Hummus sundhedsmæssige fordele

Hummus er en usædvanlig alsidig cremet dip, der opstod i Mellemøsten. Det kan bruges som en spredning, dip eller topping at tilføje smag til en række grøntsager og husholdningsmaskiner. Den indeholder mange vigtige næringsstoffer, der er afgørende for vores sundhed, og det bør absolut være føjet til vores almindelige kost.

Hummus sundhedsmæssige fordele

Så bare gå videre, forkæle! Du er velkommen til at kombinere et par skeer af denne lækre og cremet pasta med dine daglige snacks og retter, og du vil få stor gavn af det!

Nu læs videre for at opdage nogle af de vigtigste hummus sundhedsmæssige fordele.

Basale ingredienser i hummus

En række ingredienser kan findes i hummus, men dets grundlæggende komponenter er kikærter, også kendt som garbanzo bønner. Kikærter er høj-protein bælgplanter og en af ​​de tidligste dyrkede grøntsager i Mellemøsten.

Den anden vigtig ingrediens er tahini, som er et sesamfrø pasta. Den har en stærk smag, og det anvendes i små mængder til at give smag til hummus.

Andre væsentlige elementer af hummus omfatter olivenolie, citron og hvidløg.

Ovennævnte ingredienser er en uundværlig del af de traditionelle hummus. Men mange variationer i dag, og de kan omfatte oliven, peberfrugter, spinat og forskellige urter og frø.

Men lad os se, hvorfor alle disse ingredienser er så sundt.

Kikærter

Hummus sundhedsmæssige fordele er primært knyttet til dets vigtigste ingrediens, dvs kikærter.

Kikærter er en meget sund legume og en af ​​de foretrukne ingredienser i en vegetarisk kost. De gør en fremragende erstatning for kød og de kan prale mange sundhedsmæssige fordele. Nogle af de vigtigste er angivet nedenfor.

 • Kikærter har relativt lavt kalorieindhold - 1 kop kikærter indeholder 286 kalorier og 5 gram fedt.
 • De har ikke nogen kolesterol eller mættet fedt.
 • De er rige på protein.
 • Kikærter er også en glimrende kilde til fiber, og de er et perfekt valg til diabetikere, for de hjælper opretholde en ordentlig blodsukkerniveau

Fiber er også meget effektiv i bekæmpelsen kolesterol og dermed holde forskellige hjertesygdomme i skak.

 • Det høje indhold af fiber i kikærter kan også fremme et sundt fordøjelsessystem og kæmpe mod forstoppelse.
 • Kikærter indeholder mange vitaminer, blandt hvilke vitamin B. De er særligt rige på folinsyre, hvilket er yderst vigtigt under graviditet. Folinsyre fremmer hjernens udvikling af fosteret, og hjælper med at forebygge risikoen for fødselsdefekter hos spædbørn.
 • Kikærter også indeholder kobber, jern, magnesium, mangan og zink, samt molybdæn, et spormineral, der hjælper kroppen til at afgifte sulfitter, som forårsager astmaanfald.

Tahini

Tahini er en pasta fremstillet af jorden sesamfrø, og det har nogle betydelige sundhedsmæssige fordele, der absolut har brug for at blive nævnt. Det er sandt, at det har et højt kalorieindhold og fedtindhold (1 spsk. Har 89 kalorier), men fedt er indeholdt i tahini er for det meste umættede fedtstoffer. Det er dog brugt i rigtig små mængder, når de foretager hummus.

 • Tahini er en god kilde til omega-3 og omega-6 fedtsyrer, som den menneskelige krop ikke kan producere. De er ekstremt vigtigt for menneskers sundhed, da de fremmer hjernens udvikling, forbedre immunforsvaret og regulere blodtrykket.
 • Tahini er også god kilde til protein.
 • Tahini indeholder mange forskellige vitaminer og mineraler, men det er særligt rige på vitaminer B2, B1, B15, B3 og B5, der er nødvendige for den menneskelige krop til at fungere ordentligt.

For eksempel indeholder det 0,2 mg vitamin B1 (15% DV) pr spiseskefuld. Også kendt som thiamin, dette vitamin er yderst vigtigt for vores nervesystem og for at opretholde den korrekte cellulære funktion.

 • Tahini er rig på calcium. 1 spsk tahini giver 64 mg (6% DV) af calcium, et mineral, der har mange vigtige sundhedsmæssige fordele.
 • 1 spiseskefuld af tahini indeholder også 12% af den nødvendige daglige dosis af fosfor.

Olivenolie

En anden stor hummus sundhed fordel er, at det indeholder olivenolie.

Olivenolie er en rig kilde til sunde fedtstoffer. Den indeholder masser af monoumættede fedtsyrer og relativt lavt indhold af mættet fedt. Det hjælper med at regulere kolesteroltallet og fremmer hjerte sundhed.

Lemon

Lemon har mange sundhedsmæssige fordele. Den er rig på C-vitamin og styrker immunforsvaret, mens afværge infektioner. Det har antioxidant og anti-cancer egenskaber og hjælper kroppen med at bekæmpe sygdomme. Den indeholder citronsyre, som er et naturligt konserveringsmiddel, der hjælper fordøjelsen.

Hvidløg

En anden ingrediens i hummus er hvidløg, som er en af de mest potente naturlige antibiotika til at bekæmpe infektioner. Det har fremragende antibakterielle, antivirale, svampedræbende egenskaber, der er vigtige for at holde en lang række sygdomme i skak.

Forhåbentlig har denne post hjulpet dig med at forstå, at udover at være yderst velsmagende, hummus også har mange sundhedsmæssige fordele. Så sprede det, dyppe den, og oven i og dele dine hummus tips med os i kommentarfeltet nedenfor!

Aktuelle artikler