9 sundhedsmæssige fordele af blomkål

Blomkål er en ikke stivelsesholdige, korsblomstrede grøntsager pakket med mange sunde næringsstoffer og antioxidant forbindelser. Det har ingen fedt, og det er en blomst-vegetabilsk, som du absolut skal medtage i din almindelige kost. Bare sørg for, at du ikke koge det for mere end 5 minutter, da overcooking vil mindske dens næringsværdi.

9 sundhedsmæssige fordele af blomkål

Lad os nu opdage nogle af de mest betydelige sundhedsmæssige fordele af blomkål.

1.. Blomkål har stor antioxidant egenskaber

Denne velsmagende flower-grøntsag er en rig kilde til C-vitamin og mangan, som er både potente antioxidanter, der er afgørende for vores generelle sundhed. En kop rå blomkål har 54,93 mg C-vitamin, mens den anbefalede daglige indtag er 75 mg for kvinder og 90 mg for mænd! Det har også 0,34 mg mangan pr kop.

Men foruden C-vitamin og mangan, blomkål indeholder også andre vigtige antioxidant phytonutrients, såsom beta-caroten, beta-cryptoxanthin, kaffesyre, kanelsyre, ferulasyre, quercetin, rutin, og kaempferol.

Alle disse forbindelser arbejder sammen for at beskytte vores krop mod frie radikaler og reducere risikoen for sygdomme forårsaget af oxidativt stress, såsom kræft, hjertekarsygdomme og forskellige infektioner. De er også vigtige i at bremse aldringsprocessen.

2.. Indeholder antiinflammatoriske forbindelser

En anden stor sundhedsmæssige fordele af blomkål ligger i dens høje mængde af omega-3 fedtsyrer og vitamin K, som er kendt for deres anti-inflammatoriske egenskaber. En kop kogt blomkål indeholder så meget som 0,21 g omega-3 fedtsyrer og 11.17 mcg vitamin K.

Regelmæssig indtagelse af blomkål kan derfor bidrage til at forebygge inflammatoriske sygdomme som gigt, fedme, diabetes mellitus, colitis ulcerosa og nogle tarm betingelser.

3.. Blomkål er en fremragende detoxifier

Blomkål indeholder phytonutrients kaldet glucosinolater, som er svovlholdige forbindelser. De giver blomkål sin bidende lugt og smag og de hjælper vores krop slippe af toksiner og kræftfremkaldende stoffer. Efter broccoli, kan prale blomkål den anden højeste indhold af glucosinates.

Når de tygges, glucosinolater nedbrydes til deres aktive form, kendt som sulforaphane, hvilket er, hvad udløser derefter og aktiverer lever afgiftning enzymer.

Spise blomkål kan hjælpe med at forhindre forskellige former for kræft og rense vores krop af toksiner.

4.. Beskytter mod hjerte-kar-sygdomme

Bliver antioxidant og anti-inflammatorisk, kan blomkål hjælpe med at forhindre hjertesygdomme på mange måder. Det har også allicin, hvilket reducerer risikoen for slagtilfælde og mange cardiovaskulære lidelser.

5.. Hjælper fordøjelsen

Store mængder af kostfibre - omkring 3,35 per kop - gør blomkål en glimrende fordøjelsessystemet støtte.

Kostfibre er meget vigtigt, da det hjælper rense fordøjelsessystemet, hvilket gør afføringen bevæger sig gennem tarmene lettere.

Udover kostfibre, indeholder blomkål også en svovlholdig forbindelsen kendt som glucoraphanin (en type glucosinate). Dette phytonutrient forhindrer overvækst af en bakterie kaldet Helicobacter pylori i maven, ansvarlige for visse sundhedsmæssige betingelser såsom kræft og mavesår.

6.. Blomkål er en god kilde til kalium

Kalium er et vigtigt mineral, fordi det opretholder kroppens normale funktioner og ordentlig hydrering, og hjælper med counter hypertension effekter af natrium.

7.. Fremmer vægttab

Udover at være meget sundt, er blomkål også ekstremt lav i kalorier, og det har ingen kolesterol og ingen mættet fedt. 1 kop blomkål indeholder kun 28.52 kalorier.

8.. Blomkål og sund graviditet

Dette er en anden stor sundhed gavn for blomkål. Det har en god mængde af folat, et B-vitamin, der forhindrer neuralrørsdefekter i baby.

9.. Forebyggelse af kræft

Blomkål indeholder forbindelser såsom sulforaphane og indol-3-carbinol, der har anti cancer egenskaber. De har vist sig at reducere risikoen for prostata-, bryst-, livmoderhals-, tyktarms-, bryst-og ovariecancer.

Et canadisk undersøgelse har vist, at forbruget af ½ kop blomkål om dagen kan reducere risikoen for prostatakræft med 52%.

Klar til at proppe dig selv med blomkål? Lad os vide i kommentarerne, hvis vi har savnet nogen af ​​sine fordele!

Aktuelle artikler