Alt du behøver at vide om p-piller

Hvis du tænker på at gå på p-piller, er her vigtige fakta du behøver at vide.

Alt du behøver at vide om p-piller

Hormonel prævention er en prævention indtages oralt, i form af en pille.

Der er mange på markedet at vælge imellem, så hvis du aldrig har taget det før, her er alt hvad du behøver at vide om denne form for prævention.

Hvordan fungerer det?

Kombinationen af ​​et østrogen og et gestagen stopper ægløsningen, i lægmandssprog. Pillen virker på fire måder at stoppe sædcellerne i at nå et æg. I en nøddeskal, kan du prøve hormoner for at stoppe ægget frigøres fra æggestokken, og forårsage slim i livmoderhalsen bliver tykkere og mindre gennemtrængelige.

De har også bremse ændringer i livmoderslimhinden så den ikke når ordentlig tykkelse kræves for graviditet, og påvirke bevægelsen af ​​æggelederne, som er æggets vej fra æggestokken til livmoderen.

Piller normalt kommer i pakker af 21 eller 28, som begge indeholder 21 piller, der er aktive hormoner. I større pakke, er de sidste syv placebo, der er der for at minde dig om at fuldføre cyklus. I de sidste syv dage for at tage de 28 piller, vil du opleve blødning, men dette vil være din krop efterligne en periode. Hvis du tager p-piller regelmæssigt, er du beskyttet mod graviditet i løbet af denne tid, også.

Kan nogen tage p-piller?

Mere end 100 millioner kvinder verden over bruger det. Men vurderingen af, om pillen er den ideelle form for prævention for dig er et job for din læge. Da mange faktorer har indflydelse på effektiviteten af ​​p-piller, vil din OB / GYN give dig en check-up, få et indblik i dit liv vaner og planer, og give dig et detaljeret svar på dette spørgsmål.

Ligesom med andre alvorlige medicin, bør du ikke selvmedicinering, så book en aftale med din gynækolog for at diskutere foregår på p-piller.

Hvordan tager jeg det?

Pillen indtages oralt, en gang om dagen. Det er ekstremt vigtigt at holde denne rytme, da springe eller glemme endda en pille kan påvirke cyklus og resultere i en uønsket graviditet, hvis du har ubeskyttet sex. Jeg anbefaler at tage dem på samme tidspunkt hver dag, at have dem med dig på alle tidspunkter, og fastsætte en daglig alarm på din mobiltelefon til at minde dig.

Virker det 100%?

Nej! Ingen form for prævention er 100% idiotsikker. Men med korrekt brug, kan dens effektivitet være op til 99,9%. En undersøgelse offentliggjort i European Journal of obstetrik og gynækologi viste, at utilsigtet graviditet med pille-brugere er omkring ni procent om året.

Det betyder, at hundrede kvinder, der tager p-piller i et år, vil ni blive gravid. Denne sats er meget lavere for IUDs (0,2-0,8%), og meget højere med kondomer (18-21 procent).

Hvad er bivirkninger?

Ligesom med andre lægemidler, du måske eller måske ikke opleve nogle af de rapporterede bivirkninger - kvalme, hovedpine, svimmelhed, brystspænding, nedsat libido, humørsvingninger...

En almindelig bivirkning er gennembrud blødning, også kendt som pletblødning, da slimhinden i livmoderen vil blive udtyndet, kan små stykker komme løs, og du ender op med lidt blod på dit undertøj, når det ikke er, "at tid på måneden". Kontakt din OB / GYN, hvis disse symptomer ikke går væk, så han eller hun kan anbefale en anden form for prævention.

Vil det påvirke min krop?

En fælles myte er, at du vil tage på i vægt, hvis du går på p-piller. Omkring 60 procent af kvinderne får nogen vægt overhovedet. Omkring 20 procent rapport en gevinst på omkring fire pounds, og en anden 20 procent har rapporteret at miste op til fire pounds. De hormoner kan påvirke din appetit, men pillen er ikke en undskyldning for overspisning!

Den gode nyhed er, at mange undersøgelser har vist, at kvinder rapporterer lysere og mindre smertefuldt perioder en svag boob udvidelsen og clearing af hudproblemer.

Hvad hvis jeg glemmer en pille?

Kontakt din læge omgående for at diskutere en metode til nødprævention.

Hvad hvis jeg beslutter at gå ud p-piller?

Hvis du ønsker at begynde at forsøge at få et barn, vil din ægløsning starte normalt i omkring to uger efter at du stopper med at tage det. Deres periode skulle komme 4-6 uger efter den sidste pille.

Ikke sikker på om at tage p-piller? Tjek disse andre former for prævention.

Lad os vide, hvad er dine erfaringer med at tage p-piller i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler