Bivirkninger ved at tage probiotika

Probiotika anses for at være meget sikker kosttilskud med mange gavnlige sundhedsmæssige virkninger. Men når det tages i store mængder og i meget stærke koncentrationer, og især børn, ældre, gravide kvinder eller personer med et svækket immunforsvar, kan de have et par uønskede effekter.

Bivirkninger ved at tage probiotika

Læs nedenfor for at lære om de vigtigste bivirkninger ved at tage probiotika, og hvis du er i tvivl om din sygdomstilstand, altid konsultere din læge, før du tager dem.

Hvis det tages i store mængder probiotika kan forårsage infektioner

Store mængder levende bakterier, der er indeholdt i probiotiske kosttilskud kan i nogle tilfælde i løbet kolonisere tarmfloraen, der forårsager hovedpine og infektioner, som skal behandles med antibiotika eller anden medicin. Dette kan være af særlig interesse for folk med en alvorligt svækket immunsystem, samt nyfødte og ældre personer.

Nedenfor er nogle af de mest almindelige infektioner, som probiotika i sidste ende kan forårsage.

  • Svampeinfektioner - Der har været et par tilfælde rapporter om alvorlige svampeinfektioner, der er opstået efter brug af probiotika. Men disse infektioner meste beskæftiger folk med et svækket immunforsvar.
  • Gastrointestinale infektioner - Disse infektioner normalt angribe folk, der allerede har et svagt immunsystem som følge af en sygdom, og som derfor har større chancer for at udvikle tarmlidelser og infektioner efter indtagelse probiotika.
    Symptomer på tarminfektioner kan omfatte oppustet mave, feber, udslæt, diarré, etc.
  • Bakteriel endocarditis - et par tilfælde af bakteriel endocarditis (infektion i den indvendige foring af hjertet kamre og ventiler) er blevet rapporteret efter brug af probiotika.

Probiotika kan i visse tilfælde over stimulere immunforsvaret

Høje doser og forhøjede koncentrationer af probiotika kan i nogle tilfælde forårsage ændringer i normale metaboliske processer og autoimmune reaktioner i kroppen.

Probiotika indeholder levende organismer, som kan ændre tarmfloraen, specielt når kroppen fejltagelser dem for uvenlige, smittefarlige bakterier. Dette sker ofte hos mennesker med autoimmune sygdomme eller med en overaktiv og overaggressive immunsystem, som ikke angriber kun invaderer organismer, men også selve kroppen.

Med dette i tankerne, immunsvækkede personer bør være meget forsigtig, når du tager probiotika, for i disse sager probiotika kan over stimulere immunforsvaret, forårsage usunde metaboliske aktiviteter og føre til alvorlige sundhedsproblemer.

Fordøjelsesproblemer forårsaget af probiotika

Bivirkninger af probiotika i raske mennesker er meget sjældne, men hvis de forekommer, er de som regel forbundet med fordøjelsesproblemer.

Generelt vil probiotika have en meget gavnlig og positiv effekt på tarmfloraen, især når det kommer til behandling af forskellige gastrointestinale forstyrrelser. Men hvis disse effekter forekommer ubehageligt, ubehagelige eller potentielt skadelige, bør dosering og brug af probiotika reduceres eller stoppes.

I de fleste tilfælde fordøjelsessystem bivirkninger af probiotika er forårsaget af biologiske justering af levende bakterier i kroppens tarmfloraen eller for store mængder af disse bakterier, og de er sædvanligvis milde og forbigående.

Dog kan disse bivirkninger omfatter gastrointestinale gener i form af flatulens, mavesmerter, forstoppelse eller diarré. Nogle mennesker kan endda opleve metaboliske ændringer, såsom malabsorption af fødevarer næringsstoffer, vægtøgning eller vægttab.

Har du oplevet noget af de ovennævnte bivirkninger ved at tage probiotika? Lad os vide, og efterlade en kommentar nedenfor. Det kan hjælpe andre læsere, der oplever lignende reaktioner.

Aktuelle artikler