meget information på daglig basis. Med tv, radio og internet, er du konstant bliver fodret nye og ofte ubrugelig, information. Så hvis dit sind ikke føler, at oplysningerne er vigtigt, det bare smider det ud. Det betyder, at du nogle gange mister ting, du ønsker at huske.

Hvis du ønsker at begå noget til hukommelsen, skal du lade dit sind, at du vil gemme det. En af de bedste måder at gøre dette på er ved at tage sig tid til at gøre en forening. Sammenlign, hvad du ønsker at huske noget, du aldrig ville glemme, og du er mere tilbøjelige til at begå oplysningerne til hukommelsen.

For eksempel, hvis du møder en kvinde og hendes navn er Betty, kan du finde ligheder mellem hende og din tante Betty, så du kan huske hendes navn, næste gang du ser hende. Eller hvis du gerne vil huske en bestemt opskrift, kan du sammenligne det med en, der er ens, at din bedstemor bruges til at gøre, så du nemt kan huske ingredienserne.

5.. Afslut multitasking

En af de største årsager folk har en vanskelig tid at huske information er fordi de simpelthen ikke er opmærksomme, når det er præsenteret. Hvis du har travlt sms'e eller surfe din e-mail er det ikke underligt at du ikke kan huske, hvad der lige skete. Dit sind er ikke fuldt engageret i nutiden.

Det betyder, at hvis du ønsker at øge din evne til at huske information, du har brug for at bo i øjeblikket. Koncentrere sig og fokusere på, hvad der sker, før du lige her og nu, så dit sind kan behandle oplysningerne. Når du gør dette en lille ting, kan det gøre hele forskellen i verden for din hukommelse og evnen til at huske vigtige oplysninger.

6.. Sætte tingene i grupper

Remembering ting som cpr-numre og nummerplader kan være svært. Det er derfor, du får bedre resultater, hvis du bryder dem ned i grupper. Det er nemmere at huske tre eller fire forskellige sekvenser, end det er at forsøge at huske alt syv eller ti nummer eller bogstavkombinationer.

7.. Forlade dig påmindelser

Hvis alt andet fejler, lære at skrive tingene ned (som i lister eller bare påmindelserne), hvis du ønsker at huske dem. Gør dette fungerer for dig i et par måder.

Det første hjælper forpligte det til hukommelsen. Det er ligesom at sætte det fysisk på papir cement det ind i dit sind gør det nemmere at trække op på et senere tidspunkt.

For det andet, det giver dig mulighed for at få det ud af dit sind og på papir, give plads i din hukommelse bank for andre vigtige oplysninger. Når du hele tiden at gå over alt, hvad du ikke ønsker at glemme, du tager en masse mental plads, der kunne være bedre brugt på andre opgaver.

Endelig hjælper det dig med at huske, hvis du gør, i virkeligheden, glemmer noget, der er vigtigt. Nogle gange, på trods de bedste intentioner, du bare bliver marginaliseret med andre livsbegivenheder. Men hvis du har en påmindelse skrevet ned, kan det jogge din hukommelse og minde dig om, hvad du ønskede eller behov for at gøre.

Evnen til at huske informationer er en dyrebar ting. Det hjælper dig genopleve behagelige øjeblikke og gør livet lettere at navigere. Så tag dig tid til at beskytte og styrke din hukommelse, så du kan nyde livet og alt det har at tilbyde i de kommende år.

Aktuelle artikler