Top 5 fødevarer til sundt tandkød

Heaving sundt tandkød er yderst vigtigt, ikke kun for dine tænder, men for din generelle sundhed også. Tro det eller ej, tyggegummi sygdomme fører til hjertesygdomme. Under sundt tandkød afhænger ikke kun af god mundhygiejne og regelmæssige ture til en tandlæge, det afhænger også af den mad, du spiser. Her er top 5 fødevarer til sundt tandkød.

Top 5 fødevarer til sundt tandkød

1.. Mejeriprodukter

Det er velkendt, at mælk og mejeriprodukter er godt for dine tænder, men de er også godt for dit tandkød. Selvfølgelig er det fedtfattig holde, er du nødt til at kigge efter din taljen linje.

Nogle undersøgelser har vist, at mennesker, der indtager mejeriprodukter hver dag har 40% mindre chance for at udvikle en tandkødssygdomme. Jeg vil sige, det er en temmelig stor procentdel. Calcium og D-vitamin fra mejeriprodukter gør dit tandkød mere modstandsdygtige, og ved, at selvfølgelig, mindre tilbøjelige til at sygdomme.

Når det kommer til at vælge mejeriprodukter, læger siger, at ren mælk er det bedste valg. Vores kroppe kan faktisk ikke bruge så meget calcium fra yoghurt og ost, som de kan fra mælk. Still, hvis du ikke kan lide mælk, hellere vælge andre mejeriprodukter end mælk med smag. Selvom aromatiseret mælk indeholder dog calcium, indeholder den også så meget sukker som sodavand og sukker er hovedårsagen dine tænder og tandkød forringes.

2.. C-vitamin

Jeg taler om naturlige C-vitamin, fra frugt og grøntsager, ikke C-vitamin tabletter. C-vitamin øger produktionen af ​​kollagen, som er meget vigtigt for sundt tandkød. Det beskytter også dit tandkød mod frie radikaler, der kan være meget skadelig.

Du vil finde C-vitamin i hver citrusfrugter, det er et velkendt faktum. Arm dig selv med citroner, appelsiner, grapefrugt og kiwi. Lidt mindre faktum er, at citruses ikke rigtig indeholder den højeste mængde af vitamin C. C-vitamin findes i grøntsager som kål og peberfrugt. Fortrinsvis købe økologiske grøntsager med henblik på at kunne bruge alle de gode ting og undgå alle de dårlige, der kan findes i industrielt fremstillede grøntsager.

3.. Grøn te

Du må have hørt om, hvordan grøn te er meget godt for din generelle sundhed. Det er også fantastisk til sundt tandkød.

Grøn te er en antioxidant, der hjælper med at reducere mængden af ​​frie radikaler i munden. Den indeholder også et stof kaldet catechine. Catechine hjælper lavere mængden af ​​bakterier i munden, at vende sukker til plak. Det dræber også bakterier, der er ansvarlige for dårlig ånde.

Prøv at drikke mindst to kopper usødet grøn te hver dag. Du kan drikke mere, selvfølgelig, bare huske på, at grøn te indeholder koffein, så du måske har nogle problemer sovende hvis du drikker for meget af det.

4.. Rosiner

Du tror sikkert, at noget så klæbrig som rosiner kan ikke være godt for dine tænder og tandkød. Tja, tro det eller ej, det faktisk kan.

Rosiner er fyldt med antioxidanter, der beskytter dine tænder og tandkød. De indeholder også stoffer, der dræber dårlige bakterier i munden og hjælpe dig har en smuk, sund smil. Medtag en håndfuld rosiner i din daglige kost og se hvad der sker.

5.. Sukker fri tandkød

Mens slik og sukkerholdige tyggegummi forårsage dine tænder og tandkød at forværres, sukker fri tyggegummi er store dæmper med at holde dine tænder og tandkød sundt. Hemmeligheden ligger i sødemidlet kaldet xylitol.

Bakterier i munden, der forårsager tandkødssygdomme og hulrum lever af sukker. På den anden side, absolut de ikke kan bruge xylitol, hvilket betyder ingen mad til dem og også ikke multiplicere. Tygge på en gummi også får dig til at producere mere spyt, der renser dine tænder. Og i sidste ende, er din tandbørste ikke ved hånden hele dagen, og tyggegummi er.

Aktuelle artikler