Farve terapi - hvad er det og hvordan virker det?

Føler du dig pink, grøn eller blå i dag? Eller måske grønt? Hvor mange gange har du følt bedre iført en bestemt farve i stedet for en anden? Hvor mange gange har en bestemt farve påvirket dit humør, så du føler dig enten store eller helt ud af en slags?

Farve terapi og # 8211, hvad er det og hvordan fungerer det?

Nå, alle farver forårsage forskellige følelsesmæssige, psykologiske og fysiske reaktioner, og hver farve har forskellige helbredende kræfter. Dette kaldes farve terapi og det bedste ved det er, at du kan øve det når som helst og hvor som helst alene!

Nu læs videre for at opdage mere om farveterapi, og finde ud af præcis, hvad det er, og hvordan det virker. Tro mig, vil du finde det fantastiske og utrolig effektiv, ligesom jeg gjorde!

Hvad er farveterapi?

Først og fremmest, er det ikke en af ​​de mange nye tidsalder teorier, der lige er blevet opfundet, men en af ​​de ældste behandlingsformer nogensinde har brugt af mennesket.

Det er en af ​​de mest effektive holistiske healing metoder, som bruger farver til at påvirke vores humør, følelser, og nogle gange endda sundhed. Dette kan opnås enten gennem farve terapi sessioner, der udføres af professionelle udøvere, eller simpelthen ved at lære at bruge farver i din hverdag.

I henhold til principperne af farve terapi, har hver farve en bestemt vibrationelle energi, stimulerer specifikke energifelter i kroppen. Med andre ord påvirker farve terapi forskellige nerve centre og netværk, som er ansvarlige for forskellige følelser og fornemmelser.

For at sætte det i endnu enklere vilkår, farver har den fantastiske evne til at påvirke vores humør enten positivt eller negativt. Og jeg er sikker på du vil enige om, at det er helt sandt! Selv forskere, som har studeret farver og lys, erkender, at forskellige farver kan fremkalde forskellige følelsesmæssige reaktioner i mennesker.

Et par ord om farve terapi sessioner

Farve terapi sessioner er normalt udføres i et mørkt rum, hvor en uddannet terapeut anvender lys og farve til forskellige dele af modtagerens krop eller hele hans krop. Terapeuten kan anvende forskellige metoder og værktøjer, herunder farvede optiske dias, farve essenser på huden, farveterapi lamper, pulserende lys og lavt niveau laser terapi (LLLT). På denne måde arbejder han for at forbedre fysiske, følelsesmæssige, åndelige eller mentale velbefindende.

Selvhjælp farve terapi og brugen af ​​farver i hjemmet

Forstå hvorfor visse farver påvirker du positivt, og andre negativt, samt at kende hver farve specifikke egenskaber, kan hjælpe dig bruge farver i dit daglige liv til at forbedre stemningen, aktivere energi, rolige nerver, sover bedre, og endog reducere mad cravings og fremme vægten tab.

Der er forskellige måder at bruge farver til terapeutiske formål, og der er forskellige måder at indarbejde farve terapi ind i din hverdag.

For eksempel:

 • Gul styrker nerverne og stimulerer sindet;
 • Blå slapper af, fremmer rolig søvn og mindsker appetitten;
 • Rød er stimulerende og energigivende;
 • Grøn er beroligende og beroligende;
 • Hvidt er positivt for ånd og sind;
 • Orange løfter ånden;
 • Violet reducerer stress og spændinger, og er en naturlig appetitnedsættende;

Vores tiltrækning til bestemte farver, kan i stedet angive et bestemt energi ubalance i vores krop, og forklare, hvorfor vi føler bestemt måde. Hver farve er forbundet med forskellige følelser og kropsdele, og hver farve har en meget specifik vibration. Sommetider vores krop har brug for denne særlige farvens vibration for at føle sig bedre.

Brug af farve som et redskab til at føle sig bedre, er derfor en meget effektiv måde at forbedre din generelle velvære. Nedenfor er nogle af de måder at anvende farve terapi til dit daglige liv.

 • Valg fødevarer til deres farver;
 • Iført visse farvede tøj og smykker (iført en forkert farve kan gøre dig føle forfærdeligt!)
 • Filtreret lamper, der udsender forskellige farvede lys;
 • Farve terapi briller (du kan se verden gennem hvilken som helst farve du vil!)
 • Farve terapi badeolier;
 • Sovende ark i bestemte farver;
 • Møbler og væg farver;
 • Indendørs udsmykning farver (blå er afslappende, mens hvid renser sindet og renser ånd - fremragende farver til soveværelset);

Disse er blot nogle af de eksempler på, hvordan du kan bruge farver. Følg vores næste indlæg, og du vil lære mere om hver farve specifikke egenskaber - hvad er det godt for, hvorfor du er tiltrukket af det, hvordan og hvorfor det gør du føler på en bestemt måde, og hvordan og hvor man bruger det.

Nyttige tip - solariseres vand

Solarized vand er en vidunderlig og utrolig nem måde at anvende farve på kroppen og opnå fordele fra farve terapi.

I virkeligheden, når den anbringes i en farvet flaske eller glas, og udsat for sollys i flere timer vandet bliver solariseres og absorberer nogle vibrationelle energi af denne særlige farve. Det kan bruges behandle forskellige problemer, og du kan enten drikker et par skeer af dette vand om dagen, eller anvende det direkte på din hud. Prøv det, det virker fantastisk!

Hvis du ikke har en farvet flaske, kan du også vikle nogle farvede cellofan omkring ethvert glasbeholder.

Et par mere gavnlige virkninger af farve terapi

1.. Farver kan også medvirke til at fremme vores kroppens egen helingsproces!

2.. Color terapi bruges som en supplerende behandling af en lang række sygdomme og sygdomme, herunder astma, fordøjelsesproblemer, gigt, omsætning, feber, og mange andre.

3.. Color terapi har ingen kontraindikationer, og det kan sikkert bruges på spædbørn, børn, ældre, såvel som på mennesker, der lider af alvorlige sygdomme eller patienter genoprettelse fra post-kirurgisk traume.

Hvis du er en farve elsker, kan du dele dine oplevelser og tips i kommentarerne nedenfor. Jeg ville elske at høre om dine yndlingsfarver, og hvordan de påvirker dig!

Aktuelle artikler