Kan mad i dit køleskab være at gøre dig syg?

Du har været der, right? Du står på køleskabsdøren, åbne beholder uanset, lugte det, og spekulerer på, om du skal spise det eller ej. Det lugter okay, men er det?

Kan mad i dit køleskab være at gøre dig syg?

Bestemt, behøver du ikke ønsker at tilbringe de næste 24-48 timer bølgende til porcelæn Gud over nogle sidesten Chinese der lugtede okay, men var det ikke. Men du ønsker heller ikke at smide perfekt god mad, hvis du ikke behøver at, så hvad gør du?

Du lærer holdbarheden af ​​fødevarer, og du overholder det. Der er ingen brug at sætte dig selv eller din familie i fare, bare fordi du ikke ønsker at spilde mad. Ja, der er sulter folk i andre dele af verden, men smide dine tvivlsom mad i skraldespanden ikke kommer til at ændre deres liv på nogen måde, form eller form.

Anbefalede holdbarhed

Her er nogle almindelige fødevarer, og deres hylde bor, så du kan spise uden bekymre sig forurene dig selv eller din familie med en bakterie, der kommer til at gøre dig syg:

Måltid rester i almindelighed - normalt madrester, enten fra en aften eller noget lavet derhjemme, er gode for to til tre dage i køleskabet. Hvis du ikke tror, ​​de vil blive spist inden for denne tidsramme, kan du overveje at fryse dem og have dem på et tidspunkt i fremtiden.

For at mindske sandsynligheden for, at dine rester vil blive smittet med bakterier, så sørg for at nedkøle dem inden for en rimelig tid. Efter cirka to timer ved stuetemperatur, begynder den mad at være usikre at spise. Denne tidsramme falder, når du er midt i en hedebølge (over 90 grader), så handle derefter.

Kød og fjerkræ - Kylling og kalkun er kun godt for en dag eller to, mens fisk og skaldyr sidste 3-5 dage efter de er kogt, men kun 1-2 dage, hvor de er stadig rå. Ham vil holde 3-5 dage, mens de fleste indmad udløber inden for en eller to dage.

Forarbejdet kød som hotdogs og frokost kød vil vare i to uger, så længe du ikke åbne dem. Men når du begynder at bruge dem, ideelt du ønsker at spise dem op inden for tre dage til en uge.

Pølse vil holde i syv dage. Men hvis det er sommer pølse du kan lide, kan du spise den sikkert i op til tre uger, når den er åbnet (og det er godt i tre måneder, så længe pakken er uåbnet). Hvis du køber bacon, vil du ønsker at koge det op og spise det inden for syv dage.

Mejeri - Mælk er normalt god for en uge. Men nogle gange dør på købmand ikke få lukket hele vejen og din mælk skørner hurtigere. Det skader aldrig at have en snuse før hælde dig selv et glas eller fylde din korn skål.

Æg kan holde sig i 3-5 uger, så længe de er holdt i skallen. Du vil tabe tid til 2-4 dage, hvis du knække dem åbne. Yoghurt er godt for 1-2 uger og smør er godt for 1-3 måneder.

Hård ost er okay at spise op til fire uger, når det er blevet åbnet og op til seks måneder, når det ikke har været. Blød ost, på den anden side, bør indtages inden for en uge.

Krydderier - de fleste mennesker har krydderier i deres køleskabsdøren, der har været der siden de flyttede ind Men disse elementer går dårligt som godt og bør udskiftes hver så ofte.

Ketchup er godt for et år, mens sennep vil holde i op til to. Mayo har en meget kortere holdbarhed og bør bruges op inden for to måneder, sammen med de fleste af dine salatdressinger.

Ting som oliven og pickles bør spises inden for to uger at åbne dem.

Pantry poster - Selv hvis noget ikke behøver at være nedkølet, betyder det ikke, det vil vare evigt. Nogle poster har udløbsdatoer på dem (normalt 1-2 år ud), og andre har "Bedst hvis det anvendes på" datoer. For eksempel bør korn være godt for 6-12 måneder, så længe posen stadig er forseglet, men åbne poser bør indtages inden for 2-3 måneder.

Urter, krydderier og bagning ingredienser-Medmindre du er altid i køkkenet piske op desserter, er dine skabe sandsynligvis fyldt med ingredienser, du har haft i temmelig lang tid. Hver gang i et stykke tid, vil du ønsker at gå gennem disse punkter og smide dem væk, hvis det er nødvendigt.

Ting som bagepulver, bagepulver og majsstivelse er generelt gode for 18-24 måneder. Tørmælk mælk og kakao dog bør anvendes inden for et år. Nogle elementer ligesom salt, sukker, honning og vanille ekstrakt sidste ubestemt tid. Dine grundlæggende urter og krydderier bør udskiftes hvert andet år eller deromkring.

Madforgiftning behandling

Så hvad sker der, hvis du overholder alle de gode-food regler, og stadig finde dig selv syg fra, hvad du spiste? Ifølge Mayo klinikken, er der ting, du kan gøre, såsom:

Giv din mave tid til at falde til ro. Forsøg ikke at spise eller drikke noget i et par timer, så de ikke agitere problemet.

Hvis du føler at du vil have noget, koncentrere sig om forbrugende klare væsker. Tage små slurke af vand, klar sodavand eller bouillon.

Vend tilbage til at spise langsommere. Når du føler dig bedre, ikke slugten dig selv på noget, der yderligere kan forstyrre din mave. Hold dig til fødevarer som kiks, bananer og ris.

Undgå koffein, alkohol og højt fedtindhold fødevarer. Alle disse stoffer har en tendens til at gøre dig føle værre, ikke bedre.

Må ikke overdrive det. Madforgiftning kan dræne dig og sutte din energi. Tag det roligt og give din krop tid til at helbrede.

Hvis du har diarré, skal du ikke tage noget for at stoppe det. Selv om det kan føles ubehageligt, det er faktisk kroppens måde naturligt at slippe af toksiner, der gør du føler dig dårligt.
Når det kommer til mad, der har eksisteret et stykke tid, er det bedst at følge devisen, at "når i tvivl, smide det ud." At komme af med det er meget mindre af et offer end at føle sig syg for en dag eller to.

Nu hvor du ved, hvor længe du skal virkelig være at holde mad til, tager det tid til at gå gennem dit køleskab og pantry og rense det ud. Smid ting, der er tvivlsomme og erstatte, hvad der er nødvendigt. Dit fordøjelsessystem spor vil takke dig.

Ønsker du at holde maden frisk længere? Læs vores Sådan holder maden frisk i flere dage efter.

Aktuelle artikler