7 tips om, hvordan man håndtere angst

Overdreven bekymring, frygt, spænding, nervøsitet og angst er alle tegn på angst, der kan have mange negative virkninger på den menneskelige krop og sind. Angst kan ofte resultere i ubehagelige hjertebanken, svimmelhed, panikanfald, søvnløshed, svaghed, åndenød, og endda kvalme.

7 tips om, hvordan man håndtere angst

Evnen til at håndtere alle disse stressende følelser og tage kontrol over dine følelser er yderst vigtigt for din generelle sundhed og velvære. Læs videre for at opdage 7 enkle og nyttige tips om hvordan man skal behandle med angst og opnå mental fred og ro.

1.. Sørg for at du får nok magnesium, kalium og vitamin B

 • Magnesium og kaliummangel kan forårsage mange alvorlige problemer, herunder søvnløshed og angst. Prøv at tilføje til din kost flere fødevarer, der indeholder disse værdifulde mineraler.
 • Forøg din B-vitamin dagligt indtag, ved at spise vitamin B rige fødevarer eller tage vitamin B kosttilskud.
  Vitamin B er ekstremt vigtigt for dit nervesystem - det beroliger nerverne, slapper musklerne, mindsker søvnløshed og angst, og øger mental årvågenhed.

2.. Analyser dine bekymringer og handle

Må ikke ignorere dine bekymringer - møde dem! Prøv at finde ud af, hvorvidt der er en gyldig grund bag dem, eller hvis de bare er forårsaget af unødvendige og imaginære bekymringer.

Hvis dine bekymringer er berettiget, skride til handling med det samme og ikke udskyde at løse problemet. Uanset problemer dit sind, ikke skjule dit hovedet i sandet og ikke ignorere problemet. Arbejd i stedet på at finde løsninger, og sætte dem i praksis. Lad ikke angsten tage kontrol over dit liv!

3.. Ditch koffein, alkohol og cigaretter

Kaffe, koffeinholdige slik, alkohol og cigaretter kan overexcite dit nervesystem og øge angstsymptomer. De kan forårsage hjertebanken, nervøsitet, rystelser, muskelspændinger og søvnløshed.

Sats på beroligende urtete og drikke dem på regelmæssig basis, flere gange om dagen.

4.. Praksis afspændingsteknikker

En anden god måde at beskæftige sig med angst er at øve afspændingsteknikker.

At afværge spændinger, frygt og bekymringer, er vi nødt til at aktivere kroppens naturlige afslapning svar. Dette kan gøres ved at praktisere meditation, yoga, dyb vejrtrækning og udspænding. Alle disse teknikker vil have mange gavnlige virkninger på din krop, sind og ånd, og forbedre din generelle sundhed.

5.. Motion, spise godt og få nok søvn

 • Regelmæssig motion kan hjælpe med at reducere stress, spændinger og angst. Faktisk kan fysisk aktivitet og sport hjælpe din hjerne frigivelse kemikalier kendt som endorfiner, som har humør styrke egenskaber.
  Alle øvelser er gode, men det er altid bedre at vælge mere afslappende aktiviteter såsom tai chi, dans, gåture eller svømning.
 • Sult, overspisning, og dårlige kostvaner kan også i høj grad bidrage til angst. Undersøg din kost, tale med en ernæringsekspert om nødvendigt og omfatter mere kalium, magnesium og vitamin B, der indeholder fødevarer i din almindelige kost.
 • Prøv at få mindst 8 timers søvn hver nat. En god nats søvn vil have mange gavnlige effekter på dit nervesystem. Hvis du lider af søvnløshed, hjælpe dig selv med naturlægemidler - visse urter indeholder naturlige forbindelser, der har evnen til at berolige nerverne og fremkalde afslapning.

6.. Tag en pause en gang imellem

En anden stor teknik til at behandle angst, er at tage regelmæssige pauser fra dit arbejde og fra din daglige rutine. En gang imellem, er du nødt til at stoppe alt, hvad du laver, lukke computeren, slukke telefonen, og udskyde dine ansvarsområder, pligter og forpligtelser i et par timer. Verden vil ikke bryde sammen, hvis du gør det!

Ikke at tage pauser kan forårsage en gradvis ophobning af stress og spændinger, og øge din angst symptomer. Stepping tilbage fra din daglige rutine, kan i stedet opdatere dit sind, klare dit hoved og slappe forkrampede nerver.

7.. Find distraktioner, socialisere og forkæl dig selv

 • Find distraktioner, der ikke vil tillade dig at dvæle ved dine bekymringer og problemer. Start en ny hobby, sport eller kursus vil i høj grad reducere din angst symptomer og fylde dit sind med positive tanker. Hvorvidt det vil være dans, madlavning, maleri, vandreture, svømning, læsning eller endda gøre kærlighed, vil det helt sikkert hjælpe dig meget i forbindelse med angst.
 • Socialisere med andre mennesker. Organiser middage, invitere dem over og gå ud så meget som muligt. At være alene og tænke over dine problemer vil kun fodre din angst og gøre dig mere nervøs og deprimeret.
 • Forkæl dig selv med en afslappende fuld kropsmassage, en aromaterapi session, eller en anden spa-service. Gå til en koncert eller til en dejlig restaurant, købe dig en ny kjole, bog eller parfume, eller gøre noget andet, der gør du føler dig glad og afslappet. Begynd at dedikere mere tid til dig selv, som du er den vigtigste person i dit liv. Under selvrespekt vil hjælpe dig med at håndtere din angst på en anden måde.

Forhåbentlig dette indlæg vil hjælpe dig med at reducere angst og opnå mere ro og stilhed. Venligst, lad os vide, og del dine oplevelser med os i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler