Lidt kendte sundhedsmæssige fordele af citroner

De er saftige, nærig og spidst sure. De tilføjer smag til mange retter, og de er grundlæggende ingredienser i limonade og mange lækre juice og te. Men disse små citrusfrugter indeholder også masser af sunde næringsstoffer, som hjælper med at beskytte vores krop mod en lang række sygdomme og infektioner.

Lidt kendte sundhedsmæssige fordele af citroner

Nedenfor er nogle af de mest betydningsfulde helbredende kræfter og sundhedsmæssige fordele af citroner. Læs videre for at opdage...

Ernæring fakta og medicinske egenskaber af citroner

 • Citroner er rige kilder til C-vitamin (88% DV), der er kendt for sin kraftfulde antioxidant egenskaber.
 • De også indeholde op til 8% af citronsyre, der er et naturligt konserveringsmiddel, der hjælper fordøjelsen og bidrager til at bekæmpe virale og bakterielle infektioner. Ud over dette, virker citronsyre også som en fremragende chelateringsmiddel i behandlingen af ​​tung-metal forgiftning.
 • Citroner er også rige på antioxidanter flavonoider, såsom hesperin og naringenin, som har store anti-inflammatoriske egenskaber. De har kapacitet til at styrke immunforsvaret og beskytte mod frie radikaler. Naringenin har vist sig at reducere den oxidative DNA-skader in vitro, og dette gør det en fremragende kræft kampfly.
 • Citroner indeholder også vitamin B2, pantothensyre, riboflavin, vitamin B6, og thiamin, samt mineraler som natrium, zink, calcium, kalium, fosfor, jern, mangan, magnesium og kobber.
 • 1 citron har 24 kalorier, 2.4 gram kostfibre og 0,92 gram protein.
 • For så vidt angår medicinske egenskaber angår, citroner prale ekstraordinære antiseptisk, antibakterielle, anti-inflammatorisk, antivirale og immun-styrke beføjelser og har en lang række positive effekter på menneskers sundhed. Men lad os tage et kig på nogle af dem...

Mave fordele

Citronsaft hjælper på fordøjelsen, ved at reducere halsbrand og sure opstød. Det er også meget nyttigt at lindre kvalme, diarré, forstoppelse, oppustethed og andre lidelser i den nedre tarm.

Citroner også hjælpe leveren til at producere mere galde, hvilket igen hjælper fordøjelsen.

Afgiftning

Citroner hjælpe med at rense fordøjelsessystemet og nyrer, mens rensning lever og blod. De er meget nyttige i at fjerne giftstoffer fra kroppen.

Blodsukker balance og højt blodtryk

 • Surhedsgraden i citronsaft hjælper med at sænke blodsukkeret.
 • Citroner øge niveauet af gode kolesterol i blodet.
 • Mennesker med forhøjet blodtryk kan få stor gavn af citroner. De indeholder vitamin P og kalium. Vitamin P styrker blodkarrene og forhindrer indre blødning, mens kalium sænker blodtrykket ved at hjælpe nyrerne udvise natrium og overskydende væske. Alt dette reducerer risikoen for hjertesygdomme.

Oral sundhed

Drikke citronsaft hjælper med at reducere skadelige munden bakterier, der forårsager hulrum tandkødsbetændelse, stomatitis og tunge betændelser.

Anvendes direkte til de ramte områder, kan citronsaft lindre tandpine og stoppe gum blødning. Det kan også fjerne plak, styrke og styrke tandemaljen og blege tænder.

Citroner kan også anvendes som mundskyl at reducere dårlig ånde.

Vanddrivende egenskaber og knogle-relaterede sygdomme

En anden stor sundhedsmæssig fordel af citroner ligger i deres evne til at hjælpe den menneskelige krop skylle ud toksiner og overskydende væske. På denne måde har de også hjælpe med at lindre mange tilstande forbundet med væskeophobning og høj urinsyrekoncentrationen i organismen. Faktisk kan høje niveauer af C-vitamin i citroner være meget effektive til at reducere urinsyre bygge ups i kroppen.

Citroner kan derfor være meget nyttigt i forebyggelse og behandling af kroniske sygdomme som gigt, gigt, ledsmerter, lumbago og iskias.

Som diuretika, kan de også hjælpe med at forhindre glaukom, ødem, højt blodtryk og oppustethed.

Immunsystemet og infektioner

 • Citronsaft styrker immunforsvaret og har anti-kræftfremkaldende egenskaber. Den indeholder antioxidanter, der bekæmper frie radikaler, holde i skak mange alvorlige sygdomme som slagtilfælde, hjerte-karsygdomme og tyktarm, prostata og brystkræft.
 • Citroner kan bekæmpe infektioner og reducere eller ødelægge bakterier og andre invaderende mikroorganismer. De har vist sig at være særligt effektive til at lindre og behandle urinvejsinfektioner, samt mange andre bakterielle betændelser.

Hud-og hårpleje

 • Citroner har stor antioxidant egenskaber er anvendelige til at reducere mange aldrende symptomer, samt andre hudlidelser såsom ardannelse, eksem, acne og pletter.
 • De indeholder også naturlige blegeforbindelser, meget effektive til at reducere hyperpigmentering og alder pletter.
 • Citronsaft kan hjælpe med at behandle mange hovedbund og hår problemer, såsom skæl og hår falde, og samtidig hjælpe hår bliver stærkere og skinnende.

Beroligende og afslappende effekt

Citroner har stress-reducerende egenskaber, og de kan have afslappende effekt på ens humør. De kan lindre spændinger, angst, nervøsitet og træthed, reducere hjertebanken og fremme god søvn.

De kan også øge hjernens aktivitet, for de indeholder kalium, som hjælper med at forbedre hukommelse og koncentration, mens beroligende nerverne.

Indånding citron æterisk olie kan derfor have mange gavnlige virkninger for dit nervesystem.

Afslutningsvis bør du absolut indføre citroner i din daglige kost og begynde at tilføje dem til dine opskrifter og retter. Nu fortælle os, om du har kunne lide dette indlæg, og du dele dine tanker med os i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler