De mest almindelige kønssygdomme

Det er virkelig vigtigt at holde på sporet med dit helbred, og være godt informeret om de mulige sundhedsmæssige problemer, der kan opstå. Vi præsenterer dig Dr. Hadleys lynkursus i de mest almindelige kønssygdomme, årsager, symptomer, manifestation og behandling.

De mest almindelige kønssygdomme

Som I alle ved STD er en forkortelse for udtrykket seksuelt overført sygdom. Dette betyder, at disse sygdomme er mest almindeligt overføres gennem samleje (ikke nødvendigvis gennem penetration, men andre seksuelle aktiviteter, der ikke omfatter indtrængen samt).

Når de hører STD, de fleste mennesker tror HIV. Hvilket er naturligvis rigtigt, AIDS er en af ​​de mere serrious kønssygdomme derude, men det er bestemt ikke den eneste. Her er de mest almindelige:

1.. Condylomata accuminata

Disse er kønsvorter forårsaget af human papillomavirus. De mest almindelige typer er 6, 11, 16, 18, 31 eller en kombination af disse. De kan vises på vulva, vagina, anus, livmoderhalsen eller penis og anale område hos mænd. De kan ligne små Warth-lignende vækster, men de normalt spredes til at danne smalle-baserede stilkede blomkål vækster. Så kan de enten blive vist i én lille klump eller i mange klumper, der varierer i størrelse.

Naturligvis de er seksuelt overførte, men infektionen niveau er faktisk moderat. Den infektivitet faktisk formerer voldsomt når immunresponset sænkes - hos patienter med HIV, gravide kvinder, rygere eller når der er underernæring. Inkubationstiden varer fra 2/3 uger og op til 7 til 9 måneder efter eksponering, men kan være endnu længere i nogle tilfælde.

Det vigtigste er at få dem tjekket ud, og sat under kontrol med korrekt behandling i overensstemmelse med din læges råd, fordi der er en chance for de kan udvikle sig til kræft. Denne chance er øget hos personer med atypiske og vedvarende vorter, i hvilket tilfælde en PAP smear og colposcopy / biopsi er ikke kun anbefales, men nødvendigt!

2.. Trichomonas vaginitis

Dette er en STD forårsaget af Trichomonas - en pæreformet encellet protozoer, lidt større end hvide blodlegemer, der er ekstremt motile. Selvom det er betragtes som en STD det kan også overføres gennem toiletsæder, vaskeklude, douche udstyr, eller endda fra et bad.

Det er normalt ikke symptomatisk hos mænd, men de kan være en sender, og normalt overfører det til deres partnere. Det interessante er, at det er også symptomfri i 50% af de ramte kvinder. For de resterende 50% af de symptomer omfatter: svær vulva og vaginal ødem, hudløshed, kløe eller brændende, ildelugtende og skummende tynd grøn-gul udledning, røde pletter på livmoderhalsen og Vaginal slimhinde (typisk kaldet jordbær patches).

Trichomonas foretrækker en pH-værdi højere end en normal vagina og kan derfor formere hurtigere under eller umiddelbart efter menstruation eller graviditet

Ledelse og behandling er meget vigtigt, fordi trichomonas kan bære bakterier ind i rørene og forårsage PID eller andre helbredsproblemer. Der er mange vaginal cremer, der kan bruges på lægens anbefaling, og der er medicin ikke kun for den berørte person, men også for deres partnere. Det er ikke anbefalelsesværdigt at behandle det i første trimester af graviditeten, men efter eller før, bør du helt sikkert konsultere din læge og håndtere problemet.

3.. Klamydia

Dette er den mest udbredte STD. Klamydia er i virkeligheden en gramnegativ intracellulær parasit, der er mindre end bakterier og større end vira. Den er ansvarlig for mange sygdomme, herunder: PID, Nongonococcal (og postgonococcal) urethritis, kronisk øjenbetændelse (som kan medføre blindhed), chlamydier blenorrhea (normalt indgået kontrakt med fosteret via passage gennem en inficeret fødselskanalen). Desuden er klamydia forbundet med infertilitet, dødfødsel og føtal spild, neonatal infektioner, cervikal dysplasi og mange flere betingelser.

Det kan være asymptomatisk, men de mest almindelige symptomer er: mucopurulent ildelugtende udflåd afdrypning fra livmoderhalsen, erytem, ​​ødem, cervicitis blødning, urethritis osv.

