Recovery efter en C-sektion

Som vi alle ved en C-sektion er ingen joke - det er større abdominal kirurgi. Og opsvinget vil tage nogen tid og kræfter! Her er Dr. Hadley fortæller dig alt om det!

Recovery efter en C-sektion

Opsvinget efter fødslen ved kejsersnit levering er noget hårdere og absolut længere end efter en vaginal fødsel. Men de ting, du føler, den mulige smerte, belastning og ubehag præsentere sig selv meget forskelligt fra den ene kvinde til den anden.

Den måde du tager smerter og andre fysiske ubehag under opsvinget afhænger meget af, hvorvidt du har at gøre med nogle andre postpartum spørgsmål (humørsvingninger, irritabilitet, overdreven udledning osv.) og i hvilket omfang. Så når alle disse påvirkninger kolliderer og kombinere med din naturlige styrke til at klare fysisk ubehag, og med dine nye ansvarsområder - de vil have stor indflydelse på din vej til helbredelse.

Det er typisk at holde kvinderne på hospitalet 03:58 dage efter kejsersnit.

Men det betyder ikke, du er helt godt, og gjort efter det. For virkelig og helt gendanne kan tage mere end et par uger, faktisk. Så bliver udskrevet fra hospitalet kun betyder, at du vil gå hjem, hvor du bliver nødt til at tage vare på dig selv og den nye baby. Kom lidt hjælp i denne periode, især hvis du allerede har unge børn, er foreslået.

Under dit ophold på hospitalet, vil du være at få ordentlig medicin til postpartum smertelindring. Hvis du har givet fødsel med en epidural eller spinal anæstesi din anæstesilæge kan tilføje morfin til det, der vil give stor smertelindring i op til 24 timer efter operationen. Eller, kan epidural blive siddende i op til 24 timer efter operationen, så du kan få al den medicin, du har brug for gennem den.

Hvis du til gengæld har haft generel anæstesi i løbet af din operation, og du ikke får morfin gennem spinal / epidural bagefter, vil du være at få systemiske narkotika for postpartum smertelindring. Der er også et system kaldet "patient-kontrolleret analgesi" du kan bruge.

Dette er, hvor medicinen er leveret gennem din IV, når du trykker på en knap angiver du føler smerte eller ubehag (selvfølgelig er det styres, så du vil ikke få nogen mere end sikker beløb).

Du kan føle en smule groggy

Efter den samlede anæstesi, og narkotika, kan du føle en smule groggy, hvilket er normalt. Men hvad der er vigtigst er, at du kommunikerer med sygeplejerskerne - fortælle dem, hvis du er i smerte, fortælle dem, hvis du er ubehageligt. Det vil være lettere for dem at give dig den bedst mulige behandling, hvis de er klar over, hvordan medicinen virker.

Amning bør ikke udgøre et problem, og du kan starte direkte fra opvågningsstuen. Det kan føles en smule udfordrende på optællingen af ​​dine ømme brystvorter og smerter fra snittet, der ikke heler, men bruge det faktum, at du er omgivet med læger og sygeplejersker! Mange hospitaler giver en amning konsulent, men hvis det ikke er en mulighed sygeplejerske vil være i stand til at give dig en hjælpende hånd.

De vil være kontrol på dig flere gange om dagen enten måde. Kontrol for at se, om alt er i orden, hvis såret heler ordentligt, hvis opsvinget går som det skal, og hvis alt ser ud til at være i orden din IV og urin kateter vil blive fjernet inden for 12 timer efter operationen.

Ligesom alle kvinder har du udledning, der består af blod, bakterier og afkastet væv fra din livmoder. Dette er helt normalt og vil langsomt forsvinde fra lys rød til lyserød til hvid-ish i løbet af adskillige uger.

Du bør være i stand til at drikke væske og endda spise en let kost (hvis du har lyst til det) hurtigt efter operationen (normalt 6 til 8 timer). Du vil blive opfordret til at komme ud af sengen mindst et par gange om dagen - selv den dag din operation. Det er vigtigt at gøre det, selvom det føles umuligt, fordi at flytte rundt vil hjælpe med din opsving mere end du tror.

Du kan føle en smule oppustet i løbet af de første par dage. Kom på dine fødder vil også hjælpe dit fordøjelsessystem starte op igen.

Endelig vil lægen fjerne dine hæfteklammer, og du vil modtage alle de vacciner, som du ikke har haft allerede. Efter dette, er du klar til at blive udskrevet fra hospitalet, hvilket betyder, at du har nok styrke til at passe på dig selv på din egen (med regelmæssige check-ups selvfølgelig).

Når du har forladt hospitalet sikre, at du ikke er på din egen - som jeg har sagt, du har brug for hjælp, i det mindste i nogen tid.

Det er tegn på en infektion, du skal holde øje med:

  • varme, rødme, hævelse eller siver på incisionssted
  • feber
  • forværring smerte eller pludselige smerter
  • ildelugtende udflåd
  • mørkere eller blodig urin
  • smerte eller en brændende fornemmelse, mens tisser

Hvis du har endda en af ​​disse tegn, du har brug for at ringe til din læge. Det kan være noget, det kan endda være en uafhængig sundhedsproblem, men det er bedre at være sikker!

Du vil være i stand til at fortælle, hvor meget du kan håndtere så ikke lægge pres på dig selv. Tag det roligt og ikke dykke ned i regelmæssige liv hjemme straks. Lyt til din krop! Hvis du tager hver dag ad gangen efterhånden du vil gøre bedre og bedre, og du vil blive afviklet i dit nye liv.

Aktuelle artikler