Hvorfor chokolade er godt for dit helbred

Chokolade... mmm, yum! Hvad er det præcist, der gør chokolade så velsmagende, unikke, uimodståelig og udsøgte vanedannende? Den gode søde nyhed er, at det indeholder et væld af sunde ingredienser, som har utrolig positiv indvirkning på vores krop, sind og ånd. Læs nedenfor for at finde ud af, hvorfor chokolade er godt for dit helbred, og hvorfor det nogle gange producerer følelser af så intens glæde og lykke.

Hvorfor chokolade er godt for dit helbred

Chokolade indeholder mere end 300 naturlige kemiske forbindelser

Hver bid af chokoladen har en kompleks kemisk struktur, der indeholder en utrolig mængde af vælgere med mange sundheds-og fornøjelse inducerende egenskaber.

Chokolade grundlæggende ingredienser omfatter kakaobønner, som giver chokolade sin karakteristiske og lækre smag.

Imidlertid er dens vigtigste kemiske forbindelser kendt som flavonoler, en type af flavonoider, der kun findes i frøene af cacao planter. Flavonoler er potente antioxidanter, som beskytter cellerne mod skader forårsaget af frie radikaler. Disse antioxidanter er en af ​​de vigtigste grunde til chokolade er godt for dit helbred

På grund af sit høje indhold af flavonoider, kun to spiseskefulde af naturlige kakao har mere antioxidant kapacitet end 3 ½ kopper grøn te, ¾ en kop blåbær og 1 1/3 glas rødvin!

For så vidt angår fedtstoffer angår, chokolade indeholder oliesyre, stearinsyre og palmitinsyre. Oliesyre er en sund enkeltumættet fedt findes også i olivenolie, mens steraic syre er en mættet fedt, der ikke påvirker kolesterol overhovedet.

Bliver en plante-baserede fødevarer, er chokolade også rig på mineraler, såsom kobber, magnesium, kalium og jern, som er af afgørende betydning for vores sundhed.

Kosten forholdsregler og tips:

 • Drikker et glas mælk, mens man spiser chokolade, for det i høj grad vil reducere absorptionen af ​​antioxidanter.
 • Undgå at spise chokolade, der indeholder mælk eller ingredienser såsom karamel, nougat eller andet fyld. Jo mere chokolade er behandlet, jo færre antioxidant flavonoider og sundhedsmæssige fordele det har. Spis ren mørk chokolade, flavored kun med nogle nødder, appelsinskal eller lignende.
  Mørk chokolade er fire gange højere i flavonoider end mælkechokolade, mens hvid chokolade indeholder ingen af ​​disse.
 • Der er ingen fastlagte beløb af chokolade om dagen, men forskerne dog foreslå spise moderate portioner, dvs omkring 1 ounce dagligt.

Spise chokolade hjælper med at forbedre hjerte sundhed

En lille bar af chokolade om dagen kan hjælpe med at beskytte dit hjerte og kredsløb og holde dit hjerte sundt. Årsagen til dette ligger i den høje mængde af flavonoider, der forsvarer vores krop mod frie radikaler, der fører til hjertesygdomme.

Lad os tage et kig på nogle af fordelene ved mørk chokolade for hjerte sundhed:

 • Mørk chokolade sænker blodtrykket. En undersøgelse har vist, at kakao flavonoider hjælper kroppen proces nitrogenoxid (NO), en forbindelse, der er særligt vigtigt i reguleringen af ​​blodgennemstrømningen og blodtryk.
 • Mørk chokolade har også vist sig at reducere LDL-kolesterol (dårligt kolesterol), som anses for at være en af ​​de væsentligste årsager til hjertesygdomme. Faktisk hæmmer polyphenoler er indeholdt i chokolade oxidation af LDL-kolesterol, så det ikke klæber til arterievæggene.
  Forskning viser også, at stearinsyre findes i kakao planter ikke rejser kolesteroltallet overhovedet. Palmitinsyre kan påvirke kolesterol, men det gør kun 1/3 af det samlede fedtindhold, der er indeholdt i chokolade.
 • De polyfenoler i chokolade kan forhindre blodplader klistrer sammen og danner blodpropper. Med andre ord, også chokolade fortynder blodet og virker på samme måde som aspirin.
 • Sidst men ikke mindst vigtigt, har undersøgelser vist, at antioxidanter findes i kakao planter er meget effektive til fjernelse af plak fra arterievæggene.

Chokolade indeholder humør-øgende ingredienser

Først og fremmest, det smager godt. For det andet indeholder forbindelser, der har stimulerende, anti-depressivt og fornøjelse inducerende egenskaber. Måske er dette en af ​​de mest behagelige grunde chokolade er godt for vores helbred!

Lad os nu se, hvad chokolade gør ved vores humør:

 • Chokolade indeholder resveratrol, en immunsystemet booster og antioxidant, som findes også i rødvin, som har evnen til at stimulere produktionen af ​​opioider i hjernen. Vores krops naturlige opiods omfatter endorfiner, der hjælper med at kontrollere smerter, samtidig med at følelsen af ​​velvære og fremkalde mindre euforiske følelser. Derfor er mange mennesker spiser chokolade, når deprimeret.
  Forhøjede niveauer af opioider også øge hjernedopamin aktivitet, der frembringer en følelse af belønning, motivation og tilfredshed.
 • En anden meget vigtig forbindelse chokolade kaldes phenethylamine, som også stimulerer frigivelsen af endorfiner, øger virkningen af dopamin og producerer behagelige følelser. Phenethylamine er en kemisk frigivet i vores hjerne, når vi bliver forelsket og falde i kærlighed.
  I virkeligheden, ifølge en undersøgelse kan smelte chokolade i munden genererer følelser af glæde og spænding, der holder længere end dem, der fremkaldes af lidenskabelig kysse.
 • Den tredje vigtige stof i chokolade, som positivt påvirker vores humør, er kendt som anandamide. Dens navn stammer fra sanskrit ordet "ananda", der betyder fredelige lyksalighed. Det påvirker hjernen cannabinoidreceptorer, som er den samme receptor sites stimuleret af THC, der er den vigtigste psykoaktive bestanddel af marihuana. THC producerer følelser af opstemthed og opstemthed, såvel som mange andre behagelige fornemmelser.
  Men anandamid nedbrydes hurtigt i kroppen og en normal person ville have at forbruge 25 pounds (11,3 kg) af chokolade på én gang, for at føle de samme virkninger som genereres af marihuana.
  Alligevel kan denne delvist forklare, hvorfor chokolade er så vanedannende!

Aktuelle artikler