Hvad er virkelig vigtigt, er at vide, at bomuld swaps er absolut GIFTIG for klamydia - altid bruge syntetiske dem at bytte området. For yderligere behandling rådføre sig med din læge og følge hans råd, overvejer mange ting, der kan gå galt med denne betingelse.

4.. Herpes simplex virus

Der er 2 typer af Herpes-virus, der har cross reagerende antistoffer: type I og type II. Type I er næsten altid ikke-genital, det er mundtligt. Type II er næsten altid GENITAL. Den primære infektion normalt opstår efter puberteten i de år, hvor du bliver seksuelt aktive. Det er manifesteret som en vesikulær udbrud af hud og slimhinder forårsaget af herpesvirus.

Gentagelse af herpes virus kan være udløst af sygdom, følelsesmæssig stress, intens sollys, genital irritation, menstruation, dårlig ernæring. I tilbagevendende episoder læsioner tendens til at være færre i antal og mindre, mens de normalt er større og dækker et større område i den primære episoder.

Inkubationstiden gennemsnit den 6. dag, men kan vare et sted mellem 2 og 20 dage. Behandling og forvaltning er meget afhængig af, om du er gravid, seksuelt aktive, og om det er en primær eller en tilbagevendende, hvorfor du bliver nødt til at konsultere din læge for at få den rigtige rådgivning, tests og medicin.

5.. Gonoré

Gonococcus kan påvirke bindehinde af øjne, mandlige urinrør, kvindelige reproduktive tarmkanalen og endetarm. Det interessante er, at en tidligere infektion giver tillægger antistoffer, men giver ikke immunitet.

Det er ofte asymptomatisk, men nogle af de symptomer kan være: hyppig vandladning, let brændende fornemmelse, mens vandladning, dannelsen af ​​pus i rørene, udledning af pus fra urinrøret etc. De mere almindelige symptomer er feber, kvalme, mavesmerter, ømhed osv.

Starten er 3 til 7 dage efter den første menstruation efter eksponeringen.

Så vidt behandlingen går, igen, rådføre sig med din læge er afgørende for at få den rigtige, se hvordan forvaltningen af ​​denne betingelse er forskellig for gravide og ikke-gravide patienter.

6.. Pediculosis pubis

Almindeligt kendt som krabber. Dette er et angreb af vulva forårsaget af krabbe lus, Phthirus pubis eller dets nit. Det kan udliciteres gennem kontakt med en inficeret person eller via genstande såsom tøj, håndklæder, sengetøj osv.

Patient vil sandsynligvis bemærke lus eller luseæg på kroppen hår (selvom det kan gå ubemærket hen). Typisk er det den kønsbehåring, der vil blive berørt, men i nogle tilfælde kan de også findes i maven hår, på lår og endda på øjenvipper og-bryn.

Behandlingen er noget lignende til behandling for lus, men igen, det er afgørende at følge lægens råd.

7.. Syfilis

Det er en akut og kronisk STD. Det er meget smitsom, og fra det øjeblik de læsioner er til stede få inficeret nogen er tilbøjelige til at ske.

Inkubation i den primære fase er 10-90 dage (gennemsnit på 21). Læsioner i denne fase, hvad enten enkelt eller flere, er så milde de ofte går ubemærket hen. Dybest set, hvad der sker, er, at den sår, der danner er overfladisk og smertefri. Så hvis venstre ubehandlet, tegn og symptomer forsvinder spontant i 3 til 5 uger.

Men infektionen er stadig til stede, og det er langt fra ovre - næste kommer sekundære fase. Inkubation i det sekundære trin er 17 dage til 6 måneder efter kontakt. Typiske symptomer er en smertefri udslæt overalt på kroppen, feber, sløvhed, hovedpine, vægttab, anoreksi osv. Hvis ikke behandles, kan tegn og symptomer forsvinder spontant i 2-8 uger (i gennemsnit på 4 uger).

Efter de sekundære læsioner forsvundet - begynder den latente fase. Infektionen er hvilende i kroppen. Men vil manifestere sig flere år senere som en multi-orgel degeneration.

Så du kan se, at denne ene er noget at kid om. Når du er smittet, selvom der er behandlinger til rådighed, er det meget sandsynligt, at du vil forblive positiv for livet. Dette er grunden til at fange det på tiden er meget vigtigt - at få tjekket ud på en regelmæssig basis, der tager sig af dig selv, og tage sig af opholder beskyttes, er nøglen, ikke kun for at stoppe syfilis, men alle de ovennævnte!

Aktuelle artikler