Sundhedsmæssige fordele af stevia

Bortset fra sin behagelige, søde smag, Stevia har mange sundhedsmæssige fordele, du sikkert bør opdage.

Sundhedsmæssige fordele af stevia

Bare for at starte med, har denne fabelagtige plante været brugt i århundreder af de indfødte folk i Sydeuropa til at forsøde deres drikkevarer, samt at behandle forskellige sundheds-og hudproblemer. Men tag et kig nedenfor for at finde ud af en masse mere om sundhedsmæssige fordele af stevia og forskellige måder at bruge sine fantastiske blade.

Stevia er en naturlig no-kalorie sødemiddel, kantsten følelsesmæssige appetit

Stevia er et yderst nyttigt støtte i vægttab programmer - det er et naturligt ikke-fedt og ingen kalorieindhold sødemiddel, der ikke har nogen af ​​de usunde ulemper raffineret sukker.

Stevia er sødende egenskaber bestemmes af tilstedeværelsen af ​​glycosider (steviosider og rebaudiosid), som kroppen ikke nedbryde, hvilket betyder, at du ikke assimilere nogen af ​​de kalorier, som denne plante indeholder.

Den indeholder mange nyttige næringsstoffer, såsom proteiner, fibre, kulhydrater, jern, calcium, phosphor, kalium, natrium, magnesium, zink, rutin, vitamin A og C samt en særlig type olie, der indeholder 53 andre elementer.

Stevia har en behagelig lakrids-agtig smag, der nemt kan tilfredsstille vores behov for søde og rolig det følelsesmæssige og nervøs sult. Det er et perfekt alternativ til usunde og opfedning snacks, og har mange gavnlige virkninger. Det er også hjælpemidler fordøjelsen og forbedrer gastrointestinale funktioner.

Blot 15 til 20 dråber stevia flydende koncentrat, taget 30 minutter før måltider, kan reducere psykisk appetit og forlænge følelsen af ​​fylde og mæthed.

Denne fantastiske søde plante kan bruges i 3 forskellige former, der passer til alles fornødenheder:

  • Friske blade
  • Blad pulver (20 til 30 gange sødere end sukker)
  • Pulveriseret ekstrakt (250-300 gange sødere end sukker)

Stevia fastholder ordentlig blodsukkerniveau

I modsætning til sukker, stevia har mange sundhedsmæssige fordele, hvoraf de vigtigste er diabetes og hypoglykæmi kontrol og styring. Stevia påvirker ikke blodsukkeret som fruktose eller raffineret sukker, og det i høj grad hjælper kroppen til naturligt at opretholde ordentlig blodsukkerniveauer.

Det er også høj i krom, der øger frigivelsen af ​​insulin i blodstrømmen, hvilket igen sænker blodsukkeret.

Der har været mange tilfælde rapporter af mennesker, der har reduceret deres blodsukker ved at indtage 20 til 30 dråber af stevia flydende koncentrat med hvert måltid.

Stevia har også nogle effektive tonifying egenskaber og kan bidrage til at øge energi-niveauer og forbedre mental aktivitet af mennesker, der lider af hypoglykæmi.

Beskyt dine tænder, hud og hår med stevia

Videnskabelig forskning har vist, at stevia er fluor kompatibel og kan reducere plak dannelse, og dermed mindske caries.

Dens antibakterielle egenskaber kan også hæmme væksten af ​​bakterier, der er ansvarlige for huller i tænderne, hulrum, tandkødsbetændelse og sår i munden problemer. Af denne grund stevia er blevet en af ​​de vigtigste ingredienser i mange dentale produkter, såsom tandpasta og mundskyllevand.

En af fordelene ved stevia flydende koncentrat, som ikke er blevet godt undersøgt endnu, er også dens hud helbredende egenskab. De indfødte Gurani indianerne i Paraguay, såvel som andre folk fortrolige med denne plante, har brugt det i flere hundrede år til at helbrede huden pletter, dermatitis, seborrhea, eksemer og udslæt.

Det lader til, at når den anvendes direkte på sår og snit, det har evnen til at forhindre ar og mærker. Det siges også at reducere rynker og blødgøre og berolige hud, hår og hovedbund.

Friske blade kan anvendes som face packs, mens flydende koncentrat kan anvendes direkte over ansigtet eller fortyndet i masker, sæbe og shampoo.

Afslutningsvis og alle dens overvejes fordele, er stevia en plante, der regelmæssigt bør bruges som en sund og integreret bestanddel af dine daglige søde måltider og drikkevarer.

Har du personligt nogensinde brugt stevia til punch op smag af dit bagværk og smoothies? Hvis ja, dele det med os i kommentarerne og fortælle os om nogle andre fordele ved stevia, der ikke er nævnt.

Aktuelle artikler