Hvad kan akupunktur behandle?

Akupunktur er en alternativ medicin praksis, der opstod i Kina mere end 3 tusinde år siden. Det er en del af traditionel kinesisk medicin, et komplet sundhedssystem med sin egen unikke former for diagnoser og behandlinger, stor succes med at kurere en bred vifte af forhold. Lad os se, hvad der kan akupunktur behandle, ifølge World Health Organization (WHO), og hvordan det virker.

Hvad kan akupunktur behandle?

Hvad er akupunktur?

I stedet for at behandle kun symptomerne på en sygdom, fokuserer akupunktur om oprindelsen af ​​problemet, ved at bestemme hvad der har forårsaget det.

Traditionel kinesisk medicin ser en sygdom som en ubalance i energi-flow (eller livskraft, kendt som Chi), som fører til forstyrrelser i den samlede balance. Derfor, ved re-balancere energi flow, vil akupunktur helbrede også sygdommen, samt fjerne dens symptomer.

Akupunktur, derfor arbejder på at bringe hele kroppen tilbage i harmoni og genoprette den generelle sundhedstilstand af patienten.

Der er et gammelt ordsprog, der kan anvendes til denne holistiske tilgang til helbredelse, der karakteriserer traditionel kinesisk medicin: "Manden er ikke syg, fordi han har en sygdom, men har en sygdom, fordi han er syg."

Hvordan akupunktur behandler?

Akupunktur indebærer indsættelse af meget tynde nåle ind i bestemte punkter på kroppen, også kendt som akupunkter, der tillader udøveren at målrette specifikke organer.

Men vi bør først og fremmest forstå, at dette gamle kinesiske praksis er en holistisk behandling, baseret på at behandle mønstre, eller forskellige systemer af funktioner i kroppen, som er direkte forbundet med visse sundhedsmæssige betingelser. Nyre Yin Deficiency, Spleen Yang Deficiency, Lung Qi Deficiency, Heart Qi Deficiency og Lever Yang Excess er et par eksempler på disse mønstre.

Når disse mønstre er ude af balance, betyder det ikke nødvendigvis, at dine nyrer, milt, lunger, hjerte eller lever er syge. Disse organer eller mønstre, er også forbundet med andre sundhedsmæssige forhold og symptomer.

For eksempel kan symptomer på Nyre Yin mangel omfatte: ømhed og svaghed af lænde regioner og knæ, svimmelhed, dårlig hukommelse, forstoppelse, høreproblemer, tør mund om natten og nogle andre.

Mere praktisk betyder det, at når en bestemt sygdomstilstand (såsom rygsmerter eller hovedpine) bliver behandlet med akupunktur, denne form for terapi vil afhjælpe andre sundhedsproblemer som godt. Selv hvis patienten ikke tidligere nævnt disse lidelser, vil hans fordøjelse og pres for at forbedre, vil han føle sig mindre trætte, og hans blodcirkulation bliver bedre.

Aktuelle artikler