Hvordan kan du vide, når du har ægløsning

Der er mange symptomer på ægløsning, som ikke er svært at mærke og observere overhovedet. Når du har lært at lytte og være meget opmærksomme på din krop, vil du også lære at genkende forskellige fertilitet signaler, din krop kommunikerer hver måned. Læs nedenfor for at opdage forskellige metoder til at forstå, når du har ægløsning samt teknikker, der vil hjælpe dig med at få at vide, din menstruationscyklus bedre.

Hvordan kan du vide, når du har ægløsning

Oprette en kalender og holde styr på din menstruationscyklus

Ægløsning sker normalt halvvejs gennem menstruationscyklus. For en kvinde med en regular28-dages cyklus, vil ægløsning sandsynligt opstå på dag 14.

Men hver kvinde har en anden cyklus længde, der kan variere fra måned til måned. Ægløsning vil derved opstår på forskellige tidspunkter til forskellige kvinder, afhængigt af hvor længe deres menstruationscyklus er. Det kan vare fra 21 til 35 dage, og med henblik på at beregne ægløsning dag, er det godt at holde styr på de præcise datoer for dine perioder i flere måneder. Dette vil hjælpe dig med at finde ud af den præcise længde på din menstruationscyklus.

Ægløsning opstår typisk 12 til 16 dage før starten af ​​din næste periode. Hvis du holder et skriftligt referat af din menstruationscyklus datoer, skal du være i stand til at beregne din sandsynlige ægløsning tid og dine frugtbare dage, som vil begynde 4 til 5 dage før din ægløsning dag og slutter omkring 1 til 2 dage efter det.

Men hvis din menstruation er uregelmæssig eller dens længde påvirkes af forskellige faktorer, såsom rejser, stress, sygdom, klima og årstidernes skiften, alkohol, narkotika eller andre, kalenderen metode er ikke effektiv, og din frugtbare fase kan ikke forudsiges nøjagtigt.

For at vide, hvornår du har ægløsning, bør du være opsat opmærksomheden på bestemte forandringer, der sker i din krop i løbet af din menstruationscyklus og nært observere forskellige ægløsning og frugtbarhed skilte.

Kortlægge din basale kropstemperatur

Basale kropstemperatur (BBT) er en af ​​de mest populære metoder til at holde styr på dine fertilitet dage og forstå, når du har ægløsning. Det bør tages med en speciel basal krop termometer (mere modtagelige end de almindelige termometre) på daglig basis, hver morgen før du får ud af sengen.

Som din hormon niveauer svinger, din kropstemperatur ændringer i hele din cyklus. I løbet af første halvdel af cyklus den dominerende hormon er østrogen, og BBT er lavere. Temperaturstigningen sker umiddelbart efter ægløsningen og er forårsaget af den kraftige stigning i progesteron.

Faktisk sker ægløsning når en enkelt, modent æg (ovum) frigøres fra æggestokkene follicle. Når ægget er udvist, follicle bliver kendt som corpus luteum, som begynder at producere progesteron, et hormon, der hjælper med at opretholde graviditet.

Kortlægning din kropstemperatur dagligt, for et par måneder, vil hjælpe dig se din temperatur skift og gøre det muligt for dig at forudsige, hvornår din ægløsning vil forekomme.

Husk, at din kropstemperatur vil stige og blive målbare kun dagen efter du har haft ægløsning. I virkeligheden, efter ægløsning vil din temperatur stige med nogle få tiendedele af en grad (0,4-1,0 grader) og forblive forhøjet i 10 til 15 dage, hvis det ikke er graviditet. Din mest frugtbare tid vil derfor være den periode på 2 til 3 dage før temperaturen kommer til sit højeste punkt.

Observere din livmoderhals position og din cervikal slim

Et synligt tegn på nærmer ægløsning er placeringen af ​​din livmoderhals, som undergår forandringer ligesom visse andre dele af din krop.

I løbet af første halvdel af din cyklus din livmoderhals er smal hals-lignende passage, der lægger livmoderen til vagina, lav, fast og lukket. Som ægløsning og frugtbare dage tilgang, bliver det højere og begynder at blødgøre og være mere åben for at lade sæden kommer igennem. Det strækker sig helt under fødslen for at tillade barnet at komme ud.

Du kan kontrollere placeringen af ​​din livmoderhals ved blot at indsætte en eller to fingre inde i din vagina og følelse om det er hårdere eller blødere, eller lavere eller højere. Når du har ægløsning er det blødere, mere åben og lettere at nå.

Under ægløsningen, din cervikal slim ændrer samt -. Den stiger i mængde og ændringer konsistens

Når ægløsning er fraværende, din livmoderhals væske synes tyk, klæbrig og cremet, eller du måske ikke har det overhovedet. Som ægløsning nærmer sig, bliver det mere rigelig, fortynder, glat og klarere, der ligner rå æggehvide. Hvis du tager den mellem fingrene, skal det sprede en tomme eller mere - jo mere den strækker, jo tættere du er på ægløsning. Denne form for slim hjælper sædceller ind i livmoderen og bærer det hele vejen til ægget.

Vær opmærksom på din krop omkring midten af ​​din menstruationscyklus

Omkring 20 procent af kvinderne kan føle ægløsning i form af en mild eller skarp smerte eller kramper i nederste venstre eller højre maveregion. Dette mid-cycle smerter kaldes mittelschmerz, som betyder "midt smerte" på tysk. Ikke alle kvinder oplever det, men dem, der gør bør overveje dette symptom som en af ​​de physicals tegn på ægløsning.

Aktuelle artikler