Hvorfor jeg sveder så meget?

Det er almen viden, at sveden er en sund og normal proces, hvorigennem vores kroppe fjerne giftstoffer. Det er ikke meget trøst, da under et vigtigt møde eller en jobsamtale, du bemærker våde mærker under armene. Hvis du søger efter et svar på et spørgsmål: "Hvorfor skal jeg sveder så meget?" læs videre. Her er en liste over de mest sandsynlige årsager til overdreven sveden og forslag om, hvordan man stopper den.

Hvorfor jeg sveder så meget?

Lad os først sige, at sveden er en proces din krop bruger til at regulere temperaturen. Det er helt normalt, hvis du sveder under motion eller varmt vejr, din krop er varme op, og sveden er en måde at køle den ned. Det samme sker, når du er under stress eller har sceneskræk. Da sved består af vand, salt og elektrolytter, er det meget vigtigt at tage nok væske, især mineralvand, for at undgå dehydrering. De mest almindelige årsager til overdreven sveden er:

1.. Hormonelle forandringer

Pubertet, PMS, graviditet og overgangsalder alle forårsage hormonelle forandringer. Suset af hormons til din blodbanen forårsager overdreven sveden. Nogle kvinder finder det særligt ubehageligt i løbet af natten, og de er ofte vågnet op for at finde deres nat kjole eller endda lagner våd.

Hvad kan du gøre for at forhindre overdreven sveden?

Prøv at løsthængende, bomuld klude og tager i en masse vand. I løbet af dagen, lægge dine håndled under strømmen af ​​rindende, koldt vand og en våd papirserviet eller et håndklæde bag nakken for at hjælpe din krop køle ned.

2.. Kost

Et svar på et spørgsmål: "Hvorfor skal jeg sveder så meget?" kan ofte findes i din kost. Du kan nyde at spise indisk og kinesisk mad, men krydderier som karry, kølige, grøn peber og ingefær, varme op vores krop og signalere kroppen til at starte sin køle ned mekanisme.

Fedtet mad, pizzaer, sodavand drikkevarer har samme virkning, fordi kroppen bruger megen tid og energi på at fordøje dem.

Hvis krydret og fastfood er ofte på din menu, undgå dem i 2-3 uger og se, om der vil være nogle ændringer. Udskift fastfood med friske frugter og grøntsager og krydderier som frisk basilikum, mynte og persille. Drik masser af vand og undgå cola, te og koffein.

3.. Stress

Stressende situationer som f.eks mundtlig eksamen, vigtigt møde, og ubehagelige samtale kan alle føre til overdreven sveden. Våde palmer er særlig ubehagelig i disse situationer. Stop og tænk, hvis overdreven sveden kan være knyttet til din følelsesmæssige tilstand. Hvis du finder en forbindelse mellem de to, så prøv at trække vejret øvelser for at hjælpe dig med at reducere stress. Inhalerer og udånder langsomt i et par minutter og tage et par slurke af koldt vand, når du begynder at føle nervøs eller skræmme.

4.. Medicinske tilstande

Overdreven sveden kan undertiden være et symptom på en alvorlig medicinsk problem. Overaktiv skjoldbruskkirtel, diabetes, hjerte og lunger sygdomme sammen med virale og bakterielle infektioner er ofte følges med overdreven sveden.

Hvis du elimineret de anførte årsager til overdreven sveden, især hvis du har glimt af kold sved, bør du besøge din læge. Informere ham om de problemer du har, samt den medicin, du tager, så den rigtige diagnose kan indstilles.

Indtil du finde årsagen til overdreven sveden, hjælpe dig selv ved at bære klude lavet af naturlige fibre og bære en antiperspirant med dig. Har en tynd jakke eller en trøje med dig hele tiden, så du kan sætte den på og dække den våde skjorte.

Nogle kvinder undgår iført antiperspiranter på grund af den mulige sammenhæng mellem dem og brystkræft. Indtil videre er der ingen videnskabelige beviser til at bakke op denne påstand, men hvis du ikke ønsker at løbe nogen risiko, kontrollere tilbud i helsekostforretninger. Der kan du finde naturlige og aluminium-fri deodoranter. Må ikke bekymre dig, problemet er ubehageligt, men ikke umuligt at løse.

Aktuelle artikler