Vertigo symptomer og behandling

Verden begynder at spinde, mens du sidder eller står stille, du føler dig svimmel og nervøse og har ingen idé om hvorfor? Hold læsning for at lære mere om symptomer på svimmelhed og måder at behandle det.

Vertigo symptomer og behandling

Når verden begynder at spinde, mens du bare står eller sidder stille, er der ingen tvivl om, at det ikke kun gør din mave lidt utilpas, men det rejser også din angst niveauer til alle nye højder. Når dette sker, begynder du at spekulere på, hvad der er galt med dig, og hvorfor du har denne "beruset" følelse, når du ikke har rørt alkohol i måneder. Hvad foregår der?

[Læs: 5 hurtige afspændingsteknikker for angst ]

Jeg begyndte at spekulere på, hvad der foregik inde i mig, og hvor bekymrede jeg skulle være. Så jeg begyndte at gøre nogle forskning på min egen (som kan være farligt, fordi man kan diagnosticere dig selv med tyve forskellige sygdomme i cirka ti minutter), og fandt ud af nogle ret interessante ting.

Desværre er dette sket for mig lidt over to måneder siden. Mine anfald af svimmelhed fik konstant værre, indtil jeg tilbragte det meste af min tid følelse kvalme og havde svært ved at gå fra det ene rum til det andet. Ikke alene var det yderst ubehageligt fysisk, var det næsten værst mentalt.

Måske denne information kan hjælpe dig, hvis du føler at du er i samme båd som mig (fordi det sikker følte jeg var på en båd, svajende til havets bølger). Så hvis du lider af uforklarlig svimmelhed, kan du læse videre.

Lad os snakke om, hvad er svimmelhed

Den første ting, du nødt til at indse er, at "svimmelhed" er en udbredt begreb, som ofte har to meget forskellige betydninger. Det kan bruges til at henvise følelse af uklarhed, som hvis du er ved at besvime, eller det kan betyde, at det rum synes at bevæge sig, selv når du står stille.

Hvis du er svimmel, kan du føler at du kunne besvime på ethvert tidspunkt, og det er ofte lindres ved blot at ligge fladt. Du behøver ikke have den følelse af bevægelse, det er mere en svaghed eller træthed, der skaber en følelse af, at du er ved at miste bevidstheden.

Uklarhed kan være forårsaget af noget så simpelt som allergi, eller det kan være en større medicinsk bekymring for problemer med dit hjerte eller blødning i din fordøjelseskanalen. Bestemt, hvis du er plaget af uforklarlige uklarhed, så en læge besøg, bør være i orden at udelukke nogen større problemer. Men med henblik på denne artikel, så lad os tale om den anden definition af svimmelhed.

Den anden betydning af dette ord referencer følelse som om der er bevægelse i verden omkring dig, selv når der ikke er. Det kan være som den følelse, du får, når du spin i cirkler og forsøge at genvinde din balance bagefter. Du føler tværs eller som om du ikke kan gå lige. Dette er en svimmelhed eller vertigo, type følelse.

Hvad er vertigo?

Ifølge WebMD, vertigo "opstår, når der er konflikt mellem de signaler, der sendes til hjernen ved forskellige balance-og position-sensing systemer i kroppen." Det betyder, at din hjerne ikke nøjagtigt at rapportere til dine andre kropsdele den position, du er i.

Hvilke områder af din krop kan blive påvirket af denne sensoriske funktionsfejl?

  • Øjne - Du opfatter tingene som at flytte, selv om de ikke er.
  • Nerver - Du er ikke i stand til at genkende din faktiske kropsstilling, hvilket gør det svært at tage de nødvendige skridt til at holde eller få din saldo.
  • Hud - Du kan ikke rette identificere din position, fordi den måde, du føler tyngdekraften er slukket.
  • Ear - Du er ikke klar bevægelse eller din krop opfatter bevægelse, der ikke skete, få dig til at være ude af balance.

Dens udbredelse

Præcist hvor udbredt er vertigo? Mere end man måske tror. Ifølge den vestibulære Disorders Association website, menes det, at omkring 35% af mennesker, der er fyrre eller ældre har haft en slags vertigo relateret følelse. Det er en ud af hver tre personer. Og folk, der er 65 år eller ældre har en 80% chance for at have en slags svimmelhed eller balance relaterede spørgsmål.

