8 nyttige tips om, hvordan man kan slippe af nakkesmerter

De fleste mennesker har oplevet smerter i nakken mindst én gang i løbet af deres levetid. Det er en af ​​de mest almindelige smerter, som normalt udløses af dårlige arbejdsstillinger, forkerte sovevaner, og stress. Men der er mange måder at lindre dette ubehag, og følgende er 8 nyttige tips og råd, som vil hjælpe dig med at slippe af med nakkesmerter hurtigt og effektivt.

8 nyttige tips om, hvordan man kan slippe af nakkesmerter

1.. Forbedre din kropsholdning

Nakkesmerter er ofte forårsaget af dårlige arbejdsstillinger vaner. Forkert ryg og nakke krumning kan forårsage stor smerte over tid, samt føre til alvorlige sundhedsproblemer.

Læs følgende tips og lære at forbedre din kropsholdning. Det vil hjælpe dig med at slippe af med den irriterende nakkesmerter.

Siddeposition

 • Når du arbejder ved computeren eller på skrivebordet, skal du have din skærm i øjenhøjde og holde din ryg lige. Dit hoved skal være på linie med din ryg og dine skuldre trukket lidt tilbage, indtil din overkrop er oprejst. Holde ryggen let buet ud, vil forhindre din ryg og din hals fra bøjning fremad, ind i en anstrengt stilling.
  Regelmæssige pauser er også ekstremt vigtigt!
 • Når du kører, skal du justere dit sæde til at holde din ryg lige. Brug halsen resten til at sikre din hals er på linje med resten af ​​din rygsøjle.
 • Læse og se TV kan også lade dig ømme og stive. Husk altid at holde din ryg i lodret position, og selv her bruge en nakkestøtte eller en lille pude bag hovedet, for at sikre korrekt justering af dit hoved, nakke og rygsøjle.

Stå og gå position

 • Altid holde din ryg lige og dine skuldre lidt bagud. Undgå høje hæle så meget som muligt - de vil ændre din krops kropsholdning og øge nakkesmerter.

Brug af telefon og håndtasker

 • Du bør øve en god kropsholdning, selv når du bruger telefonen. Få et headset, og absolut undgå cradling receiveren mellem øret og skulderen til at holde hænderne fri. Under hovedet bøjet til den ene side er et af de værste positioner for dig hals.
 • Regnskabsmæssig håndtasker kan også forårsage alvorlige nakkesmerter. Må ikke nogensinde overbelaste din taske - det bør ikke veje mere end 3 pounds. Ved hjælp af samme skulder at bære tasken er også en af ​​de værste ting, du kan gøre for din hals. For at slippe af nakkesmerter, alternative skuldre regelmæssigt i løbet af dagen.

2.. Må regelmæssige hals strækøvelser

Regelmæssige strækøvelser vil hjælpe med at forhindre og lindre smerter i nakken.

Skulder trækker

 • For at reducere spændinger i nakken, hold armene hængende løst på dine sider, og elevator og skuldrene op mod ørerne. Hold i 10 sekunder, og slip derefter. Gentag denne bevægelse flere gange og gøre denne øvelse 4 til 5 gange om dagen.

Kippes

 • Hold din venstre arm hængende taber ved din side, wrap din højre arm omkring venstre side af dit hoved, og placer din højre hånd over din venstre øre. Bøj hovedet til højre, trykke det forsigtigt med højre hånd. Hold i 10 sekunder. Slip derefter og gentag på den anden side. Gør denne øvelse 6 gange om dagen, eller når det er nødvendigt.
 • Placer dine hænder på bagsiden af ​​dit hoved og langsomt vippe hovedet frem, droppe din hage mod brystet. Mens du gør det, tryk forsigtigt dit hoved med hænderne.

Hoved og hals rotationer

 • Hold din nakke og din ryg i lodret position og se lige fremad. Nu drejer hovedet til højre og derefter til venstre. Hold hver strækning i 5 sekunder, og gentag bevægelsen 10 gange på hver side.
 • Tryk hagen mod din hals, langsomt rotere nakken til højre, og derefter vippe hovedet tilbage, ser op i loftet. Drej til venstre og derefter fremad i udgangspositionen. Gentag i den anden retning, og gøre denne bevægelse 5 gange på hver side.

3.. Massage

Massage kan også give en midlertidig lindring til din nakke smerter og slappe muskler. Brug din tommelfinger, langfingeren og pegefingeren til at massere din nakke og skuldre, eller få en professionel massage på en Day Spa.

4.. Slap af og fjerne stress

Stress er en almindelig årsag til nakkesmerter. For at slippe af nakkesmerter, tage hyppige pauser i løbet af dagen og praksis nogle afspændingsteknikker såsom yoga og meditation. En anden stor tip er at bare ligge ned på gulvet på ryggen, lukke øjnene og trække vejret dybt. Det vil hjælpe dig slappe af og slippe af med stress. Og din hals vil drage stor!

5.. Tage varm brusere

Lad varmt vand løbe over halsen, og sørg for at holde din ryg og nakke lige mens du gør det. Det vil hjælpe med at lindre spændinger, slappe af stive muskler og reducere nakkesmerter.

6.. Varme og kolde pakninger

 • Brug varmepuder til at slappe af din nakke og mindske smerter - det er en af ​​de ældste retsmidler for nakkesmerter. Det vil løsne spændte muskler og tage noget af presset fra din hals.
 • Du kan også anvende kolde omslag eller isposer på din hals. Det vil reducere hævelse og give lindring til din nakke smerter. Må ikke holde isen i mere end 10 minutter ad gangen, og altid wrap dine pakker i et håndklæde.

7.. Forbedre din sovende arbejdsstillinger

Sove på en fast madras, og kun bruge en pude. Absolut undgå store, tykke og fast puder.

Må ikke sove på maven, da det vil tvinge dig til at vride dit hoved og nakke. Holding dit hoved og nakke i en snoet position kan føre til belastning og smerte.

8.. Smertestillende cremer

Du kan prøve håndkøb cremer indeholdende Acetaminophen eller ibuprofen eller vælge naturlægemidler.

Bengay eller Tiger balsam, samt urter såsom Arnica, perikon, Rue, Djævleklo, Willow bark, har store analgetiske og anti-inflammatoriske egenskaber. De findes enten som salver, eller i en kapsel eller tinktur formular.

Menthol, kamfer og capsaicin kan også være meget nyttigt.

Som du kan se, er der flere teknikker og hjem retsmidler til at slippe af nakkesmerter. Hvis du anvender dem alle, vil din nakkesmerter sikkert aldrig komme tilbage igen! Lad os vide, hvis disse tips har arbejdet for dig - dele dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler