Alt hvad du behøver at vide om overgangsalderen

Hvordan det sker? Hvornår? Hvad er symptomerne? Er hormonbehandling rigtige for dig? Dr. Hadley giver dig svar på alle de spørgsmål, du måtte have. Her er alt, hvad du behøver at vide om overgangsalderen!

Alt hvad du behøver at vide om overgangsalderen

Overgangsalderen er noget, enhver kvinde går igennem.

Det er ikke en helbredstilstand. Det er simpelthen en fysiologisk proces, der opstår, når en kvinde rammer en vis alder (typisk tidlige fyrrerne - slutningen af ​​halvtredserne). Hvilken alder vil dette blive varierer meget fra kvinde til kvinde, men det er helt sikkert noget, der vil ske, og noget, der er meget naturligt.

Dog er overgangsalderen opfattes at være denne skræmmende øjeblik, hvor du gennemgår drastiske ændringer i din krop og i almindelighed. Dette er ikke den rigtige måde at se på det overhovedet. Det bør betragtes som noget helt naturligt, som måske eller måske ikke har visse præsentationer og symptomer. Hvad er mindre kendt er, at en kvinde, der er helt rask i almindelighed og ikke har nogen sundhedsmæssige problemer, er tilbøjelige til at gå gennem overgangsalderen uden ubehag.

Almindelige symptomer:

Hvis du er berørt af den præmenopausale de mest almindelige symptomer er:

  • uregelmæssig menstruation
  • skipping perioder
  • perioder tungere / lettere end sædvanligt
  • hedeture
  • vaginal tørhed
  • forværring af blærekontrol / blære irritabilitet
  • humørsvingninger
  • tab af søvn

Hvad er årsagen til disse symptomer, er det faktum, at æggestokkene ikke blot stoppe med at producere æg, når overgangsalderen nærmer - de også sænke deres produktion af progesteron og østrogen, som fører til ændringer sker i din krop.

Dog kan disse symptomer styres effektivt. Sure, kan nogle af dem være ganske ubehageligt, men det er ikke at vide præcis, hvad der foregår, livets spændinger og andre sundhedsrelaterede emner er, hvad der gør gå gennem overgangsalderen virke som en kæmpe aftale snarere end en normal proces med aldring.

Der er ting, du kan gøre for at forsøge at afhjælpe alle de ovennævnte symptomer, som at spise godt, træne, løsthængende bomuldstøj og holde dit hus / værelse cool... Det bedste, du kan, er at bare gå om dit liv, med støtte fra dine venner (som måske er gået eller går igennem de samme ting) og familie.

Hvis symptomerne vejer tungt på dig hormonbehandling kan være det rigtige for dig! Faktisk er masser af kvinder, at gå igennem med det, og det er helt sikkert klart, hvorfor - for at gøre op for at miste alt, østrogen. Lavt østrogenniveau kan faktisk føre til mere alvorlige helbredsmæssige problemer såsom osteoporose (den knogleskørhed), koronararteriesygdom, gigt, Alzheimers osv. kendsgerning er, at østrogen niveauer er meget vigtigt for at holde din krop sund, så, hvis den ikke producere så meget af det som før - der skal gøres noget for at hjælpe med at forhindre eventuelle sundhedsmæssige problemer. Selvom ikke alle kvinder får nogen af ​​disse, hvis de ikke modtager HT - langt fra det, er det stadig kan være smart at tænke over det.

Hormonbehandling er dybest set behandling program, hvor en kvinde tager østrogen og gestagen (som er en syntetisk form eller progesteron) at supplere de lave doser af disse hormoner hendes krop nu producerer. HT kan lindre alle de symptomer, der er anført om, og sænke risikoen for eventuelle sygdomme, der er relateret til faldet i østrogenniveau.

Det er dog ikke helt uden risici (hvis forlænget det øger risikoen for brystkræft og kan øge risikoen for blod klude), især hvis du har nogen sundhedsmæssige problemer, så SKAL du trøste med din læge før undergår HT.

Aktuelle artikler