Med risiko for disse typer af spørgsmål er så højt, ikke det gør du spekulerer på, hvad der forårsager det? Hvorfor har så mange mennesker lider af de følelser, vertigo ofte skaber?

Årsager af svimmelhed

Der er flere ting, der kan medføre en vertigo-relateret svimmelhed og en af ​​de primære årsager er, indre øre problemer. Det er forbløffende, at denne ene lille område af din krop kan forårsage dig så mange problemer, men det sikkert bevarer en masse strøm, når det kommer til balance og dine opfattelser.

Det kunne være, at du har bittesmå calcium krystaller i dine ører, kaldet benign paroxysmal positionel vertigo (BPPV), der ikke bevæger sig naturligt. Normalt er disse krystaller hjælper dig med at holde din saldo, svarende til den måde en kats knurhår hjælpe det holde balancen. Så forstyrre dem fra at handle som de burde, og du ender med at føle sig som verden bevæger sig, når det ikke er.

Allergier og sinus spørgsmål kan også hæmme ørerne ordentligt dræne væske, som kan sende dig en smule ud af balance. Visse medikamenter kan skabe denne effekt samt, især hvis du tager mere end du bør, eller bland dem med alkohol.

Men der er også andre årsager til svimmelhed, såsom migræne og hovedskader. Begge disse ting kan helt sikkert gøre dig til at føle off kilter.

Indimellem er der meget alvorlige og potentielt dødelige grunde til at have balance problemer. Disse omfatter, når du ikke får nok blod til dit hoved, fordi strømmen er spærret i nogle mode, vækster i dit indre øre, tumorer og kræft. Selv om disse er mindre almindelige, forekommer de fra tid til anden.

Behandlingsmuligheder

Hvis du har nogen form for svimmelhed, det allerførste ting du skal gøre, er at et lægebesøg. Du er nødt til at udelukke de store overvejelser såsom hjerte problemer, nervesystem fejlfunktioner eller nogen form for hjernesvulster eller kræftsygdomme.

Selv om disse ting ikke er sandsynligt, vil du på et minimum sænke din angst og lette dine bekymringer bare ved at vide, at de ikke gælder for dig.

Der er også test din læge kan udføre lige på kontoret, der kan fortælle ham eller hende, hvad der foregår. De kan vurdere dine bevægelser, symptomer og følelser og straks udelukke nogle mulige årsager. Vigtigst er måske, at du også kan lære nogle bevægelser, der kan lindre svimmelhed følelser.

En sådan bevægelse din læge kan foreslå, er, når du ligger på sengen med hovedet hængende ud over siden af ​​det, så du kigger på væggen. Drej hovedet til højre, drej i ryggen til væggen og derefter sidde op. Ligge ned igen med hovedet hængende ud over siden, ser til venstre, ser tilbage på væggen og sidde op igen. Det er en gentagelse.

Gør ti gentagelser af denne øvelse 1-3 gange dagligt for at beskæftige sig med vertigo følelse. Hvad det betyder er flytter disse kalkaflejringer i dine ører, så din krop kan begynde at genvinde en idé om din korrekte kropsstilling, og det vil genvinde balance på egen hånd.

Der er også køresyge typer af medicin, som lægen kan ordinere eller som du kan købe i håndkøb. Disse kan behandle kvalme typen af ​​symptomer og i det mindste gøre det lettere at fungere i løbet af dagen.

Den dårlige ting er, at der ikke er nogen behandling, der er livslang. Vertigo kan komme og gå, som det behager, og du bare nødt til at beskæftige sig med det. Men når du har haft det, og kan genkende det for hvad det er, i det mindste du er mindre tilbøjelige til at have den angst, der kommer med følelsen noget, du aldrig har oplevet før, og spekulerer på, hvad der foregår i de mørke afkroge din krop.

Vertigo er ikke sjovt at beskæftige sig med, det er helt sikkert. Men hvis du opdager, at du har dette fra tid til anden, i det mindste indse, du er ikke alene. Plus, i mit tilfælde, det giver en helt ny betydning til udtrykket "svimmel Blonde".

Aktuelle artikler